#Merkel - #Nationalism og #Egoism må aldri ha en sjanse igjen i Europa

| November 13, 2018
Fremtiden for Europa-debatten med tysk kansler Angela Markel Kansler Angela Merkel diskuterte hennes visjon for fremtiden eller Europa med MEPs © European Union 2018 - EP

Tysklands kansler Angela Merkel diskuterte Europas fremtid med EU-medlemmer og EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker på tirsdag (13 november).

"Toleranse er Europas sjel og en viktig grunnleggende verdi av den europeiske ideen," sa Merkel.

"Denne sjelen har blitt anstrengt de siste årene, men av mange forskjellige utfordringer som offentlig gjeld, terrorisme, kriger blir ført nær vårt kontinent, migrasjon, digitalisering eller klimaendringer.

"Alle disse kan bare håndteres hvis Europa fungerer sammen og om vi behandler andres interesser og behov som vår egen. Solidaritet er basert på toleranse og dette er Europas styrke. Det er en del av vårt vanlige europeiske DNA, og det betyr å overvinne nasjonale egoisme. "

Solidaritet betyr også at hvis du svekker lovstaten i ett land eller angriper pressefrihet i ett land, gjør du det i hele EU. Merkel sa også: "Hvis du prøver å løse problemer ved å gjøre nye gjeld, ignorerer du forpliktelser og stiller grunnlaget for styrken og stabiliteten til eurosonen."

EU skal snakke med en stemme på verdensplan

For å bli "hørt i en globalisert verden, trenger Europa å forstå sin skjebne mer fast i sine egne hender, fordi tider hvor vi kunne stole på uforbeholdenhet på andre er over," sa Merkel. Etablering av en ekte europeisk hær som et tillegg til NATO "ville vise verden at det aldri kommer igjen krig mellom europeiske land".

Hun fremhevet også at økonomisk suksess, forskning og innovasjon er avgjørende for Europa og pekt på behovet for pålitelige frontex-grensekontroller og et felles europeisk asylsystem.

"Europa er vår beste sjanse for fred, velstand og en god fremtid. Vi må ikke la denne sjansen glide; Vi skylder dette til oss selv og til fortid og fremtidige generasjoner. Nasjonalisme og egoisme må aldri ha mulighet til å blomstre igjen i Europa. Toleranse og solidaritet er vår fremtid. Og denne fremtiden er verdt å kjempe for, "konkluderte hun.

Du kan se plenumdebatten og trykkpunkt av EP live-og EBS +.

Du kan se høyttalerens inngrep ved å klikke på linkene under:

Innledning av president Antonio TAJANI

Angela MERKEL, Tysk forbundskansler

Jean Claude JUNCKER, Kommisjonens president

Manfred WEBER (EPP, DE)

Udo BULLMANN (S & D, DE)

Ryszard Antoni LEGUTKO (ECR, PL)

Guy Verhofstadt (ALDE, BE)

Ska KELLER (Greens / EFA, DE)

Gabriele ZIMMER (GUE / NGL, DE)

Nigel FARAGE (EFDD, UK)

Marcus PRETZELL (ENF, DE)

Angela MERKEL svar

Talen kan bli funnet her

Mer informasjon

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, Europaparlamentet, Utvalgte Artikkel, Tyskland

Kommentarer er stengt.