#ParadisePapers: Sluttet å skyggefulle verden av rike mennesker og selskaper sier Greens

En ny datalekkasje har sjokkert verden av skatteparadis - mer enn 13 millioner Dataopptegnelser fra offshore advokatfirmaet Appleby ble analysert med nesten 400 journalister over grenser. Appleby regnes som en av de største og mest profesjonelle skatteparadis selskaper. For første gang, Derfor er det nå et innblikk i komplekse skattefeil og skatt unnvikelse. Appleby er representert i Bermuda, British Virgin Islands, Caymanøyene, Guernsey, Isle of Man, Jersey, Mauritius, Seychellene, Hong Kong og Shanghai.

Sven Giegold, talsmann for økonomiske og finansielle saker for Grønne / EFA-gruppen i Europaparlamentet, sa: "Vi må sette en stopper for denne skyggefulle verden hvor bedrifter og rike unnslipper felles gode. Paradise Papers avslører for første gang de mest profesjonelle delene av det globale skatteundviklingssystemet. Skatte rettferdighet er i en permanent global krise. Journalistens heroiske arbeid skaper lys på en skyggefull verden.

"Denne gangen må vi peke fingeren på Storbritannia. Med sine oversjøiske territorier dominerer Storbritannia kartet over skatteparadisene. Storbritannia er en av verdens største skatteparadis. Innen EU har den britiske regjeringen i årevis avtatt EUs kamp mot skatteunddragelse og hvitvasking av penger. Britene er spesielt skeptiske til EUs svarte liste over skatteparadis for selvbeskyttelse. Det tar mye britisk humor å forstå at karibiske øyer med en bedriftsskattesats på null prosent ikke bør være skatteparadis, i henhold til EU-definisjonen. Vi må gjøre best mulig bruk av Brexit-forhandlingene for å lukke Storbritannias skatteparadis.

"Til tross for de mange skandaler de siste årene, må vi ikke akseptere massiv skattefeil som en urettferdig normalitet. Hver skatteskandal åpner et vindu for muligheter for politisk handling. Det finnes måter å dempe global skattefeil med felles europeisk politikk. EU-landene må nå raskt bli enige om en svarteliste av skatteparadis som ikke er politisk partisk. Vi trenger også full åpenhet i beskatning av store selskaper og en felles minimumsskattesats for bedrifter i EU. "

Mer informasjon om Paradise Papers

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, Europaparlamentet, Grønt, skatte~~POS=TRUNC unnvike, Skatt, UK

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *