EU-kommisjonen ønsker fremgang i forholdet mellom EU og #Switzerland

Juncker-trykkEtter den sveitsiske Stortingets vedtak av den føderale loven om utenlandske statsborgere på 16 desember 2016 og møtet i EU-Sveits-komiteen på 22 desember velkommen Kommisjonen fremdriften i de bilaterale forbindelsene mellom EU og Sveits på flere områder.

President Juncker uttrykte håp om at 2017 kan være en milepæl i utviklingen av tettere bilaterale forbindelser.

Swiss Stortingets vedtak av den føderale loven om utenlandske statsborgere på 16 desember 2016

Balansen oppnådd rundt forbundsloven om utenlandske statsborgere på 16 desember 2016 skal gjøre det mulig å bevare integriteten til kontraktsforpliktelsene mellom EU og Sveits. Imidlertid må gjennomføringsbekreftelsen gi visse avklaringer og garantier på sentrale punkter. Spørsmål om tilgang til opplysninger om ledige stillinger og full respekt for grensearbeidernes rettigheter er spesielt viktige.

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker, som har vært personlig involvert i jakten på en løsning med sine sveitsiske kolleger for det siste halvannet året, sa: "Den sveitsiske myndigheter og de europeiske institusjonene har jobbet utrettelig for å finne en løsning som ville garantere full respekt for en av våre grunnleggende prinsipper: fri bevegelighet for personer. Kommisjonen vil nøye overvåke gjennomføringen av denne løsningen. 2017 kan være en milepæl i utviklingen av tettere forbindelser mellom EU og Sveits, med sikte på å styrke ytterligere vitalitet av vårt område av frihet - av alle former for frihet -. Til fordel for alle våre innbyggere "

Kommisjonen uttrykte håp om at innarbeiding og avklaring arbeidet ville bli utført i en ånd av åpenhet og nært samarbeid, særlig i Den blandede komité fastsatt i avtalen om fri bevegelighet for personer.

Protokoll sørge for Kroatias tiltredelse til avtalen om fri bevegelighet for personer

Kommisjonen tar imot Sveits ratifikasjon av protokollen sørger for Kroatias tiltredelse til avtalen om fri bevegelighet for personer, som ble meldt til EU på 16 desember 2016.

Som et resultat av ratifisering av denne protokollen, vil Sveits være fullt tilknyttet Horizon 2020 programmet, og forhandlingene om sin deltakelse i ERASMUS-programmet kan nå gjenoppta.

Institusjonelle rammeverket mellom EU og Sveits

Kommisjonen ønsker velkommen Forbundsrådet har som mål å fornye og utdype forholdet til Den europeiske union, og i den forbindelse til sin intensjon om å vedta en melding på en institusjonell avtale mellom EU og Sveits. En slik avtale er nødvendig for å gi rettssikkerheten i EU sveitsiske bilaterale relasjoner og å nå nye avtaler for å utvide våre bånd.

Deltakelse i det europeiske Cohesion Programme

EU-kommisjonen mener det er viktig for Forbundsrådet for å uttrykke sin støtte til Sveits deltakelse i European Cohesion Programme ved å fornye sin finansielle bidrag.

andre områder

Kommisjonen mener at det er andre saksmapper der fremgang kan gjøres, for eksempel etablering av bedre synergier i bistandsvirksomhet.

Mer informasjon

Faktaark: EU-sveitsiske relasjoner

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-kommisjonen, Sveits

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *