#ISSG: Uttalelse fra Den internasjonale #Syria Support Group

syria-topMøte i Wien 17 mai som den internasjonale Syria Support Group (ISSG), Den arabiske liga, Australia, Canada, Kina, Egypt, EU, Frankrike, Tyskland, Iran, Irak, Italia, Japan, Jordan, Libanon, Nederland , Organisasjonen for islamsk samarbeid, Oman, Qatar, Russland, Saudi-Arabia, Spania, Tyrkia, de forente arabiske emirater, Storbritannia, FN og USA bekreftet ISSG vilje til å styrke stans i kamphandlingene, for å sikre full og vedvarende humanitær tilgang i Syria, og for å sikre fremgang mot en fredelig politisk overgang.

Stans i kamphandlingene

Medlemmer, understreker viktigheten av en full stans i kamphandlingene til å redusere vold og redde liv, understreket behovet for å stivne opphør i møte med alvorlige trusler, særlig i løpet av de siste ukene. Medlemmene ønsket velkommen felleserklæringen av mai 9 etter våpenhvilen Task Force Co-Chairs, Russland og USA, recommitting dem til å intensivere arbeidet med å sikre opphør landsdekkende implementering. I denne forbindelse, ønsket velkommen de det pågående arbeidet i Task Force og andre mekanismer for å lette fryser til opphør som FN Operations Center og russisk-amerikanske koordineringscelle i Genève.

De ISSG medlemmene oppfordret full overensstemmelse med partene i form av opphør, herunder opphør av offensive operasjoner, og forpliktet seg til å bruke sin innflytelse med partene til opphør for å få dette overholdes. I tillegg er ISSG oppfordret alle parter til opphør å avstå fra uforholdsmessige tiltak mot provokasjoner og å vise tilbakeholdenhet. Dersom forpliktelsene partene i opphør ikke er implementert i god tro, kan konsekvensene omfatter retur av full krig, der alle medlemmer av ISSG avtalt ville være i ingen interesse. Der co-chairs tro at en part i stans i kamphandlingene har engasjert i et mønster av vedvarende avvik, kan Task Force se slik oppførsel til ISSG Ministerråd eller de utpekt av ministrene å bestemme nødvendige tiltak, herunder utelukkelse av slike partier fra arrangementer av opphør og beskyttelse det gir dem. Videre vil svikt i stans i kamphandlingene og / eller av tildeling av adgang til levering av humanitær hjelp øke internasjonalt press Yon de ikke å leve opp til disse forpliktelsene.
Opplyse tidligere samtaler ved ISSG og enstemmig vedtatte FNs sikkerhetsråds resolusjon 2254 av 18 desember 2015, den ISSG gjentok sin fordømmelse av de vilkårlige angrep av noen av partene i konflikten. Den ISSG uttrykt sin alvorlige bekymring for økende sivile tap i de siste ukene, noe som gjør det klart at angrepene på sivile, inkludert angrep på medisinske fasiliteter, av noe parti, er helt uakseptabelt. Den ISSG tok note av mars 2016 engasjement av den syriske regjeringen for ikke å engasjere seg i ukritisk bruk av makt og oppfordret oppfyllelsen av denne forpliktelsen. Den ISSG forpliktet til å intensivere arbeidet med å få partene til å stoppe videre ukritisk bruk av makt, og velkommen til Russland engasjement i felleserklæringen av mai 9 å "jobbe med syriske myndigheter for å minimere luftfart over områder hovedsakelig bebodd av sivile eller partene i opphør, samt USAs forpliktelse til å intensivere sin støtte og hjelp til regionale allierte for å hjelpe dem å hindre flyten av jagerfly, våpen eller økonomisk støtte til terrororganisasjoner på tvers av sine grenser. "

Den ISSG, og bemerker at Da'esh og Nusra Front er utpekt av FNs sikkerhetsråd som terrororganisasjoner, oppfordret det internasjonale samfunnet gjør alt den kan for å hindre at noe materiale eller økonomisk støtte fra å nå disse gruppene, og fraråde noen part til opphør fra å kjempe i samarbeid med dem. Den ISSG støtter innsats fra co-chairs av våpenhvile Task Force for å utvikle en felles forståelse av trusselen, og avgrensning av territoriet kontrollert, av Da'esh og Nusra Front, og å vurdere måter å håndtere avgjørende med trusselen utgjøres av Da'esh og Nusra Front til Syria og internasjonal sikkerhet. Den ISSG understreket at i å ta aksjon mot disse to gruppene, bør partene unngå eventuelle angrep på partene i opphør og eventuelle angrep på sivile, i samsvar med forpliktelsene i februar 22 felleserklæringen av Russland og USA.

Den ISSG også lovet støtte for søker å transformere opphør inn i en mer omfattende landsdekkende våpenhvile parallelt med fremgang i forhandlingene for en politisk overgang mellom de syriske partene i samsvar med Genève Kommunikéet av juni 2012, relevante Sikkerhetsrådet Resolusjoner og ISSG beslutninger.

Sikre humanitær tilgang

Siden ISSG siste møte, FN, i samordning med Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) og Den arabiske Røde Halvmåne har levert bistand til 255,000 mennesker i beleiret områder og 473,000 mennesker i vanskelige å nå områder. Imidlertid har den syriske regjeringen ennå å tillate tilgang til mange steder, inkludert en rekke av beleiret samfunn i Rural Damaskus, i strid med München erklæringen. FNs vurderingsgrupper, livreddende assistanse, herunder medisinsk utstyr og personell for å sikre deres riktig bruk, er blitt nektet å befolkninger i nød. Selv om noen presserende medisinske evakueringer har funnet sted, har mange tilfeller blitt forsinket eller nektet.

Medlemmene av ISSG bekreftet at beleiring av sivilbefolkningen i Syria er et brudd på internasjonal humanitær rett og krevde øyeblikkelig løft av alle beleiringer. Den ISSG forpliktet til å bruke sin innflytelse med alle partiene på bakken og i samarbeid med FN for å sikre umiddelbar, uhindret og vedvarende humanitær tilgang i hele Syria, og at humanitær bistand for å nå alle mennesker i nød, spesielt i alt beleiret og hard- å nå områder, som definert av FN og kalles for i FNs sikkerhetsråds resolusjon 2254. Som kalles for i FNs sikkerhetsråds resolusjon 2258, bør grenseoverganger som er nødvendige for humanitær hjelp forbli åpen.

Den ISSG insisterte på konkrete tiltak for å muliggjøre levering av presserende humanitære leveranser til følgende steder: Arbeen, Darraya, Douma, East Harašta, Mouadhimiyeh, Zabadin og Zamalka. Regelmessig humanitære leveranser må fortsette, ifølge FNs månedlige planer, til alle andre beleiret og på vanskelig tilgjengelige steder, inkludert Fouah, Kefraya, Kafr Batna, Ein Terma, Hammura, Jisrein, Madaya, Zabadani, Yarmouk. Starter juni 1, hvis FN nektes humanitær tilgang til noen av de utpekte beleirede områder, kaller ISSG på World Food Program for å umiddelbart gjennomføre et program for luftbroer og luft dråper for alle områder i nød. Den ISSG forplikter seg til å støtte et slikt program, og også oppfordrer alle parter til stans i kamphandlingene for å gi et sikkert miljø for det programmet. Air leveranser skal også fortsette å Dayr al-zour. Den ISSG understreket at slik tilgang, som på andre områder, må være sammenhengende så lenge humanitære behov vedvarer. Humanitær tilgang til disse mest presserende områdene vil være et første skritt mot full, vedvarende, og uhindret tilgang til hele landet.

Medlemmer av ISSG ser frem til å se FNs juni plan for prioriterte humanitære leveranser og oppfordrer regjeringen til å godkjenne det raskt og i sin helhet for å gjøre opp for tapt tid. Alle ISSG medlemmer forplikter seg til å arbeide sammen umiddelbart med de syriske partene for å sikre at ingen forsinkelser i tildeling av godkjenning og gjennomføring av alle FNs anmodning om tilgang i samsvar med FNs sikkerhetsråds resolusjon 2254, punkt 12.

Den ISSG bekreftet at humanitær tilgang ikke skal komme noen spesiell gruppe over alle andre, men må gis av alle parter til alle mennesker i nød, i full overensstemmelse med FNs sikkerhetsråds resolusjon 2254. Humanitær hjelp skal leveres basert på behov, for antall stønadsmottakere spesifisert av FN, med full pakke av mat, medisinsk, kirurgisk, vann, sanitær, ikke-matvarer, og eventuelle andre presserende behov for varer som bestemmes av FN. Tilbudet av mobile helsetjenester og evakuering av haste medisinske tilfeller bør forenkles ved alle sider basert utelukkende på det haster og behov.

Den ISSG bedt FN om å rapportere ukentlig, på vegne av Task Force, på fremgang om gjennomføringen av planen referert ovenfor, slik at det i noen tilfeller hvor tilgang etterslep eller godkjenning mangler, kan relevante ISSG medlemmene bruke sin innflytelse til å trykke på anmodet part eller parter for å fastsette at godkjenning og tilgang. Den ISSG videre besluttet at i tilfeller der humanitær tilgang systematisk nektet, enten helt eller ved å nekte levering av visse kategorier av humanitær hjelp eller uenighet om antall stønadsmottakere, den ISSG, med samtykke av co-stoler, caninform den Sikkerhetsrådet gjennom FNs spesialutsending for Syria.

ISSG co-stoler og deltakerne forpliktet seg til å sikre at humanitære hjelpe konvoier brukes utelukkende for humanitære formål. Internasjonale humanitære organisasjoner, særlig FN vil spille den sentrale rollen, som de engasjere den syriske regjeringen, Den arabiske Røde Halvmåne, opposisjonen og lokale bestander, i å arrangere overvåking og vedvarende og uavbrutt fordeling av bistand.

Vi oppfordrer det internasjonale samfunnet og FN til å intensivere arbeidet med å møte behovene til internt fordrevne over hele Syria, uten å miste av syne det viktig bygge vilkår for trygg retur av flyktninger, blant annet under overgangen, i samsvar med alle normer for internasjonal humanitær rett og tar hensyn til interessene til vertslandene.

Advancing en politisk overgang som norm

Den ISSG gjentok målet om å møte målet dato etablert av FNs sikkerhetsråds resolusjon 2254 august 1 for partene å komme til enighet om et rammeverk for en ekte politisk overgang, som inkluderer en bred, inkluderende, ikke-sekterisk overgangs organ med full utøvende myndighet . I denne forbindelse, de ønsket velkommen av "Meklingsmannen Summary" utstedt etter tredje runde av intra-syriske forhandlingene om april 27 av FNs spesialutsending Staffan de Mistura, og godkjent spesielt de "fellestrekk på Politisk Transition" bemerket i rapporten samt de "grunnleggende spørsmål for en levedyktig Transition" i vedlegg 1 av rapporten som kan tjene som grunnlag for neste runde av intra-syriske forhandlinger. Den ISSG bemerker at partene har akseptert en politisk overgang vil bli overvåket av en overgangs styrende organ dannet på grunnlag av gjensidig samtykke og opptjent med full utøvende makt, for å sikre kontinuitet i statlige institusjoner, i henhold til FNs sikkerhetsråds resolusjon 2254. På grunnlag av Genève Kommunikéet, den ISSG oppfordret partene til å engasjere seg konstruktivt med FNs spesialutsending i møte grunnleggende spørsmål for en overgang, som fastsatt av spesialutsending. ISSG medlemmer mener at partene bør gå tilbake til forhandlinger om det grunnlaget på et passende tidspunkt.

Alle ISSG medlemmer bekreftet at politisk overgang i Syria må være syrisk-eid og syrisk-ledede, og uttrykte sin utvetydige og forent forpliktelse til å legge til rette starten av politisk overgang i Syria etter samsvar med resolusjon 2254 (2015) og tidligere ISSG uttalelser av oktober 30 og november 14, 2015, og februar 11, 2016. Den ISSG ber også FNs spesialutsending for Syria de Mistura til rette for avtaler mellom syriske partier for frigjøring av fanger. Den ISSG oppfordret alle parter holder fanger for å beskytte helse og sikkerhet for de som er i deres varetekt.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, Syria, forente nasjoner

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *