Vil #Russia forstyrre det kommende 2019-valget i Europa?

| Februar 13, 2018

Russlands påståtte innblanding i de hjemlige sakene til suverene stater er nå vanlig kunnskap over hele verden, og den fulde omfanget av dette er fortsatt ukjent. Den russiske statens hemmelighetsfulle hånd forstås å ha hatt engasjement i en rekke cyberangrep som spenner fra nasjonale institusjoner til hovedparten av politiske partier, med en kampanje med disinformation og såkalte falske nyheter i forkant av denne operasjonen , skriver Sajjad Karim, et britisk konservativt parlamentariker og medlem av presidentens retningslinjer for oppførsel.

Da jeg først ble klar over forstyrrelser i den vestlige politikken av Putins regjering tilbake i 2014, kunne jeg ikke diskutere det, da folk bare ikke trodde det skjedde. På det tidspunktet var jeg ledende rådgivende komité for opptreden av medlemmer i Europaparlamentet, da det ble gjort oppmerksom på at den snart franske presidentkandidaten og den nasjonale frontmøten, Marine Le Pen, mottok økonomi fra russiske kilder.

På grunn av partiets rasistiske og antisemittiske fortid, hadde franske banker nektet å låne festen noen penger, så Le Pen vendte seg andre steder for finansiering.

Hun oppnådde russiske lån i 2014 verdt € 11million (£ 9.4m), hvorav en - totalt € 9m - kom fra en liten bank, med lenker til Kreml kalt First Czech Russian Bank. Men som vi nå vet, var hennes forsøk på høyt kontor ikke ment å være.

Målrettet finansiering av oppositionsgrupper av den russiske staten går langt utover bare et mislykket fransk presidensbud. Det er et klart nettverk av politiske aktivister og skuespillere involvert i denne nettsiden av russisk interferens, som strekker seg over hele verden. Du må bare se til våre egne kyster for å se i hvilken grad deres påvirkning spenner over.

Sajjad Karim, et britisk konservativt parlamentariker og medlem av presidentens retningslinjer for oppførsel

Med spørsmålstegn fortsatt henger over finansieringen av EU-folkeavstemningens forlatskampanje, og med det som virker som en konstant drypp av nyheter relatert til Trump, Russland og 2016 US-valget, synes nettverket tilsynelatende aldri å ende.

Hva er primært bekymret nå for oss med europeerne, men er de kommende europeiske valgene i 2019. Det er uten tvil planer for russerne å planlegge planer om å destabilisere vår valgprosess, som historisk har lidd av lav oppslutning, og som et resultat vil lett bli påvirket av eventuelle forsøk på å påvirke avstemningen.

Electorates - uansett hvor de kommer fra - har en tendens til å stemme på en veldig reaksjonær måte. Hvis Putin og hans regjering har til hensikt å målrette seg mot disse valgene, så vil de sikkert bruke dette til deres fordel.

I Tyskland er bruken av russisk propaganda, som har til hensikt å påvirke den russisk-tyske befolkningens stemmeintensjoner, allerede utbredt.

En spesiell hendelse, for eksempel "vår Lisa" - en falsk historie om en russisk-tysk jente, som etter sigende ble voldtatt av arabiske innvandrere - demonstrerer den lette som den russiske kampanjen med disinformation har infiltrert vårt kontinent.

Det er til og med påstått at statsstøttede "trollfabrikker" i St. Petersburg forsøkte å gi misnøye under EU-folkeavstemningen gjennom sosiale medier, og sendte overveldende til fordel for Brexit.

Uansett hvor innflytelsesrik den russiske forstyrrelsen er, er det fortsatt en tendens i Storbritannia og Europa til å rive disse påstandene. Det som må forstås er at hvis disse handlingene er vellykkede, vil Europas fremtidige retning være bestemt i Moskva.

EU kunne i hovedsak bli lammet av russisk innblanding som dramatisk endrer sminke av Europaparlamentet, og det vil ha skjedd rett under våre egne neser.

Dette må ikke ha lov til å skje.

Noen av våre ledere, inkludert statsminister Mai, er fullt klar over Putins virksomhet og har gjort det klart at dette ikke vil stå.

Hver eneste EU-leder bør gå et skritt videre skjønt. Informasjonen de besitter på russiske aktiviteter, bør presenteres i sine egne parlamenter, slik at alle er fullt klar over i hvilken utstrekning vi blir undergravd.

På samme måte som i USA, bør det undersøkelser - men på et enkeltmedlemsnivå - inngå i økonomiske forhold av politiske aktører som har latt russerne i deres forsøk på å destabilisere våre demokratiske systemer. Disse henvendelsene og all informasjonen som er oppnådd, kan da bli samlet sammen, med et svar på EU-nivå.

Valgkommisjoner bør også gjøres hensiktsmessige, bedre rustet til å håndtere de klare og nåværende farene som nå står overfor våre stemmegivningssystemer. Kombiner dette med den obligatoriske begrensningen på aktiviteter av såkalte bots av sosiale medier, og denne typen uærlig aktivitet kan effektivt bli stemplet ut.

Uansett hvilken løsning, må hele Europa vekkes for det faktum at våre demokratier blir infiltrert av russiske skuespillere, hvis eneste hensikt er å forstyrre og forringe vår politiske prosess.
Tiden til å handle er nå før det er for sent. Russland må ikke få lov til å påvirke vår egen beslutningsprosess.

Tags: , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Forsvar, EU, EU, Utvalgte Artikkel, MEP Valg, Russland