EF-domstolens kjennelse: Søkemotorer må respektere personvernlovgivning

Europeisk Court-of-JusticeEU-domstolen i dag (14 mai) hevdet at søkemotorer som Google er ansvarlige for personopplysningene de behandler, og at berørte personer har rett til å be om sletting av deres detaljer fra søkeindeksen.

Kommentere denne kjennelsen, Jan Philipp Albrecht, justis- og innenriks talsperson for Greens / EFA-gruppen i Europaparlamentet, sa: "The kjennelse fra EU-domstolen å også holde søkemotor operatører ansvarlige for overholdelse av personvernlovgivning er den riktige avgjørelsen. Dagens kjennelse klargjør at søkemotor operatører er ansvarlig for behandling av personopplysninger, selv om det kommer fra offentlige kilder. Berørte enkeltpersoner er derfor også rett til å utøve sin rett til sletting. Retten har også avklart at tilkobling offentlig tilgjengelige data til en persons profil utgjør en ny og alvorlig brudd på en persons rettigheter. I tillegg til dette, klargjør kjennelsen at europeisk personvernlovgivning gjelder så snart en behandlingsansvarlige er i drift på det europeiske markedet. Det er nå viktig at vi vedta en enhetlig og konsistent databeskyttelse regulering for å styrke håndhevelsen av slike rettigheter i alle områder av loven og i hele EU. Regjeringer må endelig levere på dette problemet ved neste justis- og innenriksministre Rådet i juni. "

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , ,

Kategori: En forsiden, Databeskyttelse, EU

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *