Europa-kommisjonen skal harmonisere det siste pionerfrekvensbåndet som trengs for #5G-distribusjon

| Kan 15, 2019

Europa-kommisjonen har vedtatt Implementeringsbeslutning for å harmonisere 26 GHz-frekvensbåndet for trådløse nettverk, som er et stort skritt mot distribusjon av 5G over hele Europa. Beslutningen fullfører EU-omfattende samordning av alle tre pionerbåndene (700 MHz, 3.6 GHz og 26 GHz) som trengs for 5G-utrulling i medlemslandene.

Harmoniseringen av radiospekterbølger er grunnlaget for trådløse trådløse kommunikasjonstjenester, og det stiller felles tekniske vilkår for bruk av disse båndene. Spesielt vil tilgjengeligheten av 26 GHz-båndet hjelpe til med distribusjon av innovative tjenester som høyoppløselig videokommunikasjon, samt virtuell og forstørret virkelighet.

Harmoniseringen av 26 GHz-båndet over hele Europa må være ferdig i alle medlemsland innen utgangen av mars 2020, mens effektiv bruk av minst 1 GHz av dette bandet følger etter siste slutt på 2020. 5G vil bli rullet ut først i store byer og langs viktige transportveier, samt industrielle steder.

Bedre spektrum koordinering sammen med implementeringen av Europeisk elektronisk kommunikasjonskode, vil bidra til å møte fremtidige tilkoblingsbehov for den europeiske digitale økonomien og samfunnet. Ytterligere detaljer om spektrumharmonisering er tilgjengelige her så vel som i faktaark. Mer informasjon om 5G for Europa Handlingsplan er tilgjengelig her og på 5G cybersecurity her.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-kommisjonen

Kommentarer er stengt.