FN krever vedvarende støtte til #Syria og regionen foran Brussel-konferansen

| Mars 15, 2019

Tre FNs prinsipper har advart om at Syria-krisen ennå ikke er over, og krevde en vedvarende og omfattende støtte til sårbare syriere, flyktninger og samfunn som er vert for dem.

Når krisen går inn i sitt niende år, forblir humanitære behov i Syria på rekordnivå med 11.7 millioner mennesker som trenger noen form for humanitær hjelp og beskyttelse. Noen 6.2 millioner mennesker er internt fordrevne og mer enn 2 millioner gutter og jenter er ute av skolen i Syria. Anslagsvis 83% av syrerne lever under fattigdomsgrensen, og folk blir stadig sårbare på grunn av tap eller mangel på vedvarende levebrød.

"Uten en umiddelbar og betydelig innsprøytning av midler vil livreddende bestemmelser om mat, vann, helsevesen, ly og beskyttelsestjenester sannsynligvis bli avbrutt," sa FNs humanitære sjef Mark Lowcock. "Det er viktig at det internasjonale samfunnet forblir ved siden av hver kvinne, mann, jente og gutt i Syria som trenger vår hjelp for å møte de grunnleggende kravene til et verdig liv. Hvis giverne gir finansieringen, kan vi implementere planene for å bidra til å oppnå det. "

Situasjonen kjører også den største flyktningkrisen i verden. Det er over 5.6 millioner syriske flyktninger og opp til 3.9 millioner påvirket medlemmer av vertssamfunn i nabolandene.

FN søker derfor raskt økt finansiering for å hjelpe mennesker i nød gjennom en US $ 3.3 milliarder appellere for svaret i Syria, og en $ 5.5bn flyktning og motstandsplan for nabolandene.

"Etter å ha nettopp besøkt Syria og syriske flyktninger i Libanon, er jeg dypt bekymret over det økende gapet mellom deres massive behov og støtten blir gjort tilgjengelig for det internasjonale flyktningresponset. Åtte år i den største flyktningskrisen i flere tiår, lever rundt 70 prosent av syriske flyktninger en barberknivskreft under fattigdomsgrensen, sier FNs flyktningkommissær, Filippo Grandi. "Redusert bistand på grunn av finansieringsbesparelser betyr at flyktninger blir tvunget til å gjøre agoniserende valg hver dag, for eksempel å ta barn ut av skolen for å jobbe eller redusere måltider. De er også utsatt for utnyttelse og misbruk.

"Det er viktig at det internasjonale samfunnet forblir kurset for å støtte de millioner syriske flyktningene som bor i naboland, og fortsatt krever beskyttelse og hjelp. Ikke mindre støtte må utvides til de lokale vertssamfunnene og regjeringer som har skjult millioner av syriske flyktninger de siste åtte årene, sier Grandi.

"Det er også behov for hjelp for de flyktningene - og det mye større internt fordrevne - som velger å komme hjem, i svært vanskelige forhold."

Vertslandene og deres lokalsamfunn trenger forutsigbar finansiering for å fortsette støtten til flyktninger, sørge for at nasjonale tjenester er tilgjengelige, og å utvide mulighetene for både flyktninger og borgere. De har sjenerøst vert for flyktninger, som tilbyr asyl og beskyttelse, åpner offentlige tjenester, slik at flere og flere flyktninger kan delta i lokaløkonomien og bygger flyktninges og vertskapers motstandskraft.

"I Syria er fattigdommen svingende, grunnleggende tjenesteinfrastruktur er skadet eller ødelagt, og det sosiale stoffet er anstrengt til grensen," sa UNDP-administrator Achim Steiner. "Vertsregeringer og lokalsamfunn i landene i nærheten av Syria trenger vår støtte for å holde kursen i å utvide sin generøsitet til flyktninger, samtidig som de opprettholder fart i deres egen utviklingssti. Vi trenger det internasjonale samfunnet for å øke støtten til motstandskraft både i Syria og i nabolandene. "

Til tross for sjenerøs finansiering fra givere i 2018 ble det kun mottatt 65% av $ 3.4-milliarder som ble krevd for innsiden-Syria-planen i fjor. Den regionale flyktningen og motstandsplanen som ber om $ 5.6bn for 2018, var 62% finansiert. De tre FN-prinsippene oppfordrer i fellesskap til det internasjonale donorfellesskapet å løfte sjenerøst for 2019 under konferansen på høyt nivå i morgen.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, Syria, forente nasjoner

Kommentarer er stengt.