Kontakt med oss

EU

#Somalia EU lanserer € 29 millioner i humanitær bistand til Somalia

Publisert

on

160121SomaliaPå 20 januar har EU-kommisjonen kunngjort € 29 millioner i humanitær støtte til de mest sårbare befolkningene i Somalia for 2016. Den nye finansieringen er rettet mot å hjelpe over fem millioner mennesker som har behov for humanitær hjelp og de anslåtte en million mennesker som forblir fordrevet i landet.

Han kunngjorde midlene i den somaliske hovedstaden Mogadishu under et besøk i landet, sa kommisjonær for humanitær bistand og krisehåndtering, Christos Stylianides: "EU vil fortsette å sikre at humanitær bistand når de mest sårbare befolkningene i Somalia. Til tross for de utfordrende sikkerhetsforholdene for humanitær bistand arbeidere for å levere bistand, kan vi ikke overse langvarige og komplekse kriser som i Somalia. I dag har jeg møtt sentrale humanitære partnere, mottakere og myndigheter. Vår humanitære bistand er fortsatt mest nødvendig, men et gunstig politisk miljø er den eneste løsningen som kan ende den humanitære krisen. "

Bevilgningen vil bidra til å gi støtte innen områdene mat, helsetjenester, vann, sanitær og hygiene, husly, beskyttelse og utdanning i krisesituasjoner.

Bakgrunn

Den pågående konflikten og kompleks krise i Somalia har fortrengt millioner fra sine hjem. Over en million mennesker er internt fordrevne, mens nesten like mange har flyktet til nabolandene, spesielt til Kenya, Etiopia og Jemen. Landet har også blitt svekket av år med påfølgende kriser: hungersnød, dårlige avlinger, tørke og andre naturkatastrofer. I mellomtiden forblir vanskelig i enkelte områder trygt og gratis humanitær tilgang til mennesker i nød.

Somalia er også for tiden blir påvirket av det ekstreme været fenomenet "El Niño". 145 200 mennesker møtte flom i den sørlige delen av landet i løpet av siste kvartal 2015 og nesten tusen tilfeller av akutt vannbårne sykdommer ble rapportert. I nord enn 340 000 mennesker rammet av tørke er i akutt behov for humanitær hjelp.

I forrige måned annonserte EU-støtte på € 79m for Greater Afrikas Horn regionen, inkludert Somalia, for å håndtere konsekvensene av «El Niño».

Mer informasjon

Afrikas Horn faktaark
Somalia faktaark
Kenya faktaark

Økonomi

ECB vil vurdere behovet for ytterligere monetære lettelser i desember

Publisert

on

President for Den europeiske sentralbanken Christine Lagarde presenterte utfallet av denne månedens styreråd i dag (29. oktober).

Lagarde sa at gjenoppblomstringen av koronavirusinfeksjoner (COVID-19) gir fornyede utfordringer for folkehelsen og vekstutsiktene for euroområdet og globale økonomier. Økningen i COVID-19 tilfeller og tilhørende intensivering av inneslutningstiltak veier aktiviteten, og utgjør en klar forverring av utsiktene på kort sikt. Mens aktiviteten i industrien har fortsatt å komme seg, har aktiviteten i servicesektoren avtatt.

Siden risikoen er tydelig vippet nedover, vurderer Styret den innkommende informasjonen, inkludert dynamikken i pandemien, utsiktene for utbygging av vaksiner og utviklingen i valutakursen. Lagarde sa at på grunnlag av denne oppdaterte vurderingen vil Styrets råd kalibrere instrumentene, etter behov, for å svare på den utfoldede situasjonen og for å sikre at finansieringsforholdene fortsatt er gunstige for å støtte den økonomiske gjenopprettingen og motvirke den negative effekten av pandemien på den anslåtte inflasjonsveien.

Fortsett å lese

Forsvar

Tre døde som kvinne halshugget i Frankrike, skytten drept i andre hendelse

Publisert

on

By

En knivførende angriper som ropte “Allahu Akbar” halshugget en kvinne og drepte to andre mennesker i en mistenkt terrorhandling i en kirke i den franske byen Nice i dag (29. oktober), mens en skytter ble skutt til fots av politiet i en separat hendelse , skriver .

I løpet av få timer etter Nice-angrepet drepte politiet en mann som hadde truet forbipasserende med en pistol i Montfavet, nær den sørfranske byen Avignon. Han ropte også "Allahu Akbar" (Gud er størst), ifølge radiostasjonen Europe 1.

I Saudi-Arabia torsdag rapporterte statlig TV at en saudiarabisk mann ble arrestert i byen Jeddah etter å ha angrepet og skadet en vakt ved det franske konsulatet.

Den franske ambassaden sa at konsulatet var utsatt for et “angrep med kniv som var rettet mot en vakt”, og la til at vakten ble kjørt til sykehus og at hans liv ikke var i fare.

Nice borgmester, Christian Estrosi, som beskrev angrepet i byen sin som terrorisme, sa på Twitter at det hadde skjedd i eller i nærheten av Notre Dame kirke og lignet halshugging av fransk lærer Samuel Paty i et angrep denne måneden i Paris.

Estrosi sa at angriperen gjentatte ganger hadde ropt uttrykket “Allahu Akbar”, selv etter at han hadde blitt arrestert av politiet.

Et av menneskene som ble drept inne i kirken ble antatt å være kirkeverge, sa Estrosi og la til at en kvinne hadde forsøkt å flykte fra innsiden av kirken og hadde flyktet inn i en bar overfor den nygotiske bygningen fra 19-tallet.

"Den mistenkte knivangriperen ble skutt av politiet mens han ble arrestert. Han er på vei til sykehus, han er i live," sa Estrosi til journalister.

"Nok er nok," sa Estrosi. "Det er på tide nå for Frankrike å frita seg fra fredslovene for definitivt å utslette islamfascisme fra vårt territorium."

Reuters-journalister på stedet sa at politiet bevæpnet med automatiske våpen hadde satt opp en sikkerhetssnor rundt kirken, som ligger i Jean Medecin-avenyen i Nice, byens viktigste shoppingvei. Ambulanser og brannvesen var også på stedet.

Den franske presidenten Emmanuel Macron skal besøke Nice, sa Estrosi.

I Paris overholdt lovgivere i nasjonalforsamlingen et minutts stillhet i solidaritet med ofrene. Borgermesteren i Paris, Anne Hidalgo, sa at folket i Nice "kan stole på støtten fra byen Paris og pariserne".

Politiet sa at tre personer ble bekreftet å ha dødd i angrepet, og flere ble såret. Den franske påtaleavdelingen mot terror sa at den ble bedt om å undersøke.

En politikilde sa at en kvinne ble halshogd. Den franske høyreekstreme politikeren Marine Le Pen snakket også om at det hadde skjedd en halshugging i angrepet.

En representant for det franske rådet for muslimsk tro fordømte angrepet på det sterkeste. "Som et tegn på sorg og solidaritet med ofrene og deres nærmeste, ber jeg alle muslimer i Frankrike om å avbryte feiringen av Mawlids høytid.".

Ferien er bursdagen til profeten Mohammad, som feires i dag.

Estrosi sa at ofrene ble drept på en "forferdelig måte".

“Metodene samsvarer uten tvil med de som ble brukt mot den modige læreren i Conflans Sainte Honorine, Samuel Paty,” sa han og refererte til en fransk lærer halshugget tidligere denne måneden i et angrep i en forstad til Paris.

Angrepet kommer mens Frankrike fremdeles er i ferd med å halshugge tidligere denne måneden av ungdomsskolelærer Paty av en mann av tsjetsjensk opprinnelse.

Angriperen hadde sagt at han ønsket å straffe Paty for å ha vist elevene tegneserier av profeten Mohammad i en samfunnsundervisning.

Det var ikke umiddelbart klart om torsdagens angrep var knyttet til tegneseriene, som muslimer anser for å være blasfemiske.

Siden Paty ble drept, har franske tjenestemenn - støttet av mange vanlige borgere - hevdet retten til å vise tegneseriene, og bildene har blitt vist mye på marsjer i solidaritet med den drepte læreren.

Dette har ført til et stort utbrudd av sinne i deler av den muslimske verden, med noen regjeringer som anklager Macron for å forfølge en anti-islam-agenda.

I en kommentar til nylige halshugging i Frankrike sa Kreml torsdag at det var uakseptabelt å drepe mennesker, men også galt å fornærme følelsene til religiøse troende.

Fortsett å lese

Kreft

EAPM: Kreft er nøkkelen for helseeksperter når EUs slagkreftplan nærmer seg

Publisert

on

Velkommen, helsekolleger, til den siste oppdateringen fra European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) - November og desember vil se et fornyet fokus, både fra EAPM og EU-institusjonene, på spørsmål om kreftdødelighet og behandling, som ikke har forsvunnet. , pandemi eller ingen pandemi. EUs slående kreftplan tar form fra 10. desember, og i forkant av dette fokuserer EAPM på sin egen tilnærming til sykdommen basert på vårt engasjement med flere interessenter og diagnostikkens rolle i løpet av den kommende måneden. I tillegg vil EAPM-nyhetsbrevet være tilgjengelig fra i morgen (30. oktober), skriver EAPM direktør Denis Horgan.

Slå kreft - veien til suksess

Mens Europas slagkreftplan har som mål å redusere kreftbyrden for pasienter, deres familier og helsesystemer. Det er satt til å adressere kreftrelaterte ulikheter mellom og innen medlemsland med tiltak for å støtte, koordinere og utfylle medlemslandenes innsats.

Når det gjelder implementeringen, har EAPM gått inn for at den europeiske slagkreftplanen må være realistisk og målbar, så den bør komme med et instrumentbord med indikatorer som kan overvåkes, og som vil muliggjøre evaluering for å overvåke effektiviteten av denne planen.

I kreft er den viktige rollen til diagnostikk av høy kvalitet så vel som patologisk ekspertise ennå ikke bredt anerkjent. Hvis du har et symptom eller en screeningtest som antyder kreft, må legen din finne ut om det skyldes kreft eller annen årsak. Legen kan starte med å spørre om din personlige og familiemedisinske historie og gjøre en fysisk eksamen. Legen kan også bestille laboratorietester, bildebehandlingstester (skanninger) eller andre tester eller prosedyrer. Du kan også trenge en biopsi, som ofte er den eneste måten å vite sikkert om du har kreft. For å identifisere riktig behandling er tidlig diagnose viktig.

Som sådan for området lungekreft, er en mer målrettet tilnærming til screening nødvendig, og passende stratifisering bør vurderes.

Tatt i betraktning mangelen på kompetanse i land, vil rollen som langrennsmolekylært svulstkort ha en viktig rolle. Et styringsrammeverk for hvordan data kan deles mellom land vil være avgjørende her.

EAPM har brakt disse og andre spørsmål for parlamentsmedlemmer de siste månedene siden vår vellykkede seminarserie på European Society of Medical Congress under den siste EU-formannskapskonferansen.

Kommisjonsplanen får støtte fra kreftkomiteen for behandling

Med mer enn 40% av kreftene som kan forebygges, kan EU gjøre mer for å takle sykdommen, en av de viktigste årsakene til dødelighet i Europa, ifølge europaparlaments kreftkomité. "Ved å samle alle våre talenter, kunnskap og ressurser, kan vi virkelig slutte oss til alle kreftene våre i kampen mot kreft." Så hevdet Manfred Weber under valget i 2019 og banet vei for en spesialkomité i kampen mot kreft. I dag er denne komiteen en realitet. Denne kampen vil være en prioritet for mange i de kommende årene. Kommisjonspresident Ursula von der Leyen kunngjorde en europeisk plan for å bekjempe kreft i sine politiske retningslinjer, og helsekommisjonær Stella Kyriakides har vist sine ambisjoner om å presentere EUs slående kreftplan i parlamentet, som vil bli avsluttet innen utgangen av 2020. Denne spesialkomiteen er nødvendig nå mer enn noensinne.

Ved å samle ressurser og ekspertise kan det opprettes en omfattende europeisk kreftplan som fungerer som en katalysator for grundig og nyskapende kreftbehandling og forskning, som bør fokuseres på forebygging, spesialisert behandling og behandling som setter pasientene i hjertet, så vel som et miljø uten forurensning. Forebygging er nøkkelen i kampen mot kreft, og kreftbehandling krever riktig spesialisert terapi. Allerede i 2003 ga Rådet anbefalinger om å lansere kreftscreeningsprogrammer for noen av de mer utbredte kreftformene, men implementeringen er langt fra fullført. Økte investeringer gjennom programmer som Horizon 2020, samt kunnskapsdelingsorganer som European Reference Networks, er uvurderlige politiske verktøy som EU har til rådighet i Beating Cancer Plan.

EU trenger mer kraft på helsepolitikken, sier kommisjonens irske representant

EU-kommisjonens representant for Irland Gerry Kiely, talte onsdag 28. oktober, fortalte det irske parlamentet at EUs bidrag til å bekjempe COVID-19 i utgangspunktet var begrenset fordi medlemslandene ønsket det. Men medlemslandene må samlet håndtere en lang og vanskelig delt krise, la han til og fortsatte med å si at overvåking over hele EU, og faktisk i medlemsstatene, fremdeles er treg, inkonsekvent og ujevn. ECDC kan tilby vanlige metoder for informasjonsinnhenting, men den har ingen måte å sikre at medlemslandene gir informasjon på foreskrevet måte.

For å gjøre informasjonsflyt mer integrert og nyttig, kunne EU lede ressurser og skape forpliktelser for medlemslandene for å forbedre overvåking og rapportering. Når det gjelder ECDC, har den svært liten makt, enn si budsjett, til å svare på en måte som kan sammenlignes med sin amerikanske motpart. Kommisjonen vil kunngjøre hvordan byråets rolle vil endre seg om to ukers tid.

COVID-19-koordinering

De europeiske lederne møtes online i dag for å diskutere COVID-19-koordinering, etter Det europeiske råd 15. oktober. "Selv om medlemslandene er bedre forberedt og mer koordinert enn i de første månedene av pandemien, fortsetter borgere, familier og lokalsamfunn over hele Europa med en enestående risiko for deres helse og velvære," sa en uttalelse fra kommisjonen.

Storbritannia under press da COVID-19-epidemien dobler hver niende dag

Den britiske regjeringen er under press for å utvikle en nasjonal strategi for å bekjempe en økning av COVID-19-tilfeller og "redde julen", ettersom forskere advarer om at antall mennesker som er innlagt på sykehus med sykdommen i Storbritannia nesten kan tredobles innen utgangen av neste måned. med mindre noe mer blir gjort nå. Mark Walport, en tidligere vitenskapelig sjef, sa at Storbritannia bare trenger å se over den engelske kanalen for å se hva som kommer. Storbritannias nåværende tiltak er lik de i Frankrike og Spania, der myndighetene sliter med å kontrollere virus og daglige tilfeller har allerede langt overgått dem i Storbritannia. "Med våre nåværende tiltak ... er det lite som tyder på at det er så mye sosial distansering som det var da vi klemte ned på den første bølgen, og så vet vi at risikoen er betydelig at tilfeller vil fortsette å vokse, "sa Walport til BBC. Det er" ikke urealistisk "at 25,000 9,000 mennesker i Storbritannia kan bli innlagt på sykehus innen utgangen av november - opp fra rundt XNUMX XNUMX nå, sa han.

Tyskland holder kjeft

Onsdag 28. oktober ble kansler Angela Merkel og Tysklands statspremiere enige om å stenge barer, restauranter, treningssentre, bassenger, kinoer og andre ikke-viktige virksomheter landsdekkende for november måned. "Vi må handle nå for å unngå en akutt nasjonal nødsituasjon," sa Merkel. "Ekspertene fortalte oss at vi må redusere antall kontakter med 75% - det er mye."

Frankrike est fermé

President Emmanuel Macron har kunngjort sin egen nasjonale låsing fra fredag ​​30. oktober, med restauranter og barer som skal stenges, men skoler, offentlige tjenester og noen fabrikker forblir åpne. I motsetning til den første nedlåsingen, vil besøk på sykehjem være tillatt.

Von der Leyen: EU kan vaksinere 700 millioner mennesker mot koronavirus

EU kan vaksinere 700 millioner mennesker med store forsyninger av vaksiner som skal begynne i april 2021, har kommisjonens president Ursula von der Leyen sagt i dag (29. oktober). Von der Leyen gjentok også sin oppfordring til harmonisering av landenes vaksinasjonsplaner. "Det er mange spørsmål som skal vurderes for en effektiv vaksineutplassering," sa hun og pekte på spørsmål rundt infrastruktur, for eksempel kaldkjeder.

Helsedatarom underveis

Kommisjonen presser frem planene for et europeisk helsedatarom, med en delrapport fra nylige ekspertverksteder som skal publiseres innen utgangen av 2020, sa helsekommisjonær Stella Kyriakides mandag 26. oktober under verdenshelsetoppmøtet. Imidlertid er det fortsatt viktige spørsmål om offentlig tillit og om folk vil være villige til å dele dataene sine på en EU-plattform.

Og det er alt fra EAPM for nå - vær trygg og frisk, se opp for EAPM-nyhetsbrevet fra i morgen, og ha en fantastisk ettermiddag.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender