Bulgariens #GERB støtter Weber for å være EPP #Spitzenkandidat i Europaparlamentet 2019 valg

| November 8, 2018

Den bulgarske statsminister Boiko Borissovs midt-høyre GERB-parti støtter tysk Manfred Weber (Bildet til høyre) å være neste leder av Europakommisjonen, GERBs parlamentariske leder Tsvetan Tsvetanov (Bildet til venstre) sa under et møte med Weber på 7 november, skriver

En GERB-delegasjon ledet av Borissov er i Finlands hovedstad Helsingfors for konferansen av det europeiske folkepartiet i EU som skal velge sin spitzenkandidat for 2019-valget til Europaparlamentet. Beslutningen er forventet i november 8.

Tsvetanov og borgmestere i bulgarske byer valgt på GERB-billetter møtte Weber, for tiden leder av EPP-gruppen i Europaparlamentet.

"Deres mangeårige erfaring vil være uvurderlig for EU i å håndtere de nåværende utfordringene Unionen står overfor, for eksempel sikkerhet, migrasjon og Brexit. Dessuten er du også en stor venn av Bulgaria, sier Tsvetanov til Weber, ifølge en uttalelse fra GERB.

"Det viktigste er å oppnå resultater til gavn for innbyggerne, og det er derfor jeg gleder meg over statens og lokale myndigheters innsats i Bulgaria for å øke folks kvalitet og standard," sa Weber. uttalelse.

Weber sa at under hans besøk til Bulgaria, med Borissov og Tsvetanov, hadde han blitt overbevist om at Bulgaria beskytter EUs ytre grense godt og bidro til sikkerheten til alle europeiske borgere.

"Jeg er overbevist om at de gode resultatene til valgene til Europaparlamentet vil være et godt springbrett for lokalstemmen i Bulgaria senere i 2019," sa Weber, og ga takk for støtte fra den bulgarske delegasjonen fra GERB for hans kandidatur.

Weber har støtte fra tysk kansler Angela Merkel og østrigsk kansler Sebastian Kurz. Hans rival er tidligere finske statsminister Alexander Stubb.

Hjertet i den bulgarske støtten til Weber er i motsetning til spenningene i oktober da Weber var blant de beste EU-tallene for å kritisere landet ved å knytte mordet på tv-presentatøren Viktoria Marinova til den underliggende tilstanden for mediefrihet i Bulgaria. En bulgarsk undersøkelse fastslår at drapet på Marinova ikke var knyttet til hennes arbeid.

Borissov, irritert på kritikken av sitt land, antydet da dengang hans parti kunne trekke sin støtte til Weber. Han sa at han ville diskutere saken når han var i Helsingfors for 7 og 9 november EPP-kongress.

Tags: , ,

Kategori: En forsiden, EU, europeiske valg, Europaparlamentet