May's mulige #Brexit-avtale "kan støttes av 30-40 Labour-medlemmer"

| Oktober 12, 2018

Rundt 30 til 40 lovgivere fra opposisjonen Arbeiderpartiet ville være forberedt på å tilbakebetale en Brexit-avtale som Storbritannias statsminister Theresa May forsøker å slå sammen med EU, The Times avis rapportert, citing uidentifiserte lovgivere, skriver Guy Faulconbridge.

EUs Brexit-forhandlere mener at en skilsmisseavtale med Storbritannia er "svært nær", diplomatiske kilder fortalte Reuters i forrige uke, selv om det er uklart om mai kunne få avtalen godkjent av det britiske parlamentet.

Rundt 320 stemmer i 650-setet parlamentet er nødvendig for å være sikker på å vinne en stemme.

May har 315 lovgivere og styrer med et fungerende flertall av 13 takket være en avtale med 10-lovgiverne i Northern Irish Democratic Unionist Party (DUP), selv om opprørere i sitt eget parti sier at 40 av hennes lovgivere kunne stemme mot hennes avtale.

The Times sa at en gruppe mellom 30 til 40 Labor lawmakers kunne trodde sin leder, Jeremy Corbyn, og stemme på en avtale som mai håper å bringe tilbake innen årets slutt.

I et scenario som ble diskutert, ville Arbeidsrettgivere i utgangspunktet stemme ned noen avtale for å bevise lojalitet til ledelsen, men hvis parlamentarisk dødsfall forble, ville opprørerne tilbake noen avtale som forhindret en kaotisk avgang, The Times sa.

Hvis lovgivere avviser en avtale, kan May falle, og Storbritannia vil møte ansiktet om å forlate EU uten en avtale, et trekk investorer og bedriftsledere sier ville svekke Vesten, panikk finansmarkeder og blokkere handelsårene.

Uten en avtale ville Storbritannia gå fra sømløs handel med EU til tollarrangementer fastsatt av Verdenshandelsorganisasjonen for eksterne stater.

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, Brexit, Høyre, EU, Jeremy Corbyn, Arbeids, UK