Kontakt med oss

Forsvar

#Syria: Europakommisjonen kunngjør € 445 millioner kroner i humanitær bistand

Publisert

on

syria-topI dag lanserer Europakommisjonen € 445 millioner i humanitær hjelp til Syria krisen i 2016.

Støtten er en del av kommisjonens løfte gitt på konferansen 'Støtte Syria og regionen' som ble holdt tidligere i år i London, hvor EU og medlemsstatene lovet over 3 milliarder euro for å hjelpe det syriske folket i år.

EU-kommisjonær for humanitær bistand og krisehåndtering, Christos Stylianides, sa: "I dag er det nok en trist milepæl i verdens verste humanitære katastrofe siden andre verdenskrig som nå går inn i sitt sjette år, med over 13 millioner syrere som trenger livreddende hjelp i sitt land alene. EU er forpliktet til å støtte det syriske folket, så lenge det tar. Dagens finansiering vil støtte de mest sårbare syrerne i landet og i nabolandene Jordan, Libanon og Tyrkia. Vi trenger mer ubetinget humanitær tilgang nå, mer enn noen gang for å bygge videre på den nylige innsatsen under opphør av fiendtligheter i landet. "

Midlene vil bli kanalisert gjennom FN, internasjonale organisasjoner og internasjonale NGO-partnere, og vil svare på livstruende behov i de områdene av matvarehjelp, helse, vann, sanitær og hygiene samt utdanning. Det vil bli tildelt per land som følger: Syria (€ 140 millioner), Libanon (€ 87 millioner), Jordan (€ 53 millioner) og Tyrkia (€ 165 millioner).

Bakgrunn

Etter fem år med konflikt er den humanitære situasjonen i Syria er fortsatt dypt problematisk med mer enn 50% av befolkningen på flukt inne Syria og i nabolandene.

Emergency humanitær hjelp

Inne Syria, takket være livreddende hjelp gitt av Kommisjonen, har noen 2 millioner mennesker fått tilgang til rent vann, sanitærforhold og hygieneartikler, har 850 000 folk fått mat, har 1 millioner mennesker mottok ikke-matvarer og husly, og 350 000 barn har blitt dekket av barnebeskyttelsesprogrammer.

I Jordan, er kommisjonens humanitær bistand bidrar mer enn 350.000 syriske flyktninger.

I Libanon, gjennom sine partnere, EUs humanitær hjelp når rundt 665.000 mennesker.

I Tyrkia er EU humanitær hjelp finansiering bestemmelsene i mat, helsehjelp og beskyttelse gjennom humanitære partnere og blir nå kanalisert til Facility for flyktninger i Tyrkia. På 4 mars 2016, kunngjorde EU € 40 millioner kroner i humanitær bistand gjennom Verdens matvareprogram (WFP) i nært samarbeid med den tyrkiske Røde Halvmåne som en del av den første bevilgningen til Facility.

EUs humanitære bistand er upartisk og uavhengig og går til mennesker i nød uansett etniske eller religiøse hensyn.

Totalt EU bistand

EU er den ledende giver i den internasjonale responsen på den syriske krisen, med over € 5 milliarder fra EU og medlemsland samlet i humanitære, utvikling, økonomisk og stabilisering hjelp.

I denne sammenheng vil det tredje styremøte i EU Regional Trust Fund i Response til den syriske krisen foregår på 22 mars. En rekke nye prosjekter i sektorer som utdanning, lokal utvikling, vil helseforelegges styret for godkjenning.

Siden etableringen i desember 2014 kanaliseres mest ikke-humanitære bistand til Syrias naboland gjennom "Madad Fund" (EUTF), som tar sikte på å bringe et mer integrert EU-svar på krisen og først og fremst adresserer det langsiktige behovet for motstandsdyktighet fra Syrien flyktninger i nabolandene som Jordan, Libanon, Tyrkia og Irak. Siden begynnelsen av dette året har EUTFs mandat blitt utvidet til å operere også på Vest-Balkan, noe som også har blitt påvirket av de vidtrekkende konsekvensene av denne unike krisen.

Forsvar

Ny marin rotasjonsstyrke setter inn til Norge

Publisert

on

Omtrent 350 marinesoldater og sjømenn fra 3. bataljon, 6. sjøregiment, har utplassert til Norge for en to-måneders treningsutplassering. Marinesoldatene og sjømennene til 'Teufelhunden Battalion' er den neste rotasjonsutplasseringen av Marine Rotational Force-Europe. Etter en karantene periode på treningsstedet i Norge, for å redusere risikoen for COVID-eksponering og -overføring, vil marinesoldatene gjennomføre bilateral trening i arktisk krigføring, forbedre interoperabilitet og styrke forsvarsevnen sammen med norske allierte.

Dette er den første rotasjonen av kortere MRF-E-utplasseringer, kunngjort av Marine Corps i august 2020. Marine Rotational Force-Europes utplassering vil bli synkronisert med de norske forsvarets arktiske opplæring og vil gi mulighet for økt operativ fleksibilitet for Marine Corps.

"Norge tilbyr utfordrende terreng og unike treningsmuligheter for å forbedre våre ferdigheter i kaldt vær og fjellkrigføring, slik at styrken vår kan kjempe og vinne i arktiske forhold," sa oberstløytnant Ryan Gordinier, sjef for 3. bataljon, 6. sjøregiment. "Teufelhunden-bataljonen" ser frem til å fortsette vårt historiske forhold og styrke vår allianse med det norske militæret. "

Under distribusjonen vil den nye MRF-E delta i kaldværs krigføring og overlevelse trening, ledet av instruktører fra den norske hæren; delta i en rekke feltopplæringsarrangementer i tøffe, arktiske forhold sammen med de norske hærens allierte; og delta i Exercise Reindeer II, en stor norsk hærledet feltøvelse i Nord-Norge.

Marine Rotational Force-Europe 21.1 forventes å operere i Norge flere ganger i løpet av det kommende året, med en større oppfølgingsrotasjon planlagt tidlig i 2021. Marine Rotational Force planlegger å gjennomføre ulike øvelser sammen med allierte styrker for fortsatt inoperabilitet og arktisk trening.

Følg US Marine Corps Forces Europe & Africa:

Her

Her

Her

Her

Fortsett å lese

Forsvar

Tre døde som kvinne halshugget i Frankrike, skytten drept i andre hendelse

Publisert

on

By

En knivførende angriper som ropte “Allahu Akbar” halshugget en kvinne og drepte to andre mennesker i en mistenkt terrorhandling i en kirke i den franske byen Nice i dag (29. oktober), mens en skytter ble skutt til fots av politiet i en separat hendelse , skriver .

I løpet av få timer etter Nice-angrepet drepte politiet en mann som hadde truet forbipasserende med en pistol i Montfavet, nær den sørfranske byen Avignon. Han ropte også "Allahu Akbar" (Gud er størst), ifølge radiostasjonen Europe 1.

I Saudi-Arabia torsdag rapporterte statlig TV at en saudiarabisk mann ble arrestert i byen Jeddah etter å ha angrepet og skadet en vakt ved det franske konsulatet.

Den franske ambassaden sa at konsulatet var utsatt for et “angrep med kniv som var rettet mot en vakt”, og la til at vakten ble kjørt til sykehus og at hans liv ikke var i fare.

Nice borgmester, Christian Estrosi, som beskrev angrepet i byen sin som terrorisme, sa på Twitter at det hadde skjedd i eller i nærheten av Notre Dame kirke og lignet halshugging av fransk lærer Samuel Paty i et angrep denne måneden i Paris.

Estrosi sa at angriperen gjentatte ganger hadde ropt uttrykket “Allahu Akbar”, selv etter at han hadde blitt arrestert av politiet.

Et av menneskene som ble drept inne i kirken ble antatt å være kirkeverge, sa Estrosi og la til at en kvinne hadde forsøkt å flykte fra innsiden av kirken og hadde flyktet inn i en bar overfor den nygotiske bygningen fra 19-tallet.

"Den mistenkte knivangriperen ble skutt av politiet mens han ble arrestert. Han er på vei til sykehus, han er i live," sa Estrosi til journalister.

"Nok er nok," sa Estrosi. "Det er på tide nå for Frankrike å frita seg fra fredslovene for definitivt å utslette islamfascisme fra vårt territorium."

Reuters-journalister på stedet sa at politiet bevæpnet med automatiske våpen hadde satt opp en sikkerhetssnor rundt kirken, som ligger i Jean Medecin-avenyen i Nice, byens viktigste shoppingvei. Ambulanser og brannvesen var også på stedet.

Den franske presidenten Emmanuel Macron skal besøke Nice, sa Estrosi.

I Paris overholdt lovgivere i nasjonalforsamlingen et minutts stillhet i solidaritet med ofrene. Borgermesteren i Paris, Anne Hidalgo, sa at folket i Nice "kan stole på støtten fra byen Paris og pariserne".

Politiet sa at tre personer ble bekreftet å ha dødd i angrepet, og flere ble såret. Den franske påtaleavdelingen mot terror sa at den ble bedt om å undersøke.

En politikilde sa at en kvinne ble halshogd. Den franske høyreekstreme politikeren Marine Le Pen snakket også om at det hadde skjedd en halshugging i angrepet.

En representant for det franske rådet for muslimsk tro fordømte angrepet på det sterkeste. "Som et tegn på sorg og solidaritet med ofrene og deres nærmeste, ber jeg alle muslimer i Frankrike om å avbryte feiringen av Mawlids høytid.".

Ferien er bursdagen til profeten Mohammad, som feires i dag.

Estrosi sa at ofrene ble drept på en "forferdelig måte".

“Metodene samsvarer uten tvil med de som ble brukt mot den modige læreren i Conflans Sainte Honorine, Samuel Paty,” sa han og refererte til en fransk lærer halshugget tidligere denne måneden i et angrep i en forstad til Paris.

Angrepet kommer mens Frankrike fremdeles er i ferd med å halshugge tidligere denne måneden av ungdomsskolelærer Paty av en mann av tsjetsjensk opprinnelse.

Angriperen hadde sagt at han ønsket å straffe Paty for å ha vist elevene tegneserier av profeten Mohammad i en samfunnsundervisning.

Det var ikke umiddelbart klart om torsdagens angrep var knyttet til tegneseriene, som muslimer anser for å være blasfemiske.

Siden Paty ble drept, har franske tjenestemenn - støttet av mange vanlige borgere - hevdet retten til å vise tegneseriene, og bildene har blitt vist mye på marsjer i solidaritet med den drepte læreren.

Dette har ført til et stort utbrudd av sinne i deler av den muslimske verden, med noen regjeringer som anklager Macron for å forfølge en anti-islam-agenda.

I en kommentar til nylige halshugging i Frankrike sa Kreml torsdag at det var uakseptabelt å drepe mennesker, men også galt å fornærme følelsene til religiøse troende.

Fortsett å lese

Forsvar

USEUCOM demonstrerer beredskap til å støtte NATO i Exercise Austere Challenge

Publisert

on

US European Command (USEUCOM) ledere, strateger, planleggere og operatører slo seg sammen med sine NATO-kolleger i øvelsen Austere Challenge 2021 (AC21) for å praktisere en koordinert respons på en fiktiv større krise denne uken. Mens øvelsen ble gjennomført praktisk talt for å beskytte helsen til deltakerne og samfunnene våre fra COVID-19, deltok over 4,000 militære og sivile personell.

Øvelsen samlet USEUCOM og dets komponenter som ble med i Joint Forces Command-Brunssum og Naval Striking and Support Forces NATO for den ukentlige, databaserte, halvårlige kommandopostøvelsen, som kulminerte i dag (23. oktober).

"Vi gleder oss til å trekke på lærdommen vi har av denne øvelsen når vi forbereder oss på fremtidige aktiviteter sammen," sa tyske general Jörg Vollmer, sjef for Allied Joint Force Command Brunssum. AC21 er en del av en treningsserie som er planlagt og utført siden 1990-tallet og fokusert på opplæring av stridende kommandokoordinering, kommando og kontroll og integrering av evner og funksjoner på tvers av USEUCOMs hovedkvarter, dets komponentkommandoer, USAs interagency og NATO.

Øvelsen var knyttet globalt til andre amerikanske militære kommandoøvelser, inkludert US Strategic Command og US Space Command's Exercise Global Lightning 2021 og US Transportation Command's Turbo Challenge 2021. “Øvelser som AC21 forbereder USEUCOMs stab til å svare på kriser i tide og godt koordinert måte med våre NATO-allierte, som til slutt støtter regional stabilitet og sikkerhet, ”sa generalmajor John C. Boyd, direktør for trening og øvelser i USEUCOM.

Mens den pågående pandemien tvang en rekke USEUCOM-øvelser til å bli modifisert eller kansellert i år, har opplæring og partnerskapsbygging fortsatt. "Vi er fortsatt holdte og klare til å støtte NATO mot enhver fiende eller trussel - det være seg en militær krise eller et usynlig virus," la Boyd til. “Sammen i utallige tilfeller har USA og NATO vist et sterkt, ubrytelig samarbeidsforhold for å motvirke enhver trussel mot alliansen. AC21 er nok et eksempel på styrken og solidariteten til NATO-alliansen og USEUCOMs bidrag til Europas kollektive forsvar. ”

Om USEUCOM

US European Command (USEUCOM) er ansvarlig for amerikanske militære operasjoner over hele Europa, deler av Asia og Midtøsten, Arktis og Atlanterhavet. USEUCOM består av omtrent 72,000 XNUMX militært og sivilt personell og jobber tett med NATO-allierte og partnere. Kommandoen er en av to amerikanske fremadvendte geografiske stridskommandoer med hovedkontor i Stuttgart, Tyskland. For mer informasjon om USEUCOM, klikk her.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender