EU #enlargement: Albani, Bosnia-Hercegovina må bevise sin forpliktelse til EUs verdier og bevare stabiliteten i regionen

eubalkansMedlemmer vedtok, i dag (15 februar) i plenum, fremdriftsrapporter om EU-relaterte reformer i 2016 i Albania, et EU-kandidatland siden juni 2014, med tiltredelsesforhandlinger fortsatt på vent og Bosnia-Hercegovina, et potensielt EU-kandidatland, med søknaden vurderes av EU-kommisjonen.

ALDE-MEP Ilhan Kyuchyuk (Bulgaria, bevegelse for rettigheter og friheter), skyggeordfører for Albania, refererte til landets gode fremgang i å møte de fem hovedprioriteter for åpning av tiltredelsesforhandlinger:

"The ALDE mottar gjerne Kommisjonens anbefaling for å åpne forhandlinger med Albania og fullt støtter landets inntreden i EU. Tiltredelsesforhandlingene må åpnes så snart det er troverdig og bærekraftig fremgang i gjennomføringen av juridiske reformer og i kampen mot organisert kriminalitet og korrupsjon.
Utfordringer fortsatt vedvarer og det kommende parlamentsvalget i juni vil være avgjørende for videre fremme EU-prosessen. Den beste muligheten for Albania for å vise sitt engasjement mot EU er ved å sikre frie og rettferdige valg. Alle politiske aktører og institusjoner må garantere at valget vil bli holdt i samsvar med internasjonale standarder og sivilsamfunnsorganisasjoner har til å delta aktivt i den oversikt over hele valgprosessen. "

ALDE-MEP, Jozo Radoš (HNS, Kroatia), skyggeordfører i Bosnia-Hercegovina, sa at myndighetene i Sarajevo må forbedre måten statlige institusjoner jobber på og overvinne etniske og politiske splittelser:

"Selv om Bosnia-Hercegovina leverte sin søknad om EU-medlemskap i 2016, på grunn av interne blokkeringer og dens kompliserte og asymmetrisk struktur, er statlige institusjoner ikke fungerer som den skal. Europaparlamentet ikke sende en klar oppfordring for en alvorlig endring av strukturen i landet. ALDE støtter Bosnia og Hercegovina på sin europeiske banen, som vil bidra til BiH til å overvinne sine problemer og bidra til å bygge stabilitet i Sørøst-Europa. Større engasjement i EUs ministerråd vil sikkert bli ønsket velkommen."

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Forstørrelse, EU

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *