EU-kommisjonen skisserer EUs plan for å motvirke amerikanske handelsrestriksjoner på #steel og #aluminium

| Mars 13, 2018

College of Commissioners har diskutert EUs svar på mulige amerikanske importrestriksjoner for stål og aluminium annonsert på 1 i mars. EU står klar til å reagere proporsjonalt og fullt ut i tråd med WTOs regler om USAs tiltak formaliseres og påvirker EUs økonomiske interesser.

Kollegiet ga sitt politiske godkjennelse til forslaget fra president Jean-Claude Juncker, visepresident Jyrki Katainen og handelskommissær Cecilia Malmström.

Snakker etter kollegiumsmøtet, sa kommissær Malmström: "Vi håper fortsatt, som USAs sikkerhetspartner, at EU ville bli utelukket. Vi håper også å overbevise den amerikanske administrasjonen om at dette ikke er det rette trekket. Siden det ikke er truffet noen beslutning ennå, har det ikke blitt tatt noen formelle tiltak fra EU. Men vi har gjort klart at dersom et trekk som dette er tatt, vil det skade EU. Det vil sette tusenvis av europeiske arbeidsplasser i fare, og det må møtes av et solid og forholdsmessig svar.

"I motsetning til disse foreslåtte amerikanske plikter er våre tre arbeidsspor i tråd med våre forpliktelser i WTO. De vil bli utført av boken. Årsaken til problemet i stål- og aluminiumsbransjen er global overkapasitet. Det er forankret i det faktum at mye stål- og aluminiumsproduksjon skjer under massive statsstøtte, og under ikke-markedsmessige forhold. Dette kan kun løses ved samarbeid, komme til kilden til problemet og samarbeide. Det som er klart er at å snu innover er ikke svaret. Beskyttelse kan ikke være svaret, det er det aldri. EU er fortsatt tilgjengelig for å fortsette å arbeide med dette sammen med USA. EU har vært og er fortsatt en sterk tilhenger av et åpent og regelbasert globalt handelssystem. "

Tags: ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-kommisjonen, US