#Defence: Europakommisjonen gleder seg over trinnene til #PermanentStructuredCooperation

Kommisjonen gleder seg sterkt over flyturen av Østerrike, Belgia, Bulgaria, Tsjekkia, Kroatia, Kypros, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Italia, Latvia, Litauen, Luxembourg, Nederland, Polen, Romania, Slovenia, Slovakia , Spania og Sverige mot lansering av Permanent Strukturert Samarbeid (PESCO) om forsvar, ved å signere i dag en felles melding og overlevere den til den høye representanten Federica Mogherini.

President Juncker har kalt etter et sterkere Europa om sikkerhet og forsvar siden valgkampen sin, og sa i april 2014: "Jeg tror at vi må ta mer alvorlig bestemmelsene i den eksisterende traktaten som tillater de europeiske landene som vil gjøre dette til gradvis bygge opp et felles europeisk forsvar. Jeg vet at dette ikke er for alle. Men de landene som ønsker å gå videre, bør oppfordres til å gjøre det. Pooling av forsvarsevne i Europa gir perfekt økonomisk fornuft. "

Den samme ambisjonen ble angitt i sin trepunktsplan for utenrikspolitikk, som ble innlemmet i de politiske retningslinjene - Juncker-kommisjonens politiske kontrakt med Europaparlamentet og Det europeiske råd.

PESCO er et traktatbasert rammeverk og en prosess for å utdype forsvarssamarbeidet mellom medlemslandene som er i stand til og villig til å gjøre det. Det vil gjøre det mulig for medlemslandene å i fellesskap utvikle forsvarsfunksjoner, investere i delte prosjekter og øke operasjonelle beredskap og bidrag fra deres væpnede styrker. Etter notifikasjonen av 13 november bør Rådet vedta en formell beslutning om å etablere PESCO innen årets slutt, med de første prosjektene som skal identifiseres parallelt.

De Europeisk forsvarsfond, lansert av Kommisjonen i juni 2017, vil styrke samarbeidsprosjektene innen forsvarsforskning, prototyputvikling og delta i oppkjøp av evner. Denne felles meldingen er et viktig skritt mot å skape et fullverdig europeisk forsvarsunion av 2025, som president Juncker stresset i hans Statens adresse på 13 september 2017.

For mer informasjon om PESCO vennligst se et faktaark her. Se her Den strategiske notatet: I Europaforsvaret av Det europeiske politiske strategiske senter. Du kan se PESCOs signeringsseremoni på EBS.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Forsvar, EU, EU-kommisjonen