Europa har våpenars arsenal for å svare på Trumps #tariffer - EUs Moscovici

| Mars 13, 2018

Europa ønsker å unngå en handelskrig med USA om planene om å pålegge tariffer på stål og aluminium, men forbereder umiddelbare motforanstaltninger bare hvis European Commissioner for Financial Affairs Pierre Moscovici (Bildet) sa, skriv Richard Lough og Brian Love.

Trump forventes å undertegne presidentpresklamasjon for å fastslå tariffer i forbindelse med en seremoni på torsdag, men White House-tjenestemenn har sagt at det kan gå inn i fredag ​​fordi dokumenter må slettes gjennom en rettslig prosess.

"Hvis Donald Trump setter i gang tiltakene i kveld, har vi et helt arsenal til rådighet for å svare," sa Moscovici til BFM TV på torsdag.

Han sa at motforanstaltninger vil inkludere europeiske takster på amerikanske eksporterte appelsiner, tobakk og bourbon. Europa kan også legge inn en eventuell klage før Verdenshandelsorganisasjonen, sa Moscovici.

"Vi må akseptere at verden blir et sted for hver mann for seg selv," sa kommisjonen.

Den amerikanske lederens forslag til en 25% tariff på stålimport og 10% på aluminium har rattled globale markeder, samt prominente kongressens republikanere og bedriftsledere bekymret for det potensielle økonomiske fallet.

Moscovici sa at noen av varene som ble vurdert for en EU-riposte, stort sett ble produsert i valgkretser som ble holdt av Trumps republikanske parti.

"Vi vil at kongressen skal forstå at dette ville være en tapte situasjon," sa han.

Tags: ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-kommisjonen, US