Tajani: I mangel av en sentral rolle for EU, vil fremtidens #Libya være i hendene til andre land

| September 12, 2018

"Libyenes fremtid blir avgjort nå, og EU må spille en sentral rolle i å håndtere denne krisen. Hvis vi ikke klarer å utføre denne oppgaven, vil vi la døren være åpen for ambisjoner og interesser til land, for eksempel Russland, Egypt eller De forente arabiske emirater. " Med disse ordene, europeisk president Antonio Tajani (Bildet) kommenterte beslutningen fra Europaparlamentet til å holde en debatt om den libyske krisen under plenum i Strasbourg i går (11 september).

Ifølge Tajani: "I mangel av en stabil libysk regjering som kan kontrollere landets grenser og territorium, vil det bli vanskeligere å håndtere migrasjonsstrømmer fra Libyas kyst. Videre vil smugling av våpen og narkotika fortsette å hjelpe terrorister, og sette i fare sikkerheten til afrikanske og europeiske borgere.

"Landet er et pulverkål klar til å eksplodere. Sammenstøtene i Tripoli som forårsaket over 200 død de siste dagene har ytterligere forverret interne konflikter, og til tross for en avtale om våpenhvile, er situasjonen ekstremt skjøre. Europa burde gripe inn i denne krisen med mer overbevisning, og snakke med en stemme, som ønsket av alle de libyske representantene jeg snakket med under min tur til Tripoli i juli i fjor.

"Debatten blant representanter for 500 millioner europeere må bringe oss et skritt nærmere en EU-delt tilnærming til denne krisen. Vi trenger mer effektiv samordning mellom medlemslandene og europeiske institusjoner, og et skritt tilbake fra de medlemslandene som bare fremmer sine nasjonale agendaer, på bekostning av en felles tilnærming, og dermed skadet alle europeiske borgere. "

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , ,

Kategori: En forsiden, EU, Europaparlamentet, Libya

Kommentarer er stengt.