Kommisjonen for å kunngjøre neste skritt i kampen mot ulovlig fiske over hele verden

SharkFishing_Marcia_Moreno_MarinePhotobankEU-kommisjonen vil vedta en tiltakspakke som annonserer neste skritt i kampen mot ulovlig fiske. Som en del av sin innsats, har EU iverksette tiltak mot tredjeland som tillater ulovlig fiske eller som ikke gjør nok for å bekjempe den.

Ulovlig fiske er til stor bekymring: det tapper fiskebestander, undergraver levebrødet til fiskerisamfunn og sette ærlige fiskere på en urettferdig ulempe. Og det er big business.

EU har som mål å utrydde ulovlig, urapportert og uregulert fiske (UUU) over verdenshavene og sikre at kun lovlig fanget fiskeprodukter ender opp på plater av europeiske forbrukere. Dette er særlig viktig ettersom EU som EU importerer 2 / 3 av fisken det forbruker.

Siden 2012, "gule kort" har blitt utstedt til 10 tredjeland (Fiji, Panama, Togo, Vanuatu, Sri Lanka, Korea, Ghana, Curacao, Filippinene og Papua Ny-Guinea), advarer dem om at de risikerer å bli utestengt fra å eksportere fiskeprodukter til EU med mindre de bedre rammeverk for å sikre sine produkter blir fisket bærekraftig. Tre land - Guinea, Belize, Kambodsja - fikk en "rødt kort" i mars i år, og ble utestengt fra å eksportere fisk til EU.

Kommisjonen jevnlig å gjennomgå situasjonen og den neste oppdateringen vil være på 14 oktober.

Mer informasjon

Fiskeri hjemmeside
Nettsiden til kommissær Maria Damanaki
Pressemelding: Kommisjonen advarer tredjeland enn tilstrekkelig tiltak for å bekjempe ulovlig fiskeNovember 2012
Pressemelding: EU-kommisjonen intensiverer kampen mot ulovlig fiskeNovember 2013

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, EU, EU-kommisjonen, ulovlig fiske, Maritime

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *