#Maldives 'Beholdningen av urettferdige valg kan føre til EU-sanksjoner mot Maldivene' advarer MEP Howitt

Richard HowittHaster inter-partiet snakker bør begynne å ta demokratiske svakheter i Maldivene eller landet vil være i stand til å holde frie valg og EU vil bli tvunget til å vurdere sanksjoner, sier sosialist og demokrat Gruppe talsperson utenrikskomité Richard Howitt.

Arbeids MEP ble talt på en offisiell pressekonferanse i dag (9 februar 2016) på øyenes hovedstad, Mann, som en del av et offisielt besøk av Europaparlamentets delegasjon for forbindelser med Sør-Asia.

Richard Howitt holdt samtaler med juridiske team for landets tidligere president Nasheed, som har blitt dømt for terrorisme kostnader, men hevder at dommen var politisk motivert. Han besøkte fengselscelle på Maafushi fengsel for å inspisere forholdene der den tidligere presidenten blir holdt. Presidenten er for øyeblikket midlertidig i London for umiddelbar medisinsk behandling.

Richard Howitt MEP var medforfatter av to europeiske parlamentet resolusjoner som kritiserer demokratiet i Maldivene i fjor, den andre som eksplisitt kalt for målrettede sanksjoner. En aktuell regningen i Maldivene 'parlamentet ville gjøre det ulovlig for alle å ringe for støtte til sanksjoner.

Richard Howitt MEP, som også er nestleder i delegasjonen, sa:

"Vår tilstedeværelse i Male viser dyp og alvorlig bekymring vi har om tilstanden demokrati i Maldivene. Europa har ikke støtte noen part. Vår bekymring er for en tilsynelatende mangel på domstolenes uavhengighet og mangel på respekt for internasjonale juridiske standarder ikke bare når det gjelder president Nasheed, men i mange tilfeller i Maldivene. Disse danner et mønster som tyder på at dette er en bevisst verktøy for behandling av politisk opposisjon og motstand ».

The Euro MP også sitert andre tilfeller blant annet som tidligere visepresident Adeeb, oberst Nazim, av Sheikh Imran og mangelen på en tilsynelatende etterforskning i den pågå forsvinningen av journalisten Ahmed Rilwan Abdullah.

Richard Howitt MEP gjort to direkte appeller, og sa:

"Først, jeg håper det blir en retur til inter-partiet snakker; ekte samtaler, på en avtalt tidsplan. Disse kan være med en internasjonal megler på forespørsel, og vi vet at våre venner og kolleger i FN har sine gode tjenester, med EU-støtte. Slike samtaler vil være enige om tiltak som kan arbeide for å gjenopprette den politiske rommet, ytringsfrihet og forsamlingsfrihet, som er i dag fraværende.

"Dialog kan ikke finne sted, mens politiske ledere er i forvaring. Alle ledere bør være fri til å engasjere seg. Og det offentlige må holdes informert.

"Jeg må si at, taler i dag, er det vanskelig å forutse at det kan være noen sjanse for at de 2018 Valg vil bli vurdert som fritt og rettferdig, med mindre ting begynner å forandre seg og endre seg nå.

"For det andre, snakket vi med parlamentarikere og oppfordret dem i stedet for å kriminalisere alle som krever sanksjoner mot Maldivene, for å iverksette tiltak som fjerner behovet for sanksjoner for å bli vurdert. Vi ønsker ikke sanksjoner. De var ikke i første Parlamentets resolusjon i fjor, men de var i andre. Denne uken har vi foretatt en fullstendig vurdering og vi vil gå tilbake til Brussel og fortsette å vurdere alle alternativer. Vi håper at en retur til banen for demokratisk utvikling foregår i landet, slik at disse hensynene ikke lenger er nødvendig. "

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Demokrati, EU

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *