Kontakt med oss

EU

#media Og #sports bransjer skranglet av planlagte EU #copyright riste-up

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

En multimedie Internett-server datamaskin gjør multimedia prosessering deling og beregning actvity

Mediene og sportsindustrien forbereder å låse horn med EU-kommisjonen i løpet av sine planer om å riste opp lov om opphavsrett å gjøre mer film, sport og TV-programmer tilgjengelig på nettet i løpet av 28-nasjon blokken, skriver.

I sine planer for et `` digitalt indre marked '' ønsker kommisjonen å gjøre kringkasterees online-sendinger lettere tilgjengelige over landegrensene, men det risikerer å fortynne lisensverdien av innhold og dermed undergrave måten film og TV-show finansieres på, sier lobbyister.

Annonse

Endringene har også potensial til å påvirke hvor mye Hollywood-studioene som Disney og Twentieth Century Fox kan lade kringkastere for rettighetene til å distribuere filmer som Finding Dory or The Martian samt verdien av sportsrettigheter som visning av fotballkamper i Storbritannias Premier League eller Tysklands Bundesliga.

Det dreier seg om det såkalte "opprinnelseslandsprinsippet", som gjør det mulig for satellittkringkastere å skaffe seg rettighetene til innhold i hjemlandet i stedet for i alle land der programmet mottas via satellitt.

I stedet ønsker kommisjonen å la kringkastere vise innhold på sine online plattformer over hele EU etter å ha sikret seg rettighetene i hjemlandet. Det betyr at showprodusenter ikke kunne stoppe Sky's Sky Go eller BBCs iPlayer som tilbyr lisensierte show til europeiske seere utenfor Storbritannia, med mindre de tar bort rettighetene for distribusjon på nettet, noe lobbyister sier kan være en av reaksjonene.

Annonse

Brussel ønsker å doble mengden av innhold som er tilgjengelig på tvers av landegrensene, sier en EU-kilde, slik at forbrukerne å lovlig tilgang til flere utenlandske filmer og TV-programmer på nettet.

En intern kommisjonen studie har antydet at å øke tilgjengeligheten av filmer i Europa ville ha nytte europeiske filmskapere på bekostning av amerikanske seg, hvis filmer er ofte allerede allment tilgjengelig i hele EU.

EU utøvende anslår at endringene vil øke inntektene fra europeiske produsenter av 11%, som de ville være i stand til å få tilgang til flere forbrukere, og redusere de av amerikanske produsenter av 1.8%.

Opphavsretten reform Forslaget forventes å bli gjort i slutten av september, men må da være godkjent av EU-regjeringene og EU-parlamentet før de blir lov.

European Broadcasting Union, som representerer offentlige kringkastere som Tysklands ZDF, er stort sett for reformen, ettersom den ville tillate medlemmene å tilby sine online-programmer i flere land lettere.

Men kommersielle kringkastere og rettighetshavere si at det å gjøre online tilbud mer allment tilgjengelig over landegrensene vil beløpe seg til de facto pan-EU lisensiering, fortynne verdien av eksklusive rettigheter som de som Premier League selger til Sky og BT i Storbritannia.

Store aktører som Netflix, Vivendis Canal + og Sky kan ende opp med alt det beste innholdet fordi alle europeiske rettigheter vil være for dyre for mindre distributører, sa Matt Evans, en partner ved advokatfirmaet Jones Day.

Filmen, TV og sportsindustrien har advart om at undergraver territoriell eksklusivitet kunne true kulturelle mangfoldet i Europa og undergrave finansieringsmodell der filmer eller TV-programmer er lisensiert på en land-for-land basis for å sikre investeringen.

"Dette ville ikke bare undergrave Skys forretningsmodell, men også påvirke rettighetseiernes inntekter fra lisensiering av innhold," sa Sky i sitt svar på den offentlige konsultasjonen.

"Faktisk ville Sky være uvillig til å betale de samme prisene for rettigheter som de facto ikke lenger var eksklusive for Sky, og med fjerning av produktdifferensiering ville Sky's salgsfremmende innsats og i sin tur Sky's abonnentvolum redusere," sa det.

Lobbyister sier også at produsentene kunne stoppe lisensiering deres innhold for distribusjon på nettet i noen land helt å fokusere på sine største markeder og bevare verdien av rettighetene.

EU-kommisjonen

NextGenerationEU: Europakommisjonen utbetaler 231 millioner euro i forhåndsfinansiering til Slovenia

Publisert

on

Europakommisjonen har utbetalt 231 millioner euro til Slovenia i forskuddsfinansiering, tilsvarende 13% av landets tildeling av midler under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidra til å sette i gang implementeringen av de viktige investerings- og reformtiltakene som er skissert i Slovenias plan for gjenoppretting og motstandskraft. Kommisjonen vil godkjenne ytterligere utbetalinger basert på gjennomføringen av investeringene og reformene som er skissert i Slovenias plan for gjenoppretting og motstandskraft.

Landet vil totalt motta 2.5 milliarder euro, bestående av 1.8 milliarder euro i tilskudd og 705 millioner euro i lån, i løpet av planens levetid. Dagens utbetaling følger den siste vellykkede implementeringen av de første låneoperasjonene under NextGenerationEU. Ved utgangen av året har Kommisjonen til hensikt å samle opp til totalt 80 milliarder euro i langsiktig finansiering, som skal suppleres med kortsiktige EU-regninger, for å finansiere de første planlagte utbetalingene til medlemslandene under NextGenerationEU.

RRF er kjernen i NextGenerationEU som vil gi 800 milliarder euro (i løpende priser) for å støtte investeringer og reformer på tvers av medlemslandene. Den slovenske planen er en del av den enestående EU-responsen for å komme sterkere ut av COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgangene og styrke motstandskraft og samhørighet i våre samfunn. EN pressemelding er tilgjengelig på nettet.

Annonse

Fortsett å lese

Kypros

NextGenerationEU: Europakommisjonen utbetaler 157 millioner euro i forhåndsfinansiering til Kypros

Publisert

on

Europakommisjonen har utbetalt 157 millioner euro til Kypros i forskuddsfinansiering, tilsvarende 13% av landets økonomiske bevilgning under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidra til å sette i gang implementeringen av de avgjørende investerings- og reformtiltakene som er skissert i Kypros plan for gjenoppretting og motstandskraft. Kommisjonen vil godkjenne ytterligere utbetalinger basert på gjennomføringen av investeringene og reformene som er beskrevet i Kypros plan for gjenoppretting og motstandskraft.

Landet skal totalt motta 1.2 milliarder euro i løpet av planens levetid, med 1 milliard euro i tilskudd og 200 millioner euro i lån. Dagens utbetaling følger den siste vellykkede implementeringen av de første låneoperasjonene under NextGenerationEU. Ved utgangen av året har Kommisjonen til hensikt å samle opp til totalt 80 milliarder euro i langsiktig finansiering, supplert med kortsiktige EU-regninger, for å finansiere de første planlagte utbetalingene til medlemslandene under NextGenerationEU. En del av NextGenerationEU, RRF vil gi € 723.8 milliarder (i løpende priser) for å støtte investeringer og reformer på tvers av medlemslandene.

Den kypriotiske planen er en del av den enestående responsen fra EU for å komme sterkere ut av COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgangene og styrke motstandskraft og samhørighet i våre samfunn. EN pressemelding er tilgjengelig på nettet.

Annonse

Fortsett å lese

Belgia

EUs samholdspolitikk: Belgia, Tyskland, Spania og Italia mottar 373 millioner euro for å støtte helse og sosiale tjenester, små og mellomstore bedrifter og sosial inkludering

Publisert

on

Kommisjonen har bevilget 373 millioner euro til fem European Social Fund (ESF) og European Regional Development Fund (ERUF) operasjonelle programmer (OP) i Belgia, Tyskland, Spania og Italia for å hjelpe landene med koronavirusberedskap og reparasjon innenfor rammen av REACT-EU. I Belgia vil endringen av Wallonia OP gjøre 64.8 millioner euro ekstra tilgjengelig for anskaffelse av medisinsk utstyr for helsetjenester og innovasjon.

Midlene skal støtte små og mellomstore bedrifter (SMB) med å utvikle netthandel, cybersikkerhet, nettsteder og nettbutikker, samt den regionale grønne økonomien gjennom energieffektivitet, miljøvern, utvikling av smarte byer og lavkarbon offentlig infrastruktur. I Tyskland, i delstaten Hessen, vil 55.4 millioner euro støtte helserelatert forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapasitet og innovasjon ved universiteter og andre forskningsinstitusjoner, samt forskning, utvikling og innovasjonsinvesteringer innen klima og bærekraftig utvikling. Denne endringen vil også gi støtte til små og mellomstore bedrifter og midler til oppstart gjennom et investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 millioner euro legge til rette for samarbeid mellom små og mellomstore bedrifter og institusjoner innen forskning, utvikling og innovasjon, og gi investeringer og arbeidskapital til mikrobedrifter som er rammet av koronaviruskrisen. Videre vil midlene tillate investeringer i energieffektivisering av bedrifter, støtte digital innovasjon i små og mellomstore bedrifter og anskaffe digitalt utstyr til skoler og kulturinstitusjoner. I Italia vil den nasjonale OP 'Social Inclusion' motta 90 millioner euro for å fremme sosial integrasjon av mennesker som opplever alvorlig materiell deprivasjon, hjemløshet eller ekstrem marginalisering, gjennom 'Housing First' -tjenester som kombinerer tilbud om umiddelbar bolig med muligheter for sosiale og arbeidstjenester .

Annonse

I Spania vil 87 millioner euro bli lagt til ESF OP for Castilla y León for å støtte selvstendig næringsdrivende og arbeidere som fikk sine kontrakter suspendert eller redusert på grunn av krisen. Pengene vil også hjelpe hardt rammede selskaper til å unngå permitteringer, spesielt i reiselivssektoren. Til slutt er det nødvendig med midler for å tillate viktige sosiale tjenester å fortsette på en trygg måte og for å sikre pedagogisk kontinuitet gjennom pandemien ved å ansette ekstra personale.

REACT-EU er en del av NesteGenerasjonEU og gir 50.6 milliarder euro ekstra finansiering (i løpende priser) til samholdspolitiske programmer i løpet av 2021 og 2022. Tiltak fokuserer på å støtte arbeidsmarkedets motstandskraft, jobber, SMB og lavinntektsfamilier, samt å sette fremtidssikret grunnlag for de grønne og digitale overgangene og en bærekraftig sosioøkonomisk gjenoppretting.

Annonse

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender