Kommisjonen advarer #Vietnam over utilstrekkelig tiltak for å bekjempe #IllegalFishing

EU-kommisjonen fortsetter sin kamp mot ulovlig, urapportert og uregulert (IUU) fiske over hele verden ved å advare Vietnam med et "gult kort" om risikoen for at den blir identifisert som et ikke-samarbeidende land.

Beslutningen fremhever at Vietnam ikke gjør nok for å bekjempe ulovlig fiske. Det identifiserer mangler, for eksempel mangelen på et effektivt sanksjoneringssystem for å avskrekke IUU fiskeaktivitet og mangel på tiltak for å håndtere ulovlig fiskeaktivitet utført av vietnamesiske fartøyer i vann i nabolandene, inkludert utviklingslandene i Stillehavet. Videre har Vietnam et dårlig system for å kontrollere landingen av fisk som behandles lokalt før den eksporteres til internasjonale markeder, inkludert EU.

Kommisjonen for miljø, maritime saker og fiskeri Karmenu Vella sa: "Med denne handlingen i dag demonstrerer vi vårt faste engasjement for å bekjempe ulovlig fiske globalt. Vi kan ikke ignorere virkningen av ulovlige aktiviteter utført av vietnamesiske fartøyer på marine økosystemer i Stillehavet. Vi inviterer de vietnamesiske myndighetene til å øke sin kamp så vi kan reversere denne beslutningen raskt. Vi tilbyr dem vår tekniske støtte. "

Beslutningen innebærer ikke på dette stadium noen tiltak som påvirker handel. Det "gule kortet" betraktes som en advarsel og gir mulighet for at Vietnam treffer tiltak for å rette opp situasjonen innen en rimelig tidsramme. For dette formål har Kommisjonen foreslått en handlingsplan for å støtte landet i å takle de identifiserte manglene.

Kommisjonens beslutning er et resultat av en grundig analyse og tar hensyn til utviklingsnivået i landet. Det følger en lang periode med uformelle diskusjoner med vietnamesiske myndigheter siden 2012. Vietnamesiske myndigheter er nå invitert til å engasjere seg i en formell dialogprosedyre for å løse de identifiserte problemene og gjennomføre handlingsplanen.

Bakgrunn

Mellom 11 og 26 millioner tonn fisk, det vil si minst 15% av verdens fangster, blir fanget ulovlig et år. Dette er verdt mellom 8 og 19 milliard euro. Som verdens største fiskimportør ønsker EU ikke å være komplisert og akseptere slike produkter i sitt marked. Den såkalte 'IUU Regulering', som trådte i kraft i 2010, er nøkkelinstrumentet i kampen mot ulovlig fiske, slik at bare de fiskeriprodukter som er sertifisert som lovlig, kan få tilgang til EU-markedet. Med dette målet opprettholder Kommisjonen bilaterale dialoger med mer enn 50-tredjelande. Når tredjestater ikke klarer å overholde sine internasjonale forpliktelser som flagg-, kyst-, havne- og markedsstater, formaliserer Kommisjonen denne samarbeidsprosessen og bistår dem med å forbedre deres juridiske og administrative rammer for å bekjempe IUU-fiske. Trinnene i denne prosessen er først en advarsel ("gult kort"), et "grønt kort" hvis problemer løses eller et "rødt kort" hvis de ikke er det. Sistnevnte fører til en notering av Rådet, etterfulgt av en rekke tiltak for tredjelandet, inkludert et handelsforbud mot fiskevarer.

Siden november 2012 har kommisjonen vært i formelle dialoger med flere tredjelande (forhåndsidentifikasjon eller "gult kort") som har blitt advart om behovet for å ta sterk tiltak for å bekjempe IUU-fiske. Når betydelige fremskritt observeres, kan Kommisjonen avslutte dialogen (løfte pre-identifikasjonsstatus eller "grønt kort"). Noen få land har ikke vist nødvendig forpliktelse til reformer. Som et resultat av dette kan ikke fiskeriprodukter fanget av fartøy fra disse landene importeres til EU (identifikasjon og notering eller "rødt kort"). En fullstendig liste over land er tilgjengelig her.

Bekjempelse av ulovlig fiske er en del av EUs forpliktelse til å sikre bærekraftig bruk av sjøen og dets ressurser som angitt i sin Internasjonal Ocean Governance Agenda. Bærekraftig fiskeri og kampen mot IUU var også et av hovedtemaene som ble diskutert på 4th International Our Ocean-konferansen som ble arrangert av EU i Malta, 5-6 October 2017.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-kommisjonen, ulovlig fiske, Maritime, Oceana, overfiske, Vietnam

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *