Kontakt med oss

EU

EU på G20 Summit i Brisbane, Australia: Støtte globale utvinningen

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

1600x900-Brisbane-kenguru-point-rekkeviddePå G20 toppmøtet i Brisbane (Australia) på 15 og 16 november 2014, president i EU-kommisjonen og presidenten i Det europeiske råd vil presse på for innføring av en sterk Brisbane handlingsplan for vekst og sysselsetting å sette G20 kollektivt på en høyere vekst banen.

Dette og EUs syn på andre sentrale spørsmål på toppmøtet (finansregulering, skatteunndragelse / skatteunndragelse, utvikling, antikorrupsjon og energispørsmål) gjenspeiles i felles brev av de to presidentene til EUs stats- og regjerings 21 oktober 2014.

Bakgrunn

G20-ledernes prosess er blitt initiert i 2008 av EU.

De G20 medlemmene er Argentina, Australia, Brasil, Canada, Kina, Frankrike, Tyskland, Italia, India, Indonesia, Japan, Mexico, Sør-Korea, Russland, Saudi-Arabia, Sør-Afrika, Tyrkia, Storbritannia, USA og den europeiske union.

Den europeiske union er altså et fullverdig medlem av G20 og er vanligvis representert ved G20 topper ved Europakommisjonens president og presidenten i Det europeiske råd.

Toppmøtet i Brisbane er 9th utgaven av gruppen av 20 (G20) Summit av verdens store avanserte og fremvoksende økonomier.

Annonse

Til sammen representerer G20-medlemmene rundt 90% av det globale BNP, 80% av verdenshandelen og to tredjedeler av verdens befolkning. I år ønsker Australia Spania velkommen som en permanent invitert; Mauritania som 2014-leder for Den afrikanske union; Myanmar som 2014-leder for Association of South-East Asian Nations (ASEAN); Senegal, som representerer det nye partnerskapet for Afrikas utvikling; New Zealand; og Singapore. Den 10. utgaven av G20-toppmøtet vert Tyrkia i 2015.

Mer informasjon

Felles brev fra EU-kommisjonens president Barroso og rådspresident Van Rompuy foran G20 toppmøtet i Brisbane
Informasjon om tidligere G20 / G8 / G7 topper på President Barrosos nettsted
G20 nettsiden til den australske formannskapet

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender