Mer kommisjonstøtte til #IndustrialRegions for å bygge motstandsdyktige og konkurransedyktige økonomier

| Mars 13, 2018

Kommisjonen har valgt 7 ytterligere EU-regioner og medlemsland for skreddersydd bistand under Kommisjonens pilothandling På industriell overgang: Cantabria (Spania), Centre-Val de Loire (Frankrike), Øst-Nord-Finland, Grand-Est (Frankrike) og Stor-Manchester (Storbritannia), samt Litauen og Slovenia, i tillegg til regionene som allerede er valgt i desember 2017.

Regionkommissær Corina Creţu sa: "Industriell overgang er en stor utfordring for økonomien og samfunnet. Jeg er veldig glad for at vi skal jobbe med 10-regioner og to medlemsland for å hjelpe dem til å utnytte deres styrker og potensialer fullt ut for å omfavne innovasjon, dekarbonisering, digitalisering og utvikle ferdighetene til fremtiden. "

De utvalgte myndighetene vil kunne utvikle eller omformulere strategier for regional økonomisk transformasjon basert på deres smart spesialisering prioriteringer, dvs. regionens nisjeområder med konkurransedyktige styrker. Skreddersydd bistand vil bli tilbudt av kommisjonens tjenester, eksterne eksperter og Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) for å bidra til å forberede fremtidens arbeid, utvide innovasjon, støtte overgangen til en lav-karbonøkonomi, oppmuntre til entreprenørskap og fremme inkluderende vekst.

A pressemelding og en faktaark er tilgjengelig på nettet. Mer informasjon om smart spesialisering i de deltakende medlemsstatene og regionene er tilgjengelig på GD REGIOs nettsted.

Tags: ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-kommisjonen