#WesternMediterranean: Forvaltningsplan for å styrke fiskerisektoren i regionen

| Mars 13, 2018

Kommisjonen har foreslått en flerårig plan for fiskebestander i det vestlige Middelhavet. Forslaget omfatter demersale fiskebestander, det vil si fisk som lever og fôrer nederst på havbunnen, og gir betydelig inntekt til fiskerisektoren i regionen. Fangst for disse bestandene har vesentlig redusert med rundt 23% siden de tidlige 2000ene.

I denne hastigheten vil mer enn 90% av de vurderte bestandene bli overfisket av 2025. Uten den kollektive samling av innsats som planlegges, vil rundt 1,500-fartøy være i økonomisk risiko ved 2025. Forslaget tar sikte på å gjenopprette disse bestandene til nivåer som kan sikre sosial og økonomisk levedyktighet for fiskerne og de mer enn 16,000-jobbene som er avhengige av det.

Maritime Affairs og fiskerileder Karmenu Vella sa: "Forslaget til en flerårig plan er en direkte oppfølging av MedFish4Ever-erklæringen fra 2017. Målet er å nå et sunt nivå av fiskebestander som trengs for å forhindre tap av arbeidsplasser og å opprettholde viktige økonomiske sektorer som er avhengige av fiskeriene. Det bringer oss ett skritt nærmere for å gjøre Middelhavsfiske mer bærekraftig. Vi må handle, og vi må handle med haster. Først da kan vi sikre vårt felles mål om å tillate fiskeriet å opprettholde fiskere og økonomien i årene som kommer. "

Kommisjonens forslag er nå forelagt for drøfting til Europaparlamentet og EU-rådet. EN pressemelding er tilgjengelig på nettet.

Tags: ,

Kategori: En forsiden, Conference of Peripheral Maritime Regions of Europe (CPMR), EU, EU-kommisjonen, Maritime, Oceana