Styrke samarbeidet mellom EU og Japan i kunstig intelligens, forskning og innovasjon

Den europeiske kommisjonens visepresident for det digitale indre marked Andrus Ansip og forskning, kommisjon for vitenskap og innovasjon Carlos Moedas møtte Japans statsminister for vitenskaps- og teknologipolitikk Takuya Hirai.

De diskuterte nye muligheter for å styrke samarbeidet, bygge på felles uttalelse av 26th Toppmøte EU-Japan, som fant sted på 25 april. Nærmere bestemt, visepresident Ansip og minister Hirai diskuterte hvordan man skal fremme en menneskelig sentrisk tilnærming til kunstig intelligens, samt felles arbeid med data og tillit (i tråd med de siste Kommunikasjon om å bygge tillit til menneskelig sentrisk kunstig intelligens).

Diskusjonene har også til hensikt å forberede ministermøtene på digital av henholdsvis G7 og G20 i Paris på 15 May og i Japan på 8-9 juni. Vice president Ansip vil delta i begge hendelsene. Kommissær Moedas og minister Hirai diskuterte innføringen av nye programmer for forskning og innovasjon på begge sider. De forventer at samarbeidet mellom EU og Japan om vitenskap, teknologi og innovasjon øker i områder av felles interesse, i tråd med fjorårets Strategisk partnerskapsavtale mellom EU og Japan.

Mer informasjon om møtene og felleserklæringene er tilgjengelig her og her.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-kommisjonen, Japan

Kommentarer er stengt.