Kontakt med oss

Forsiden

Mening: "Hykleri til å leve lønn"

DELE:

Publisert

on

timthumb
1279552
By John Tennant – UKIP Candidate for North East Region 2014 EU Elections

Chuka Umunna, en av de stigende stjernene i vanry britiske Arbeiderpartiet og en av de sterkeste stemmene på levelønn debatten har blitt avslørt for å ha ulønnet ansatte som har vært involvert i kampanjer på hans vegne. Utter hykleri, hvordan kan en godt betalt MP med sjenerøse livsstil fordeler, få lov til å rekruttere ansatte uten å tilby noen form for betal komme unna med å late til å stå opp for de fattigste arbeidere i vårt land?

Mr Umunna ble selv bedt om et direkte spørsmål om søndag Politikk as to whether he pays his own staff at least minimum wage, his answer was a clear ‘yes’, but in actual fact he took on staff at his Streatham constituency and his Parliamentary Office with only ‘lunch and travel expenses’ pay. Let us be frank – he lied.

The debate surrounding a ‘living wage’ is the heart ruling the head. I fully understand the moral argument that everyone who is in work should receive a fair share of the return for their hard work. How do we define that? Labour believes that we should increase minimum wage and offer business a tax rebate of between £445 to £1,000. The problem here is the bureaucratic nightmare involved, surely in order to calculate every tax rebate for the many thousands of different businesses that apply, the cost of doing so would perhaps render the whole scheme implausible, even that Brownite Chancellor in waiting; Ed Balls in 2010 was quoted: “It seems to me that there would be a substantial extra cost either to the exchequer or to business.”

Resultatet av dette er en enda mindre pool av skatteinntekter for å betale tilbake vår nasjonale gjeld, faktisk hvis en slik plan er skadet så mange skatteordninger er; vi kan selv trenger å låne mer penger, og dermed øke vår nasjonale gjeld.

There are plenty of ideas floating around the debate on tackling low wages. Perhaps we should look at it from a different angle. Why are some wages low? Why are some wages not a ‘living wage’? Should we try a more free market approach? Maybe we need to look at tax itself, particularly income tax. I do not think it is fair to tax all workers, regardless of earnings. In fact I think low paid workers would be better off not paying income tax at all, that way they get 100% of what they work for. Giving them better spending power, and taking the regulatory burden away from small businesses, this in turn would help small businesses stay in existence and be able to continue to employ workers.

If we take Labour’s plan, it in fact adds further paperwork for applications for the tax rebate, which adds more cost to the business, rendering the rebate practically pointless. The reason some wages are seen as ‘low’ is because they do not provide the spending power of those workers, remove the tax burden and they will be able to prosper. In a free market you cannot distort wages through regulation, that is when you end up with the disparity of earning power between the classes, and generally end up with a divided society. In order to ensure fairness, we must free up those on lower earning power from tax, and those on higher earnings to pay a fair share of income tax. That is the free market approach, that is how we create a ‘living wage’.

Annonse

Mr Umunna bør være mer forsiktige i sine politiske argumenter, du kan ikke ringe for rettferdig lønn ennå ansette personale uten reell lønn. Du kan heller ikke opprette en levelønn ved å legge til flere regulatoriske regler. Ved å redusere regulatoriske byrder, kan vi skape større økonomisk aktivitet, for alle.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender