#EuropeanParliament Denne uken: Storbritannia folkeavstemning, NATO, bil utslipp

Europeisk parlamentet-hemicycle

Parlamentsmedlemmene debattere den britiske folkeavstemningen om landets EU-medlemskap på onsdag 24 februar under denne månedens Brussel plenum. I tillegg er det en offentlig høring om hvordan du kan teste bilen utslipp samt en diskusjon om pistol kontroller. I mellomtiden tirsdag 23 februar parlamentsmedlemmer møte med NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og EUs utenrikssjef Federica Mogherini.

Plenum

Parlamentsmedlemmene møtes til et plenumsmøte i Brussel onsdag 24 Febraury og torsdag 25 februar. De UK folkeavstemningen om EU-medlemskap er å bli debattert på onsdag etter forrige ukes EU-toppmøte. Etter to dager med intensive forhandlinger, Storbritannia og de andre medlemslandene enige om at hvis landet stemmer på 23 juni til forbli i EU, vil det ha rett til å midlertidig begrense innvandrere trygd, kunne lettere blokkere uønskede forskrifter og ikke bli diskriminert for ikke å være i eurosonen.

I tillegg parlamentsmedlemmer stemme på tiltak for å tilby arbeidssøkere bedre tilgang til jobbtilbud på tvers av landegrensene

Også under plenumsparlamentsmedlemmer stemme over et forslag om å midlertidig øke mengden olivenolje som kan importeres tollfritt fra Tunisia. De skal også diskutere og stemme over anbefalinger for videre forhandlinger om en frihandelsavtale med landet.

komiteer

På tirsdag har miljøutvalget en offentlig høring med interessenter om bilutslippstester. I februar besluttet MEPs å vetoe en delegert handling som foreslår midlertidig å øke NOx utslippsgrenser for dieselbiler etter at kommisjonen lovet å inkludere en gjennomgang klausul.

De indre marked komité diskuterer tirsdag 23 februar våpenkontroll i EU. Målet er å holde bedre styr på skytevåpen og sikre bedre kontroll med våpenkjøp.

Utenrikskomiteen og sikkerhets- og forsvarskomite møte NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg tirsdag 23 februar. Nato har blitt bedt om å ta en aktiv rolle i å håndtere tilstrømningen av flyktninger i det østlige Middelhavet.

Også på tirsdag 23 februar Utenrikskomiteen drøfter nye utbygginger med EUs utenrikssaker sjef Federica Mogherini.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Luftkvalitet, Brexit, utslipp CO2, EU, Europaparlamentet, UK

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *