#Astana er vertskap for regional konferanse om kvinners empowerment i #Afghanistan

| September 12, 2018

Astana å være vertskap for regional konferanse om kvinners empowerment i AfghanistanDen regionale konferansen om kvinners empowerment i Afghanistan ble holdt på 5 september i Astana. Arrangementet ble initiert som en del av fremme av likestillingsprinsippene på globalt nivå. Delegasjoner på høyt nivå fra Aserbajdsjan, Afghanistan, Armenia, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan, EU, India, Kina, Russland, Amerikas forente stater og De forente nasjoner forventes å delta på arrangementet.

Konferansen ble holdt under Kasakhstans medlemskap i FNs sikkerhetsråd, hvor særlig oppmerksomhet ble lagt på spørsmålene i Afghanistan. Under presidentskapet i Kasakhstan i FNs sikkerhetsråd i januar i år, for første gang på åtte år, ble det arrangert en tur av medlemmer av Sikkerhetsrådet til Afghanistan, og en tilsvarende vedtak ble vedtatt.

Med tanke på den internasjonale oppmerksomheten mot Afghanistan, søkte Kasakhstan å øke internasjonal bevissthet og støtte for de avrikanske kvinners og jenters spesifikke behov for å fremme og utvide deres rettigheter og muligheter for å oppnå langsiktig fred og bærekraftig utvikling i landet.

Fra Kazakhstan deltok statssekretær Gulshara Abdykalikova, styreleder for utenriksforbindelser, forsvars- og sikkerhetsdepartementet for parlamentets senat Dariga Nazarbayeva, utenriksminister Kairat Abdrakhmanov, medlemmer av regjeringen og medlemmer av parlamentet i konferansen .

Blant de utenlandske gjestene var den første dame av Armenia Nouneh Sarkissian, Kirgisistans visepresident Altynai Omurbekova, assisterende statsminister i Usbekistan Tanzila Narbayeva, nestleder for senaten til Oliy Majlis i Usbekistan Svetlana Artikova, minister for førskoleutdanning i Usbekistan Agregina Shin, Arbeids- og sosial beskyttelse for befolkningen i Aserbajdsjan Sahil Babayev, minister for kvinneansatte i Afghanistan Dilbar Nazari, minister for informasjon og kultur i Afghanistan Hasina Safi, høykommissær for menneskerettigheter i Russland Tatiana Moskalkova og FNs generalsekretærs spesialrepresentant , Leder av det regionale senter for forebyggende diplomati for sentral-Asia Natalia Gherman, assisterende statssekretær for strategisk og kris kommunikasjon Adrienne Ross, delegasjoner fra andre land. Tawakkul Karman, en jemenisk menneskerettighetsaktivist, journalist og politiker, som ble den første arabiske kvinnen for å vinne Nobels fredspris, forventes å levere en tale.

Innenfor konferansen ble det vedtatt et utredningsdokument, som tar sikte på å styrke kvinner i Afghanistan i næringsliv, utdanning og tilgang til digital teknologi.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, afghanistan, Kasakhstan, Kasakhstan, Verden

Kommentarer er stengt.