Fra #Panama til #ParadisePapers - EU-øyne svarteliste

| November 7, 2017 | 0 Kommentarer

EU-landene hadde allerede vært ute etter å bli enige om en svarteliste av skatteparadis etter fjorårets Panama Papers åpenbaringer om offshore rikdom, men det siste settet av lekkasjer som peker på potensielle tilfeller av skattefeil på masseskala er å legge til haster på den stasjonen.

EUs finansministre har hentet frem til i dag (7 november) en diskusjon om tiltak, inkludert en EU-bred liste over skatteparadis, som skal motvirke omarbeide av fortjeneste i EU til skattefrie eller lavskatte land. For øyeblikket har hver EU-stat sin egen liste over jurisdiksjoner som anses å være mindre samarbeidsvillige for skattemessige forhold, men ideen er at en enkelt EU-bred vil bære mer vekt. Problemet er imidlertid komplisert, og den politiske viljen til å handle raskt er ikke ensartet der: en endelig beslutning er absolutt ikke forventet i dag.

Fortellingen om hvordan Italias Matteo Renzi gradvis konsoliderer en triumferende retur til makten neste år etter at hans 2016-fratredelse som PM ser ut til å være helt rystet. I stedet er det tidligere premier Silvio Berlusconi, som ser mer ut som komeback-barnet, med sin høyreblokk nå hevder seier i Sicilia's bellwether regionale valg i helgen.

Det var mange lokale faktorer - en tilstrømning av innvandrere til øya er bare en av dem - men resultatet setter Berlusconi tilbake på det politiske kartet etter år med sexskandaler og graft påstander og reiser store spørsmål om Renzis ledelse av den frakturerte sentrum- venstre. Kritikere i hans PD-parti kan nå prøve å montere en utfordring for ham.

Det kan være et viktig øyeblikk i Catalonia står i dag med den formelle fristen for partene å kunngjøre om de skal kjøre fellesbilletter til et des 21 regionalvalg som mange nå vil se som en de facto-folkeavstemning om uavhengighet. Det store spørsmålet er om pro-secession-partiene kan skrive over sprekkene og komme sammen for en felles kampanje.

Igjen har det vært lite eller ingen globale markeder påvirket av en overdimensjonert politisk risiko - denne gangen høye innsatser Saudi-korrupsjonssprengning og opping av regionale militære spenninger.

Unntaket har vært en økning i Brent råoljepris over $ 64 til høyest på mer enn to år, men det har bare tjent til å løfte store kraftlagre og oljeeksportører over hele verden med liten innvirkning på inflasjonsforventningene i obligasjonsmarkedene, selv om energiprisene nå er oppe nesten 40 prosent fra år til år. Faktisk, som markeder for en annen Federal Reserve rentestigning neste måned, fortsetter 2-10 årets amerikanske rentekurve til å flyte til sitt laveste nivå i 10 år.

Og så globale aksjer cutvikle seg til å presse enda høyere. På kurset for sin niende rette daglige gevinst satte MSCIs indeks for verdensaksjer seg heltid tidlig på tirsdag, etter at alle tre Wall St-indeksene lukket på rekordhøyde i går kveld.

Japans Nikkei rammet enda en 21-årig høy, regionale Asia-børser klarte deres høyeste i 10 år, og MSCIs aksjemarkedsindeks for vekstmarkeder presset opp til sitt beste nivå siden 2011. Fanget i den slipstream og økt uavhengig av tosifret eurosone bedriftsvekstvekst i tredje kvartal hittil, forventes europeiske aksjer å stige om 0.3 prosent ved åpningen.

For alle ifs og buts om den tilsynelatende uendelige tyren i aksjer, ifølge ordene fra Sentix-forskergruppen på mandag (6 november): "Den globale økonomien blomstrer." Globale markeder til side, de økonomiske etterklangene fra Saudi-Arabia rensing har vært høyere lokalt, med Saudi hovedkursindeks ned om 1% på tirsdag blant tap på tvers av alle andre golfbaner.

Aksjer i Saudi-selskaper knyttet til folk som ble arrestert i anti-korrupsjonssonden fortsatte å skyve i tidlig handel. Prince Alwaleed bin Talals Kingdom Holding sank 2.8%, som har mistet 15% over tre dager. Al Tayyar Travel, som ble grunnlegger, Nasser bin Aqeel al-Tayyar, ble også holdt, tumblet 7 prosent etter mandagens 10% -dykk.

Libanesiske statsobligasjoner falt kraftig på mandag etter at statsminister Al Hariri plutselig gikk ned i helgen og ledet til Riyadh og midt i bellicose saudiarabiske kommentarer om natten over militære spenninger mellom de to landene. Mer bredt var valutamarkedene for det meste stabile, med dollarindeksen høyere i tidlig handel som handelsmenn øyeforsinkende fremgang blant amerikanske republikanske partiskattforhandlere som arbeider med en skattekuttavtale. Euro / dollar var nede litt under $ 1.16 i tidlig handel.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, Utvalgte Artikkel, Mening

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *