Gjør #EUFinancialMarketSupervision sterkere og passe for #Brexit sier #EPP

| Januar 11, 2019

Europa-parlamentets komité for økonomiske og monetære spørsmål har ved et stort flerspråklig flertall vedtatt en reform av arkitekturen i det europeiske tilsynet om finansmarkedet. "Vi ønsker at det europeiske tilsynet om finansmarkedet skal være sterkere og mer effektivt, og for å møte utfordringene i Brexit, digitalisering og hvitvasking av penger," sa EPP-gruppen, Othmar Karas, parlamentets medordfører for lovforslaget.

Reformen endrer kompetansen, strukturen, styringen og finansieringen av Den europeiske banktilsynet (EBA), Den europeiske forsikrings- og tjenestepensjonsmyndigheten (EIOPA) og Den europeiske verdipapir- og markedsmyndigheten (ESMA).

"Formålet med finansmarkedene er å skape investeringer, jobber og vekst. Reformen tar sikte på å sørge for at dette virkelig skjer, "forklarer Karas. Beslutningsprosedyrene vil bli strømlinjeformet, byråkrati og avskedigelser vil bli redusert, visse grenseoverskridende aktiviteter vil bli direkte overvåket på EU-nivå, og myndighetene vil være ansvarlige for Europaparlamentet.

"European Financial Market Supervision vil også få sterkere gjennomskytningsrettigheter med hensyn til tredjelande. Dette er nødvendig for å sikre at briterne, når de er ute, ikke begynner å gjøre dumgy virksomhet i EU med svekkede regler. Vi vil sørge for at den som gjør finansiell virksomhet i EU, må overholde våre strenge regler, understreket Karas.

Bekjempelse av hvitvasking av penger vil også være lettere med de nye reglene. "Nylige kriminalsaker som Danske Bank i Estland viser at europeiske regler ikke har blitt håndhevet overalt. Den totale mengden penger som blir hvitvasket i Europa er nå høyere enn EU-budsjettet. Derfor ønsker vi å binde tilsyns- og sanksjonsrettigheter med hensyn til hvitvasking av penger på European Banking Authority i Paris, "konkluderte Karas.

Gårsdagens (10 januar) stemme er parlamentets posisjon for de kommende forhandlinger med medlemslandene.

Tags: , ,

Kategori: En forsiden, Brexit, EU, Europaparlamentet, UK, UK EPP