#Romania har mye arbeid å gjøre hjemme og i Brussel sier #Greens

| Januar 11, 2019

Ved starten av det rumenske presidentskapet i EU-rådet, Philippe Lamberts (Bildet), president for grønne / EFA-gruppen i Europaparlamentet sa: "Det er lite tid igjen i denne lovgivningen, men mye arbeid å gjøre. Dublinreform, klimabeskyttelse, CO2-utslipp fra biler og lastebiler, beskyttelse av fløyteblåsere, skattemessig rettferdighet, rettferdige lønninger og arbeidsforhold og et sosialt Europa er nå under ledelse av det rumenske presidentskapet. De grønne / EFA forventer at det rumenske presidentskapet skal gjøre EU mer klimavennlig, rettferdig og mer sosialt. Forbedring av folks liv er den beste måten å ta vinden ut av høydenes populisteres seiler foran valget til Europa.

"For hele sin europeiske spinn, dro det østrigske rådsformannskapet ballen på skattejustering, som er et sentralt tema for EU-borgere og for å bygge tillit til Europa. Det rumenske presidentskapet bør vise europeisk lederskap ved å arbeide raskt mot rettferdige skatter for bedrifter og skattesynlighet for multinasjonale selskaper. "

Ska Keller, konsernsjef for Grønne / EFA-gruppen i Europaparlamentet, sa: "Naturen til EUs rådsformannskap betyr at det legges ytterligere fokus på den stat som holder regjeringene, og nå har det aldri vært mer internasjonal gransking på den voldsomme korrupsjonen til den rumenske eliten og innsats fra regjeringen om å rulle tilbake på gevinster i kampen mot korrupsjon i landet. Avskedigelsen av korrupsjonens anklager Laura Codruţa Kövesi samt den nylig avslåtte erstatningen hennes, brutalitet vist mot fredelige demonstranter som marsjerer mot korrupsjon, og anstrengelser for å holde en amnesti for korrupsjonsforbrytelser for tjenestemenn, undergraver allment Rumansians forpliktelse til lovstatsprinsippet , sivile rettigheter og kampen mot graft.

"I et land hvor knappt € 40 milliarder om året går tapt mot korrupsjon, bør den rumenske regjeringen benytte seg av presidentskapet til å bevise sitt engasjement i kampen mot korrupsjon, retsstatsprinsippet og europeiske verdier. Resten av Europa ser på. "

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, EU, Europaparlamentet, Grønt, Romania