Kontakt med oss

EU

#ISSG: Uttalelse fra Den internasjonale #Syria Support Group

Publisert

on

syria-topMøte i Wien 17 mai som den internasjonale Syria Support Group (ISSG), Den arabiske liga, Australia, Canada, Kina, Egypt, EU, Frankrike, Tyskland, Iran, Irak, Italia, Japan, Jordan, Libanon, Nederland , Organisasjonen for islamsk samarbeid, Oman, Qatar, Russland, Saudi-Arabia, Spania, Tyrkia, de forente arabiske emirater, Storbritannia, FN og USA bekreftet ISSG vilje til å styrke stans i kamphandlingene, for å sikre full og vedvarende humanitær tilgang i Syria, og for å sikre fremgang mot en fredelig politisk overgang.

Stans i kamphandlingene

Medlemmer, understreker viktigheten av en full stans i kamphandlingene til å redusere vold og redde liv, understreket behovet for å stivne opphør i møte med alvorlige trusler, særlig i løpet av de siste ukene. Medlemmene ønsket velkommen felleserklæringen av mai 9 etter våpenhvilen Task Force Co-Chairs, Russland og USA, recommitting dem til å intensivere arbeidet med å sikre opphør landsdekkende implementering. I denne forbindelse, ønsket velkommen de det pågående arbeidet i Task Force og andre mekanismer for å lette fryser til opphør som FN Operations Center og russisk-amerikanske koordineringscelle i Genève.

De ISSG medlemmene oppfordret full overensstemmelse med partene i form av opphør, herunder opphør av offensive operasjoner, og forpliktet seg til å bruke sin innflytelse med partene til opphør for å få dette overholdes. I tillegg er ISSG oppfordret alle parter til opphør å avstå fra uforholdsmessige tiltak mot provokasjoner og å vise tilbakeholdenhet. Dersom forpliktelsene partene i opphør ikke er implementert i god tro, kan konsekvensene omfatter retur av full krig, der alle medlemmer av ISSG avtalt ville være i ingen interesse. Der co-chairs tro at en part i stans i kamphandlingene har engasjert i et mønster av vedvarende avvik, kan Task Force se slik oppførsel til ISSG Ministerråd eller de utpekt av ministrene å bestemme nødvendige tiltak, herunder utelukkelse av slike partier fra arrangementer av opphør og beskyttelse det gir dem. Videre vil svikt i stans i kamphandlingene og / eller av tildeling av adgang til levering av humanitær hjelp øke internasjonalt press Yon de ikke å leve opp til disse forpliktelsene.
Opplyse tidligere samtaler ved ISSG og enstemmig vedtatte FNs sikkerhetsråds resolusjon 2254 av 18 desember 2015, den ISSG gjentok sin fordømmelse av de vilkårlige angrep av noen av partene i konflikten. Den ISSG uttrykt sin alvorlige bekymring for økende sivile tap i de siste ukene, noe som gjør det klart at angrepene på sivile, inkludert angrep på medisinske fasiliteter, av noe parti, er helt uakseptabelt. Den ISSG tok note av mars 2016 engasjement av den syriske regjeringen for ikke å engasjere seg i ukritisk bruk av makt og oppfordret oppfyllelsen av denne forpliktelsen. Den ISSG forpliktet til å intensivere arbeidet med å få partene til å stoppe videre ukritisk bruk av makt, og velkommen til Russland engasjement i felleserklæringen av mai 9 å "jobbe med syriske myndigheter for å minimere luftfart over områder hovedsakelig bebodd av sivile eller partene i opphør, samt USAs forpliktelse til å intensivere sin støtte og hjelp til regionale allierte for å hjelpe dem å hindre flyten av jagerfly, våpen eller økonomisk støtte til terrororganisasjoner på tvers av sine grenser. "

Den ISSG, og bemerker at Da'esh og Nusra Front er utpekt av FNs sikkerhetsråd som terrororganisasjoner, oppfordret det internasjonale samfunnet gjør alt den kan for å hindre at noe materiale eller økonomisk støtte fra å nå disse gruppene, og fraråde noen part til opphør fra å kjempe i samarbeid med dem. Den ISSG støtter innsats fra co-chairs av våpenhvile Task Force for å utvikle en felles forståelse av trusselen, og avgrensning av territoriet kontrollert, av Da'esh og Nusra Front, og å vurdere måter å håndtere avgjørende med trusselen utgjøres av Da'esh og Nusra Front til Syria og internasjonal sikkerhet. Den ISSG understreket at i å ta aksjon mot disse to gruppene, bør partene unngå eventuelle angrep på partene i opphør og eventuelle angrep på sivile, i samsvar med forpliktelsene i februar 22 felleserklæringen av Russland og USA.

Den ISSG også lovet støtte for søker å transformere opphør inn i en mer omfattende landsdekkende våpenhvile parallelt med fremgang i forhandlingene for en politisk overgang mellom de syriske partene i samsvar med Genève Kommunikéet av juni 2012, relevante Sikkerhetsrådet Resolusjoner og ISSG beslutninger.

Sikre humanitær tilgang

Siden ISSG siste møte, FN, i samordning med Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) og Den arabiske Røde Halvmåne har levert bistand til 255,000 mennesker i beleiret områder og 473,000 mennesker i vanskelige å nå områder. Imidlertid har den syriske regjeringen ennå å tillate tilgang til mange steder, inkludert en rekke av beleiret samfunn i Rural Damaskus, i strid med München erklæringen. FNs vurderingsgrupper, livreddende assistanse, herunder medisinsk utstyr og personell for å sikre deres riktig bruk, er blitt nektet å befolkninger i nød. Selv om noen presserende medisinske evakueringer har funnet sted, har mange tilfeller blitt forsinket eller nektet.

Medlemmene av ISSG bekreftet at beleiring av sivilbefolkningen i Syria er et brudd på internasjonal humanitær rett og krevde øyeblikkelig løft av alle beleiringer. Den ISSG forpliktet til å bruke sin innflytelse med alle partiene på bakken og i samarbeid med FN for å sikre umiddelbar, uhindret og vedvarende humanitær tilgang i hele Syria, og at humanitær bistand for å nå alle mennesker i nød, spesielt i alt beleiret og hard- å nå områder, som definert av FN og kalles for i FNs sikkerhetsråds resolusjon 2254. Som kalles for i FNs sikkerhetsråds resolusjon 2258, bør grenseoverganger som er nødvendige for humanitær hjelp forbli åpen.

Den ISSG insisterte på konkrete tiltak for å muliggjøre levering av presserende humanitære leveranser til følgende steder: Arbeen, Darraya, Douma, East Harašta, Mouadhimiyeh, Zabadin og Zamalka. Regelmessig humanitære leveranser må fortsette, ifølge FNs månedlige planer, til alle andre beleiret og på vanskelig tilgjengelige steder, inkludert Fouah, Kefraya, Kafr Batna, Ein Terma, Hammura, Jisrein, Madaya, Zabadani, Yarmouk. Starter juni 1, hvis FN nektes humanitær tilgang til noen av de utpekte beleirede områder, kaller ISSG på World Food Program for å umiddelbart gjennomføre et program for luftbroer og luft dråper for alle områder i nød. Den ISSG forplikter seg til å støtte et slikt program, og også oppfordrer alle parter til stans i kamphandlingene for å gi et sikkert miljø for det programmet. Air leveranser skal også fortsette å Dayr al-zour. Den ISSG understreket at slik tilgang, som på andre områder, må være sammenhengende så lenge humanitære behov vedvarer. Humanitær tilgang til disse mest presserende områdene vil være et første skritt mot full, vedvarende, og uhindret tilgang til hele landet.

Medlemmer av ISSG ser frem til å se FNs juni plan for prioriterte humanitære leveranser og oppfordrer regjeringen til å godkjenne det raskt og i sin helhet for å gjøre opp for tapt tid. Alle ISSG medlemmer forplikter seg til å arbeide sammen umiddelbart med de syriske partene for å sikre at ingen forsinkelser i tildeling av godkjenning og gjennomføring av alle FNs anmodning om tilgang i samsvar med FNs sikkerhetsråds resolusjon 2254, punkt 12.

Den ISSG bekreftet at humanitær tilgang ikke skal komme noen spesiell gruppe over alle andre, men må gis av alle parter til alle mennesker i nød, i full overensstemmelse med FNs sikkerhetsråds resolusjon 2254. Humanitær hjelp skal leveres basert på behov, for antall stønadsmottakere spesifisert av FN, med full pakke av mat, medisinsk, kirurgisk, vann, sanitær, ikke-matvarer, og eventuelle andre presserende behov for varer som bestemmes av FN. Tilbudet av mobile helsetjenester og evakuering av haste medisinske tilfeller bør forenkles ved alle sider basert utelukkende på det haster og behov.

Den ISSG bedt FN om å rapportere ukentlig, på vegne av Task Force, på fremgang om gjennomføringen av planen referert ovenfor, slik at det i noen tilfeller hvor tilgang etterslep eller godkjenning mangler, kan relevante ISSG medlemmene bruke sin innflytelse til å trykke på anmodet part eller parter for å fastsette at godkjenning og tilgang. Den ISSG videre besluttet at i tilfeller der humanitær tilgang systematisk nektet, enten helt eller ved å nekte levering av visse kategorier av humanitær hjelp eller uenighet om antall stønadsmottakere, den ISSG, med samtykke av co-stoler, caninform den Sikkerhetsrådet gjennom FNs spesialutsending for Syria.

ISSG co-stoler og deltakerne forpliktet seg til å sikre at humanitære hjelpe konvoier brukes utelukkende for humanitære formål. Internasjonale humanitære organisasjoner, særlig FN vil spille den sentrale rollen, som de engasjere den syriske regjeringen, Den arabiske Røde Halvmåne, opposisjonen og lokale bestander, i å arrangere overvåking og vedvarende og uavbrutt fordeling av bistand.

Vi oppfordrer det internasjonale samfunnet og FN til å intensivere arbeidet med å møte behovene til internt fordrevne over hele Syria, uten å miste av syne det viktig bygge vilkår for trygg retur av flyktninger, blant annet under overgangen, i samsvar med alle normer for internasjonal humanitær rett og tar hensyn til interessene til vertslandene.

Advancing en politisk overgang som norm

Den ISSG gjentok målet om å møte målet dato etablert av FNs sikkerhetsråds resolusjon 2254 august 1 for partene å komme til enighet om et rammeverk for en ekte politisk overgang, som inkluderer en bred, inkluderende, ikke-sekterisk overgangs organ med full utøvende myndighet . I denne forbindelse, de ønsket velkommen av "Meklingsmannen Summary" utstedt etter tredje runde av intra-syriske forhandlingene om april 27 av FNs spesialutsending Staffan de Mistura, og godkjent spesielt de "fellestrekk på Politisk Transition" bemerket i rapporten samt de "grunnleggende spørsmål for en levedyktig Transition" i vedlegg 1 av rapporten som kan tjene som grunnlag for neste runde av intra-syriske forhandlinger. Den ISSG bemerker at partene har akseptert en politisk overgang vil bli overvåket av en overgangs styrende organ dannet på grunnlag av gjensidig samtykke og opptjent med full utøvende makt, for å sikre kontinuitet i statlige institusjoner, i henhold til FNs sikkerhetsråds resolusjon 2254. På grunnlag av Genève Kommunikéet, den ISSG oppfordret partene til å engasjere seg konstruktivt med FNs spesialutsending i møte grunnleggende spørsmål for en overgang, som fastsatt av spesialutsending. ISSG medlemmer mener at partene bør gå tilbake til forhandlinger om det grunnlaget på et passende tidspunkt.

Alle ISSG medlemmer bekreftet at politisk overgang i Syria må være syrisk-eid og syrisk-ledede, og uttrykte sin utvetydige og forent forpliktelse til å legge til rette starten av politisk overgang i Syria etter samsvar med resolusjon 2254 (2015) og tidligere ISSG uttalelser av oktober 30 og november 14, 2015, og februar 11, 2016. Den ISSG ber også FNs spesialutsending for Syria de Mistura til rette for avtaler mellom syriske partier for frigjøring av fanger. Den ISSG oppfordret alle parter holder fanger for å beskytte helse og sikkerhet for de som er i deres varetekt.

EU

Deal signert for å beskytte tusenvis av urfolk

Publisert

on

Russlands metall- og gruvekjempe Nornickel har signert en samarbeidsavtale med foreningene som representerer urfolkene på Taimyr-halvøya, et avsidesliggende arktisk land kalt "den siste grensen til Russland", og tilbyr et femårig støtteprogram til en verdi av 2 milliarder rubler (over € 22 millioner til gjeldende valutakurs), skriver Martin Banks.

Dette store trekket viser at gruveselskapet engasjerer seg med urfolkssamfunnene i områdene der det opererer. Spørsmålet har nylig kommet i søkelyset etter at en annen global gruvearbeider Rio Tinto møtte opprør etter at den hadde ødelagt et 46,000 år gammelt urfolksarvsted i Vest-Australia.

Nornickels støtteprogram, undertegnet fredag, inkluderer et bredt spekter av tiltak som tar sikte på å beskytte det naturlige habitatet og støtte urfolks tradisjonelle aktiviteter.

Pengene skal brukes til å bygge nye hjem, sykehus, skoler, til infrastrukturelle og kulturelle prosjekter.

Initiativet ble utarbeidet etter 100 intervjuer og forskjellige meningsmålinger av urfolkssamfunnene. Prioriterte områder for støtte ble identifisert som skapelse av sesongarbeidsplasser innen turisme og andre næringer, reindrift, fiske og jakt. De 40 nye initiativene inkluderer også verksteder for foredling av rein og fisk, kjøp av kjøleenheter, bygging av et etnisk kompleks med verksteder for pelsforedling og subsidiering av helikoptertransport.

Nornickel Federal and Regional Programs Vice President Andrey Grachev sa at programmet er rettet mot å "stimulere urfolks økonomiske aktivitet og legge til rette for bruk av fornybare ressurser - grunnlaget for deres tradisjonelle livsstil".

Han la til: "Nornickel har en lang historie med nært samarbeid med organisasjoner som representerer interessene til urfolkssamfunn i regionene for vår virksomhet, og sørger for åpenhet i beslutningsprosesser og at felles prosjekter gjennomføres på en mest mulig effektiv måte.

Ytterligere kommentarer kommer fra Grigory Ledkov, president for Association of Urfolk Minorities of the North i Siberia and the Far East of the Russian Federation, som sa at avtalen “kan tjene som et eksempel for andre selskaper, da den understreker viktigheten av å bevare urfolks habitat og beskytte våre verdier og tradisjoner. ”

Han sa at det å samle meninger fra urbefolkninger var "et stort skritt i riktig retning og vil tjene som modell for fremtidige prosjekter av denne typen".

Resultatene av denne øvelsen sa han: “Vil bidra til å utvikle tiltak som vil være av største betydning for urbefolkningene.

"Denne avtalen vil hjelpe oss med å finne nye felles tilnærminger til bærekraftig opphold og arbeid i Nord, samt løse andre presserende problemer som lokalsamfunn står overfor."

Selskapet tilbyr allerede en rekke støtte i regionen, alt fra lufttransport, anskaffelse av byggevarer og diesel, samt kulturelle arrangementer og feiringer.

Avtalen ble undertegnet i Moskva av Grachev og Ledkov sammen med Artur Gayulsky, president for Regional Association of Urfolk Peoples of the Krasnoyarsk Territory, og Grigory Dyukarev, formann for Association of Urfolk Minorities of Taimyr, Krasnoyarsk Territory.

Nornickel, verdens største produsent av palladium og høyverdig nikkel, har allerede investert 277 millioner rubler (over € 3 millioner) mellom 2018 og 2020 for støtte og utvikling av regionene.

Fortsett å lese

coronavirus

Vil COVID-19 endre Storbritannias holdning til innvandring for godt?

Publisert

on

Under ledelsen frem til Brexit-avstemningen i 2016, var den politiske debatten i Storbritannia ofte fokusert på innvandring, med innvandrerkrisen som topp bare ett år før. Og selv om det kanskje ikke er den eneste grunnen til at den britiske offentligheten stemte for å forlate EU, er det tydelig at bekymringene rundt innvandring hadde en betydelig innvirkning skriver Reanna Smith.

Men spol fremover i fire år, tre statsministre, et endeløst slag av forhandlinger og en global pandemi, og det er klart at Storbritannia ikke er det samme landet som det var under folkeavstemningen i 2016. Storbritannia ser akkurat nå hva det vil bety å forlate EU, med nylig foreslåtte innvandringsregler skulle komme på plass i begynnelsen av 2021, men debatten rundt innvandring har endret seg dramatisk i kjølvannet av coronavirus.

Ifølge IPSOS MORI, har innvandring vært en av de viktigste sakene som gjelder den britiske offentligheten i årevis, men med utbruddet av coronaviruspandemien falt den plutselig helt fra topp 10-listen. Det er ingen overraskelse at COVID-19 har tatt topplasseringen, men det er det bevis for å foreslå at innvandring har forsvunnet på grunn av måten pandemien har endret holdning til problemet massivt.

COVID-19 har fremhevet hvor viktig innvandrere er for landet, og utgjør et stort antall "nøkkelarbeidere" i frontlinjen for responsen på pandemien. Ifølge siste rapport fra Underhuset, det er over 169,000 13.8 ikke-britiske ansatte i NHS som utgjør en stor XNUMX% av helsetjenesten vår. Ikke bare har innvandrere vært avgjørende for å redde liv under pandemien i Storbritannia, men de har også blitt rammet mer enn noen andre i landet. Amnesty International avslørte nylig at Storbritannia gjennom hele pandemien har hatt en av de høyeste dødsratene blant helsearbeidere, med BAME (svarte, asiatiske og minoritetsetniske) arbeidere som blir uforholdsmessig berørt av dette. Dette ble ytterligere fremhevet da det ble avslørt i april at de 10 legene, som alle var innvandrere, hadde dødd av koronavirus. Så selv om COVID har ødelagt mange mennesker, er det ingen tvil om at innvandrere som jobber i NHS og helsevesenet har fått et uforholdsmessig treff.

Det er også klart at dette enorme offeret har hatt en innvirkning på opinionen og politikken i Storbritannia, i I 2016 så en av tre medlemmer av den britiske befolkningen innvandring som et topp tema. Men fra april til juli hadde innvandringen nesten falt av den politiske agendaen. Da innvandrere ble pandemiens helter, flyttet tabloide overskrifter fra ødeleggende migranter til roser dem for deres bidrag. Samtidig begynte parlamentarikere å be utenlandske NHS-arbeidere om å få visumene forlenget gratis, og publikum ble opprørt over at de som kjemper for å redde liv, måtte betale en avgift for å bruke det samme systemet de spilte en nøkkelrolle i. Dette til slutt resulterte i at Boris Johnson kunngjorde at han ville skrote avgiften på £ 400 per år.

I tillegg til dette har de nye innvandringsreglene kommet under beskjed for å være hyklerisk mot regjeringens "nøkkelarbeider" -liste. Det nye poengbaserte systemet vil kreve at innvandrere har et jobbtilbud med en lønn på minst £ 25,600 for å få tittelen “fagarbeider” og være kvalifisert for en Nivå 2 Arbeidsvisum. Mange yrker som er ansett som viktige i løpet av de siste 6 månedene, har ikke lønn som er høy nok til å oppfylle dette kravet. En massiv 58% av EU-fødte og 49% av ikke-EU-fødte heltidsnøkkelarbeidere i alderen 25 til 64 år ville ikke kvalifisere for et Tier 2-visum under de nylig foreslåtte innvandringsreglene.

Til tross for endrede offentlige holdninger, og skiftende innvandringspolitikk, så August en økning i anti-innvandrerstemning som en rekordmange asylsøkere som krysser Den engelske kanal så britiske medier og politikere nok en gang sette innvandring øverst på agendaen.

Boris Johnson har antydet til strammere innvandring og asyllover, bare fire måneder etter at livet hans ble reddet av to innvandrersykepleiere da han selv fikk viruset. Maling av innvandring som et stort tema nå kan være ned til forestående økonomisk lavkonjunktur som Storbritannia står overfor, da regjeringen ser ut til å skyve skylden på andre enn seg selv. Ironisk, innvandrere kan være svært nødvendige for å hjelpe landet til å komme seg økonomisk, og skjerpede restriksjoner vil bety for få innvandrere i sektorer som helsetjenester, utdanning og gjestfrihet.

Til tross for at media og politikere igjen går mot mer negative oppfatninger, er det for tidlig ennå å fortelle om publikum vil følge etter. Pandemien har lært Storbritannia mange ting, men viktigst av alt, den har lært oss at den økonomiske verdien av mennesker absolutt ikke er en refleksjon av verdien disse samme menneskene kan ha for samfunnet. Det post-pandemiske landskapet bør gjenspeile Storbritannias takknemlighet for innvandrere, men de foreslåtte endringene klarer ikke å gjøre dette.

Reanna Smith skriver for Immigration Advice Service, a team av dedikerte advokater som tilbyr råd og hjelp med en rekke innvandringsspørsmål.

Fortsett å lese

Selskapsskatteregler

EU-kommisjonen vil anke europeisk domstol til fordel for #Apple

Publisert

on

EU-kommisjonen vil anke EU-domstolens dom som annullerte deres avgjørelse i august 2016 om Apples mottakelse av det de anser for å være ulovlig statsstøtte gitt av Irland i form av selektive skattelettelser.

Saken snur på det kritiske spørsmålet om EUs kompetanse i skattesaker som vanligvis ivrig ivaretas av medlemslandene. EU-kommisjonen anser at Retten i sin dom har gjort en rekke rettsfeil.

Kommisjonen gjentar at dette ikke er et spørsmål om å bestemme en EU-lands skattepolitikk, det er hovedsakelig et spørsmål om selektiv fordel: “Hvis medlemsland gir visse multinasjonale selskaper skattefordeler som ikke er tilgjengelige for sine konkurrenter, skader dette en rettferdig konkurranse i EU i strid med statsstøttereglene. ”

Kommisjonen sier at de må bruke alle verktøyene de har til rådighet for å sikre at selskaper betaler sin del av skatten. I sin uttalelse uttalte kommisjonær og nå konserndirektør Margrethe Vestager (avbildet) gjør en klar kobling mellom Apple-saken og rettferdig beskatning generelt, og sier at det urettferdige systemet fratar nasjonale statskasser for inntekter: “Offentlig veske og innbyggere blir fratatt midler for sårt tiltrengte investeringer - behovet for det er enda mer akutt nå for å støtte Europas økonomiske bedring. ”

Rimelig beskatning

Vestager sier også at EU må fortsette sin innsats for å få på plass riktig lovgivning for å løse smutthull og sikre gjennomsiktighet, og berører det bredere spørsmålet om like vilkår for bedrifter: ”Det er mer arbeid fremover - blant annet for å sikre at alle virksomheter, inkludert digitale, betaler sin rettferdige andel av skatt der det rettmessig skyldes. ”

Irland hevder at det ikke ble gitt statsstøtte til Apple

Irlands finansminister og formann for Eurogruppen, Paschal Donohoe, bemerket kommisjonens uttalelse og sa: “Irland har alltid hevdet at det ikke ble gitt statsstøtte, og at de irske filialene til de aktuelle Apple-selskapene betalte hele skatten i henhold til med loven. En anke til EU-domstolen må være på et eller flere rettspunkter. ”

“Irland har alltid vært tydelig på at riktig beløp av irsk skatt ble betalt, og at Irland ikke ga statsstøtte til Apple. Irland anket kommisjonens beslutning på det grunnlaget, og dommen fra Den europeiske unions domstol bekrefter denne holdningen. ”

Donohoe anslår at ankeprosessen kan ta opptil to år å fullføre. I mellomtiden vil midler i Escrow bare bli frigitt når det har vært en endelig avgjørelse i EU-domstolene om gyldigheten av kommisjonens beslutning.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender