#RefugeeCrisis Kommisjonen rapporter om gjennomføring av EU-Tyrkia felles handlingsplan

AP428963175563

På 29 november 2015, på EU-Tyrkia-toppmøtet, Tyrkia og EU aktivert felles handlingsplan som tar sikte på å trappe opp samarbeidet for støtte fra syriske flyktninger under midlertidig beskyttelse og deres vertssamfunnene i Tyrkia og for å styrke samarbeidet for å hindre ulovlig innvandring flyter til EU. EU-kommisjonen publiserer en rapport om gjennomføringen av EU-Tyrkia felles handlingsplan på 10 februar, vurdere oppfølgingen av de respektive forpliktelsene i handlingsplanen.

Europakommisjonen første visepresident Frans Timmermans sa: "Jeg ønsker tiltak som allerede er truffet av tyrkiske myndigheter til å demme uregelmessige trekkstrømmer, som åpningen av arbeidsmarkedet for syriske flyktninger. Det bør ikke være noen illusjoner om at flyktningkrisen vil ende før de underliggende årsakene - særlig fortsatte krig og grusomheter i Syria - er omtalt i en bestemt måte. Vi vil fortsette å jobbe sammen med våre tyrkiske partnere for å fullt ut gjennomføre felles handlingsplan, slik at vi kan levere på de forpliktelser som er tatt for å bringe orden i trekkstrømmer, herunder kjemper mot smuglere og hindre uregelmessige avganger fra Tyrkia til Europa. "

Kommissær for naboskapspolitikk og utvidelse Forhandling, Johannes Hahn, la til: "På EU-siden, har vi ferdigstilt oppsett av anlegget for flyktninger i Tyrkia, med € 3 milliarder tilgjengelig i løpet av de neste to årene for å håndtere flyktning tilstrømningen . Vi jobber på full fart med tyrkiske myndigheter for å vurdere behov, slik at midlene kan utbetales så snart som mulig ".

Tyrkia trenger som en hastesak å gjøre betydelig fremgang i å forebygge irregulære avganger av innvandrere og flyktninger fra sitt territorium til EU, særlig ved å trappe opp landbaserte operasjoner. Antallet mennesker som kommer uregelmessig i EU fra Tyrkia har sunket jevnt siden oktober, men det totale antallet ankomster fortsatt høy for vinteren. Den gjennomsnittlige daglige ankomster fra Tyrkia til Hellas sto på 2,186 i januar, sammenlignet med 6,929 for oktober og 3,575 i desember.

Rapporten erkjenner flere konkrete tiltak som Tyrkia allerede har tatt på gjennomføringen av handlingsplanen. Innføringen på 8 januar visum forpliktelser for ankomster av syrere til Tyrkia fra tredjeland har kraftig redusert ankomster av syrere fra Libanon og Jordan i Tyrkia. De tiltak som treffes på 15 januar for å gi tilgang til arbeidsmarkedet til syrere i henhold til midlertidig beskyttelse i Tyrkia er et viktig skritt fremover.

Tyrkia er oppfordret til å fortsette sitt arbeid mot full og effektiv gjennomføring av planen. Tyrkia bør forbedre gjennomføringen av det bilaterale Taking avtalen med Hellas, og skal være klar til å implementere EU-Tyrkia Taking avtalen for tredjelandsborgere fra 1 juni 2016. I denne forbindelse, EU-kommisjonen har i dag vedtatt et forslag til rådsbeslutning på stillingen tas på vegne av EU innenfor Joint Taking komité for anvendelsen av bestemmelsene om tilbaketaking av tredjelandsborgere og statsløse personer i for å fremme anvendelsen av disse forpliktelsene til juni 2016.

Tyrkia bør også forsterke avskjæring kapasitet på den tyrkiske kystvakten og styrke lovverket, action og samarbeid med EUs medlemsland i kampen mot smugling og smuglere.

På EU-siden, bør bistand skal leveres så snart som mulig gjennom det nyetablerte Facility for flyktninger i Tyrkia. Det første møtet i Facility Styringsgruppen vil finne sted på 17 februar for å diskutere konkrete tiltak som kan finansieres med € 3 milliarder lovet fra EU og medlemsstatenes budsjetter. Prioriterte områder for tiltak vil omfatte humanitær hjelp, utdanning, arbeidsmarkedsintegrering, helsetjenester tilgang, sosial inkludering og infrastrukturprosjekter.

Bakgrunn

Sin geografiske posisjon gjør Tyrkia et viktig første mottak og transittland for migranter. Landet er i dag vertskap mer enn 2.5 millioner asylsøkere og flyktninger.

Tyrkia gjør prisverdig innsats for å gi massiv humanitær bistand og støtte til et enestående og stadig økende tilstrømning av mennesker som søker tilflukt og har allerede brukt mer enn € 7 milliarder av egne ressurser på å ta denne krisen.

På 15 oktober nådde Europakommisjonen en referanseavtale med Tyrkia på en Felles handlingsplan å trappe opp sitt samarbeid om migrasjon ledelse i en koordinert innsats for å takle flyktningkrisen.

Den felles handlingsplan ble aktivert ved EU-Tyrkia møte 29 november 2015.

Handlingsplanen identifiserer en rekke samarbeids tiltak som skal gjennomføres som en hastesak av Den europeiske union og Republikken Tyrkia med sikte på å konfrontere felles utfordringer i en samordnet og supplere Tyrkias innsats i å håndtere det store antallet mennesker i nød for beskyttelse i Tyrkia. I tillegg har EU - institusjonene og medlemslandene - også forpliktet til å øke politisk engasjement med Tyrkia, som gir Tyrkia med betydelig økonomisk støtte, akselererende oppfyllelsen av visum liberalisering veikart og re-energigivende tiltredelsesprosessen med Tyrkia.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, Islamic State (IS), Flyktninger, Syria, Kalkun

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *