Kommisjonen presenterer #EUVietnam handels- og investeringsavtaler for signatur og konklusjon

| Oktober 18, 2018

EU-kommisjonen har vedtatt handels- og investeringsavtalen EU-Vietnam, som baner vei for signaturen og konklusjonen. Gjennom denne vedtaket viser Kommisjonen sitt forpliktelse til å sette disse avtalene på plass så snart som mulig. Handelsavtalen vil eliminere nesten alle takster på varer som handles mellom de to sidene. Avtalen inkluderer også en sterk, juridisk bindende forpliktelse til bærekraftig utvikling, herunder respekt for menneskerettigheter, arbeidstakerrettigheter, miljøvern og bekjempelse av klimaendringer, med en eksplisitt henvisning til Paris-avtalen. President av Europakommisjonen Jean-Claude Juncker sa: "Handels- og investeringsavtalen med Vietnam er eksempler på Europas handelspolitikk. De gir uovertruffen fordeler og fordeler for europeiske og vietnamesiske selskaper, arbeidere og forbrukere. De tar fullt hensyn til de økonomiske forskjellene mellom de to sidene. De fremmer en regler- og verdibasert handelspolitikk med sterke og klare forpliktelser om bærekraftig utvikling og menneskerettigheter. Ved å vedta dem noen timer før de ønsker deltakerne velkommen på ASEM-EU-toppmøtet i Brussel, viser Kommisjonen sitt engasjement for åpen handel og engasjement med Asia. Jeg forventer nå at Europaparlamentet og medlemslandene skal gjøre det nødvendige for avtalen å tre i kraft så snart som mulig. " Handelskommissær Cecilia Malmström sa: "Kommisjonen har nå levert to verdifulle og progressive avtaler med Vietnam, som jeg er overbevist om at Europa-parlamentet og EU-medlemmene kan støtte. Vietnam har et stort potensial for EU-eksportører og investorer å gjøre forretninger, både nå og i fremtiden. (...) Gjennom våre avtaler bidrar vi også til å spre europeiske høye standarder og skape muligheter for grundig diskusjon om menneskerettigheter og beskyttelse av borgere. (...) "A pressemeldingen Memo og spesifikke sektorfakta er online med mer informasjon. Pressekonferansen av kommissær Malmström om handels- og investeringsavtalen EU-Vietnam kan ses på EbS her.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-kommisjonen, Vietnam

Kommentarer er stengt.