#DontBeAMule - Mer enn 1,500 #MoneyMules identifisert i verdensomspennende #MoneyLaundering sting

| Desember 6, 2018

I samarbeid med Europol, Eurojust og European Banking Federation (EBF) arresterte politistyrker fra over 20-stater 168-folk (så langt) som en del av en samordnet hvitvasking av penger, European Money Mule Action (EMMA). Denne internasjonale swoop, den fjerde av sitt slag, var ment å takle spørsmålet om "pengemumler", som hjelper kriminelle launder millioner av euro med skitne penger.

Holdt i løpet av de siste tre månedene (september-november 2018), i årets utgave av EMMA så deltakelsen av politimyndigheter fra Østerrike, Belgia, Bulgaria, Kroatia, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Tyskland, Ungarn, Irland, Italia, Latvia, Litauen, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Romania, Slovenia, Spania, Sverige, Australia, Moldova, Norge, Sveits, Storbritannia og USA.

I hele Europa og utover ble 1504-pengemumler identifisert, noe som førte til arrestasjonen av 168- og 140-pengemøller. 837 kriminelle undersøkelser ble åpnet, mange av dem er fortsatt pågående. Mer enn 300-banker, 20-bankforeninger og andre finansinstitusjoner bidro til å rapportere svindelmuletransaksjoner i 26376, som forhindrer et totalt tap på € 36,1 millioner. Det bredere fellesskapet av globale og europeiske banker ga støtte når det trengs i løpet av de tre månedene av handlingen og forpliktet seg til å øke bevisstheten i landet deres. Igjen understreker dette viktigheten av et raskt og samordnet svar fra lovhåndhevelse og banksektoren.

Hvorfor hjelper folk med kriminelle å vaske penger?

Pengemumler er personer som, ofte uvitende, har blitt rekruttert av kriminelle organisasjoner som hvitvaskingsagenter for å skjule opprinnelsen til dårlig penger. Lurket av løftet om enkle penger overfører muldyr stjålet midler mellom kontoer, ofte i forskjellige stater, på vegne av andre, og tilbys vanligvis en del av midlene som går gjennom egne kontoer.

Nykommere til en stat, de arbeidsløse og personer i økonomisk nød er ofte blant de mest utsatt for denne forbrytelsen. I år er saker som involverer unge som er valgt av pengermuleannonsører, økende, med kriminelle som i økende grad tar sikte på økonomisk ubehagelige studenter for å få tilgang til bankkontiene.

Mens muldyr rekrutteres via en rekke ruter, blir kriminelle stadig mer til sosiale medier for å rekruttere nye medskyldige, gjennom reklame for falske jobber eller få rike raske innlegg.

Selv om dette kan høres ut som raske og enkle penger - alt som trengs, er et klikk for å overføre penger fra en konto til en annen - slik at en kriminell gruppe kan bruke en bankkonto kan få alvorlige juridiske konsekvenser. Mules kan stå over lange fengsler og få kriminell rekord som kan få alvorlig innvirkning på resten av livet, for eksempel å aldri være i stand til å sikre et boliglån eller åpne en bankkonto.

#DontBeAMule

Å øke bevisstheten om denne typen svindel, pengene muling bevissthetskampanje #DontBeAMule har begynt i hele Europa. Med bevissthetsmateriale, tilgjengelig for nedlasting på 25-språk, informerer kampanjen offentligheten om hvordan disse kriminelle opererer, hvordan de kan beskytte seg selv og hva de skal gjøre hvis de blir offer.

I neste uke vil internasjonale partnere fra rettshåndhevelse og rettsmyndigheter, sammen med finansinstitusjoner, støtte kampanjen på nasjonalt nivå.

Tror du at du kan bli brukt som en mule? Gjør nå før det er for sent: Stopp overfør penger og informer banken din og ditt nasjonale politi umiddelbart.

Følg EMMA-forebyggingskampanjen her

Europol og EC3 Twitter, Facebook , Instagram, Youtube og Linkedin

EBF Twitter @EBFeu, Facebook og link~~POS=TRUNC

#DontBeaMule

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Crime, EU, Hvitvasking, Hvitvasking

Kommentarer er stengt.