Europaparlamentet President Martin Schulz lover å beskytte kristne der det er mulig

20120605_-Schulz-_haxhinasto_084"Jeg kan forsikre dere om at Stortinget vil gjøre sitt bidrag der det kan for å beskytte de kristne", sa EU-parlamentet president Martin Schulz, lukker tirsdagens (1 desember) konferanse om inter-tro dialog og situasjonen for de kristne rundt om i verden. Møtet arrangeres av Stortinget visepresident Antonio Tajani, fokusert på forfølgelsen av kristne rundt om i verden og konkrete forslag for å takle det.

Schulz sa: "Forfølgelsen skjer utenfor EU, men vi har ikke råd til å ignorere det. Alle av oss, særlig i EP, er klar over at dialog og gjensidig sammenheng er nødvendig. Grunnleggende rettigheter er under stor trussel i dag og forfølgelse av en religion - det er et brudd på grunnleggende rettigheter ".
Tajani, som er ansvarlig som visepresident, for interreligiøs dialog, sa: "Hver måned blir minst 200-kirker eller steder for tilbedelse angrepet. Hver dag, i alle områder av vår planet, registrerer vi nye tilfeller av systematisk vold og forfølgelse mot kristne. Ingen andre religiøse samfunn står overfor slik hat, vold og aggresjon som det kristne samfunn. "

Møtet, som ble holdt under Artikkel 17 i EU-traktaten, om interreligiøs dialog, Også omtalt bidrag fra Anthony L. Gardner, USAs ambassadør til EU, Dr Paul Bhatti fra Pakistan og Helene Berhane fra Eritrea, som sang en sang på slutten av møtet.

Tags: , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Kristendom, EU, Europaparlamentet, Faiths, Religion