Verden Humanitarian Day: Verden trenger mer humanitære helter, sier World Vision

D192-0227-01Mening

  • Globalt er det mer enn 60 millioner mennesker som trenger humanitær hjelp rundt om i verden
  • Økt internasjonalt samarbeid for å beskytte hjelpearbeidere i fare
  • EU må bedre koordinere den humanitære bistandspolitikk med andre retningslinjer for å sikre en rask og effektiv respons i konfliktsonen

Siden 2008, World Vision sammen med det internasjonale samfunnet feirer World Humanitarian Day (WHD) på dagen for 19th august. I år representerer WHD en feiring av den utfordrende arbeidet med humanitære over hele verden og er en hyllest til deres mot, motivasjon og vilje til å hjelpe mennesker i nød.

Sammen med NGOer som World Vision, EU-kommisjonen og FNs Kontor for koordinering av humanitære saker setter søkelyset på hjelpearbeidere som risikerer livet for å gi hjelp og hjelp til millioner av mennesker hvis liv har blitt revet fra hverandre ved krig eller naturkatastrofer. Humanitære helter er nødvendig mer enn noensinne.

Med minst syv humanitære kriser som utfolder seg som vi snakker, rundt om i verden, er en estimert 60 millioner mennesker utsatt for enorm lidelse. Vanligvis er verdens fattigste, mest marginaliserte og sårbare mennesker, særlig barn, mest utsatt. Tusenvis av uselvisk hjelpearbeidere gjør utrolig arbeid hver dag som svar på slike humanitære katastrofer, og vi må feire de som risikerer deres liv og arbeider i en ånd for å gjøre godt for samfunnene de tjener og ofte bor i eller bor i nærheten av.

Lucy Amatikide Murunga, World Vision Kenya humanitær arbeider er en av dem: "Den største utfordringen er å ha en førstehånds møte med så mye lidelse. De urovekkende bilder vi får se av katastroferammede ofrene også fortsette å hjemsøke meg », sa Murunga.

"I det siste året har vi vært vitne til en alarmerende økning i nivået av angrep, inkludert mot humanitære arbeidere som ofte tar stor risiko for å hjelpe lokalsamfunn i nød, og de fortjener å bli beskyttet," sa World Vision Brussel og EU-representant Marius Wanders . "Samtidig, for første gang noensinne, har FN klassifisert samtidig fire store humanitære kriser (Den sentralafrikanske republikk, Sør-Sudan, Syria og Irak) som nivå 3, den mest alvorlige nivå. Denne unike situasjonen strekker kapasiteten til humanitær sektor til sitt aller grenser, ikke bare i form av økonomiske eller tekniske ressurser som trengs, men særlig i form av menneskelige ressurser. "

EU har gått i stor grad i å ta opp disse krisene og EU-kommisjonen nylig forpliktet til å bevilge en ekstra 5 millioner for å støtte operasjoner i Gaza av sentrale humanitære partnere. Som en av de største giverne av humanitær bistand til den palestinske befolkningen, bør EU insisterer på at internasjonal humanitær rett blir respektert i de okkuperte palestinske områdene og for å sikre fri bevegelighet for personer og gods, spesielt for hjelpeorganisasjoner, slik at de kan levere lettelse på en riktig og effektiv måte til dem som trenger det mest.

Humanitarianer står overfor samme risiko som lokalsamfunnet de hjelper. I 2013 alene ble 460-hjelpearbeidere rammet av angrep, og 34% av dem ble drept, ifølge De forente nasjoner. Derfor er WHD en mulighet til å erkjenne risikoen som hjelpearbeidere blir utsatt for, takke for deres heltemod og å kreve økt internasjonalt samarbeid for å beskytte samfunn fra konfliktsoner, særlig barn og kvinner, samt verdens humanitære helter .

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, katastrofer, EU, EU, Human Rights, humanitær bistand, humanitær finansiering, Mening

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *