Tunisiske presidenten: «Islam er ikke uforenlig med demokrati '

509333870Tunisiske presidenten Beji Caid essebsi besøkte Europaparlamentet i Brussel, hvor han ble ønsket velkommen av Stortinget president Martin Schulz. De hadde et møte der de diskuterte utviklingen i Tunisia og EU-Tunisia relasjoner. Essebsi kalt besøket er en "historisk og symbolsk øyeblikk" og adressert parlamentsmedlemmer på sitt lands forpliktelse til demokrati og frihet.

"Tunisia er fast bestemt på å bevise at islam ikke er uforenlig med demokrati," sa essebsi, som ble president i slutten 2014 etter å ha vunnet landets første frie valg, er Årets 40th årsdagen for den første samarbeidsavtalen mellom Tunisia og EU , essebsi fortalte MEPS under dagens plenum i Brussel: «Tunisia og Europa skjebne har vært nært knyttet. Vi har hatt harmoniske koblinger og disse er lenkene for å bygge et sterkt forhold på. "
Presidenten advarte parlamentsmedlemmer som Tunisia var "et mål for terrorister" og en demokratisk eksperiment som var fortsatt sårbare. "Mer enn noen gang trenger vi støtte fra europeiske partnere," sa han.

Schulz rost Tunisia transformasjon til et demokrati: "Ditt land er et fyrtårn av pluralisme og toleranse i dag. Grunnloven garanterer rettssikkerhet, individuelle friheter og likhet for alle på et viktig tidspunkt når populister er aktivt prøver å spre frykt. "

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, Europaparlamentet, tunisia

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *