IT-ekspertise oppdager forfalskning begått av spansk politiet i "#Kokorev Case"

| Mars 13, 2018

Spansk politiet smidde og manipulerte dokumenter for å rettferdiggjøre 28-månedene for frihetsberøvelse for Vladimir Kokorev, hans kone og deres sønn. Ifølge en rapport fra en anerkjent spansk IT-ekspert ble Juan Martos Luque, de angivelig inkriminerende dokumentene mot gründeren av russisk-jødisk opprinnelse, opprettet flere måneder etter arrestasjonen hans, av personer eller personer som ble identifisert som DGP - Direction General de Policia - som sammenfaller med offisielle brukernavn på datamaskiner som tilhører den spanske politidepartementet.

Vladimir Kokorev

Vladimir Kokorev, hans kone og deres sønn ble utlevert fra Panama til Kanariøyene i Spania i oktober 2015, der på ordre fra spansk dommer Ana Isabel de Vega Serrano ble de holdt i fengsel uten spesifikke anklager, anklage eller dato for rettssaken, under påskud av "pågående" og "hemmelige" undersøkelser.

Hemmeligheten til etterforskning (forbudt i henhold til forskriftene i Det europeiske fellesskap og menneskerettighetsavtalen, samt ved spanske egne lover, ignorert av dommer Serrano) ble løftet 18 måneder senere, i februar 2017, i stor grad på grunn av presset fra Europaparlamentet .

Men selv etter at hemmeligheten ble løftet, var det ikke noe konkret bevis på at det var gjort noe feil i saksdokumenterne. Forfølgelsen, representert av Luis Del Rio Montesdeoca og dommeren gjorde ugjennomsiktige referanser til angivelig inkriminerende bevis som finnes i en USB-stasjon, angivelig til politiet av Ismael Gerli, en tidligere panamansk advokat i Kokorev, for tiden anklaget i sitt eget land på ulike teller av dokumentarforfalskning. Gerli uttalte at USB-stasjonen tilsynelatende tilhørte Igor Kokorev, Vladimir Kokorevs sønn, som ved en feil hadde "forlatt" enheten i Gerli-kontoret.

Dommer Ana Isabel de Vega Serrano hadde flere ganger nektet Kokorevs advokater rett til å få tilgang til kopien av denne USB-enheten, inntil i september 2017 ble hennes avgjørelser overstyrt av High Court of the Canary Islands. Allikevel, selv etter at politimyndigheten som var ansvarlig for etterforskning, var tvunget til å produsere en kopi av den angivelig inkriminerende USB, tok det dem ikke mindre enn 4 måneder for å levere det til Kokorevs forsvar, og først etter at etterforskerne ble advart om å være foraktet av Domstolene.

Analysen av enheten, utført av en uavhengig IT-ekspert, og hvilket CV inkluderer hyppige samarbeid med spanske politi- og sikkerhetsavdelinger, avslører at flertallet av dokumentene som finnes i USB ble opprettet eller manipulert etter oktober 2015, det vil si etter Enheten ble levert av Gerli til politienheten som var ansvarlig for etterforskning, og etter at Vladimir Kokorev og hans familie ble arrestert og satt i forvareteknologi. Analysen viser at minst 192-filer på enheten ble manipulert, og at minst 3-filer ble opprettet av en person med brukernavn som ble identifisert som IT-avdeling i spansk politisk avdeling.

Videre gjenopprettet IT-ekspertisen fra samme USB - hvilket eierskap anklageren og dommeren tidligere har tilskrevet Igor Kokorev - et slettet utkast til Gerlis deponering før spansk politiet, vesentlig forskjellig fra den offisielle deponeringen i saksdokumentet.

IT-ekspert konkluderer også med at ingen klonekopi av USB ble gjort før den ble levert til Kokorevs advokater, det vil si at i strid med eksisterende forskrifter om analyse av IT-bevis og sunn fornuft, utførte den spanske politiet sin "analyse" av USB på den opprinnelige enheten i stedet for å lage en klonkopi, og dermed forurenser bevisene ytterligere og gjør det umulig å bestemme hele omfanget av manipulasjoner.

Vladimir Kokorevs kone og sønn ble befriet fra spansk fengsel på ordre fra High Court of Canary Islands i oktober 2017, etter å ha tilbrakt 2 år i fengslet før rettssaken. Kokorev selv ble befriet på anmodning fra High Court i februar 2018, etter å ha tilbrakt 28 måneder i fengsel. Medlemmene av Kokorev-familien har ennå ikke blitt formelt anklaget for noen feil. Imidlertid er det i en uheldig domstolsavgjørelse forbudt å forlate øya Gran Canaria på Kanariøyene, inntil den antatte "etterforskningen" mot dem kjører kurset. Den såkalte Kokorev-saken har tiltrukket seg mye oppmerksomhet og formelle protester fra Det europeiske fellesskap for sine mange påståtte brudd på menneskerettigheter og forfatning og åpenbare politiske motiver bak forfølgelsen mot den russisk-jødiske familien.

Tags: , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Spania