#Tunisia: Parlamentsmedlemmer tilbake tollfri import av tunisiske olivenolje med EU produsent sikringstiltak

| Mars 11, 2016 | 0 Kommentarer

olivenParlamentsmedlemmene fram nødtiltak i lov på torsdag for å hjelpe Tunisia økonomi ved å importere 70,000 tonn sin virgin olivenolje taxfree i 2016 / 17, etter å ha lagt sikringstiltak for EU olivenolje produsenter. Disse inkluderer en midtveisvurdering av effektene av tiltakene, oppdatere dem hvis de slår seg å være skadelig, og at importen er sporet fra start til slutt. Nøds kvoten ble godkjent av 500 stemmer til 107, med 42 avholdende.

"Innføringen av disse krisetiltak er gode nyheter for Tunisia, som står overfor svært alvorlige vanskeligheter. Økning av null-toll olivenolje kvote, uten å øke de totale eksportvolumet, vil gi viktig hjelp for Tunisia, og er ikke sannsynlig å destabilisere det europeiske markedet. Hva står på spill her er suksessen til Tunisia overgang til demokrati, som er viktig, ikke bare for Tunisia, men for europeere ", sa rapportør Marielle de Sarnez (ALDE, Frankrike) etter avstemningen.

Avstemningen følger rådets avtale om å ta opp Stortingets anmodning om ytterligere sikringstiltak. Disse inkluderer en midtveisvurdering, et løfte om å oppdatere tiltak dersom de skader EU olivenolje produsenter, en "sporingsklausul" forpliktelse til å sikre at all olivenolje under kvoten er hentet helt inn og transportert direkte fra Tunisia, og også å slette muligheten for å "overveie" forlengelsen av beredskapsforanstaltninger utover de første to årene.

Teksten må fortsatt formelt godkjennes av EUs ministerråd. Den vil tre i kraft 20 dager etter at den er kunngjort i EU Official Journal, når de to co-lovgivere har signert det i løpet av april plenum.

Les detaljene på krisetiltak

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, Mat, tunisia

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *