Menneskerettigheter NGO #OpenDialogueFoundation mistenkt for "samarbeide med russisk intelligens"

| Kan 23, 2019

Nylig voksende antall medlemmer av europeiske institusjoner har blitt marionetter og verktøy for den skjulte politiske propagandaen til kontroversielle menneskerettighetsorganisasjoner. Formålet og aktivitetene er skjult bak en maske av menneskerettighetsforespørsler, skriver Phillip Jeune.

Hvem er du, fru Kozlovska? Etter fremkomsten av den Warszawa-baserte ODF begynte visse medlemmer av Europarådet å engasjere seg med NGO, og begynte å uttrykke misnøye med post-sovjetrepublikker, som Moldova og Kasakhstan.

Lederen til ODF, Lyudmyla Kozlovska, er en kjent personlighet blant menneskerettighetsaktivister, og takket være påstått økonomisk støtte fra dømte svindlere og mordere, inkludert Vyacheslav Platon, Mukhtar Ablyazov, Nail Malyutin og Aslan Gagiyev, har blitt kjent med mange innflytelsesrike Europeiske tall.

Lyudmyla Kozlovska

Kozlovska representerer seg som en tilhenger av det sivile samfunn, som angivelig beskytter menneskerettighetene, men fungerer i stedet som en lobbyvirksomhet på vegne av ODFs lånere, de fleste av dem som synes å dele noe til felles; overbevisning for hvitvasking av penger. ODF forsvarer disse menneskers interesser på de politiske plattformene i EU som skildrer dem som politisk forfulgte opposisjonister. Det har blitt påstått at europeiske politikere har blitt betalt for å kritisere Moldova og Kasakhstan.

ODF selv var gjenstand for en spesiell undersøkelse av Sunday Times, publisert i april i år. Journalister konkluderte med at ODF var involvert i hvitvasking av mer enn £ 26 millioner gjennom skotske selskaper, noe £ 1.5 million hvorav angivelig fant veien inn i ODF-kuponger. Samtidig er Kozlovska gjenstand for undersøkelser som er startet mot henne i Polen, Ukraina og Moldova.

På 21 april, britene Sunday Times publisert en artikkel som inneholder hovedoppgaven av en rapport utarbeidet av den moldoviske parlamentariske komiteen ... Jeg vil gjerne undersøke Open Dialog-stiftelsens involvering i dette lands interne forhold og finansiering av visse politiske partier. Som rapportert av Sunday Times-journalistene, anklager moldovanske parlamentarikere ODFs aktivister for å anskaffe £ 1.5m fra skotske frontselskaper i bytte mot lobbying for oligarker. Etter deres mening måtte disse selskapene "vaske" totalt rundt £ 26m, som var ment å finansiere organisasjoner som mistenktes for å samarbeide med russisk etterretning og handlet for å destabilisere de resterende landene i opposisjon mot Russland.

En utredning av det moldoviske parlamentet, publisert i november i november, konkluderte med at Kozlovska og hennes NGO var "involvert i subversive aktiviteter rettet mot Republikken Moldovas institusjoner, som er finansiert og organisert av spesielle tjenester som er fiendtlige for staten" .

Rapporten påstod Kozlovska og ODF hadde blitt finansiert fra transaksjoner med russiske militære selskaper som ble utestengt fra handel i Amerika og EU under internasjonale sanksjoner, samt fra "forsyning av militærutstyr til stater som er involvert i regionale konflikter". Betalinger kom også fra offshore-områder av tvilsomme, ukjente ruter og opprinnelser og fra "Laundromat" hvitvaskingsordninger, sa det.

Rapporten la til: "Den sofistikerte mekanismen gjennom hvilken ODF er finansiert, bærer alle kjennetegnene i en hvitvaskingsordning og indikerer praksis som involverer økonomisk intelligens som bare de spesielle tjenestene ansetter.

I virkeligheten er ODF og Lyudmyla Kozlovska et middel for lobbying og påvirkning av ulike internasjonale institusjoner og for å beskytte og fremme interessene til visse personer med tvilsom fortid, vanligvis med stor rikdom som stammer fra svindel og hvitvasking av penger, i strid med loven.

Rapporten anklager ODF og Kozlovska for å ha "forhold til og forpliktelser overfor agenter for etterretningstjenestene i Russland, og er avhengige av dem. . . noe som gjør dem til et verktøy for mykt maktintervensjon, som brukes av den russiske føderasjonens spesialtjenester i hybridkrigen som har begynt å bli utført mot stater som det anser som fiender av Russlands føderale interesser i Øst-Europa. "

En tidligere ansatt i ODF, som av åpenbare grunner er anonym, har uttalt at hovedfokuset i stiftelsen er på Kasakhstan. Den kazakhanske oligarken Mukhtar Ablyazov, som ble dømt for forvirring av noen $ 7.6 milliarder fra Kasakhstan's BTA-bank, samt mordet på sin forgjenger, forsøker gjennom Kozlovska å skape et nettverk i Europarådets parlamentariske forsamling.

Målet er å skape et mistankebasert klima basert på forfalskning, og å danne et nettverk av parlamentsmedlemmer som vil forstyrre de politiske prosessene i Kasakhstan. Det kan sies at Stiftelsen delvis klarte å uttale seg blant de enkelte parlamentsmedlemmer at Ablyazov og hans medarbeidere er krigere for demokrati, og at i Kasakhstan er det fortsatt et diktatorisk regime.

I mellomtiden har franskmøter Nicolas Bay ved en offentlig høring av Europaparlamentets spesialkomité for økonomisk forbrytelse, skatteunddragelse og skatteunddragelse (kjent som TAX3) åpenbart kalt Ablyazov for å ha "lansert en stiftelse som heter Open Dialogue ... det er nå veldig virkelige spørsmål om finansieringen av fondets virksomhet ".

"For ofte" fortsatte stedfortrederen, "Gjerningsmenn for hvite krafts forbrytelser kan passere seg som ofre", og refererer til ODFs presentasjon av Ablyazov og andre som er involvert i hans forbrytelser, som forfulgte politiske opposisjonister, og ofre for menneskerettighetsbrudd.

Den italienske senatoren Roberto Rampi, den tyske parlamentarikeren Frank Schwabe, det østerrikske parlamentsledamot Stefan Schennach, samt den nederlandske parlamentarikeren Pieter Omtzigt har imidlertid akseptert ODFs versjon av virkeligheten.

En annen interesse i denne historien er president for den italienske ligaen for menneskerettigheter Antonio Stango, som i fjor besøkte den kazakhstanske forretningsmannen Iskander Yerimbetov, som for tiden er undersøkt med mistanke om hvitvasking i fengsel. Yerimbetov og hans søster Bota Jardemalie, en tidligere sidekick av Ablyazov og for tiden bosatt i Brussel. Jardemalie er også anklaget for hvitvasking av penger.

For eksempel, Frank Schwabe, som er en leder for sosialdemokrater, demokrater og grønne grupper i Europarådets parlamentariske forsamling, aktivt kampanjer blant partimedlemmer for å støtte alle Kozlovska-initiativene.

Han ser likegyldig ut mot fakta som ODFs leder mistenker for å ha forbindelser med Kreml og selve stiftelsen er involvert i hvitvasking av penger.

Frank Schwabe hjalp Kozlovska til å få et midlertidig visum til Tyskland, etter at Polens interne sikkerhetsbyrå uttrykte «alvorlig tvil» om finansieringen av ODF, og plasserte henne på en svart svartlist i Schengen og sa at hun utgjør en sikkerhetsrisiko etter påstand om at hun jobber for russiske interesser.

Noen av dem med hvem ODF samarbeider er ikke kjent for konsistensen av deres synspunkter. Den nederlandske politimannen Pieter Omtzigt, som blir medlem av PACE i 2010, uttrykte først bekymring for den politiske situasjonen i Armenia i de to første årene av sin stedfortreder. Plutselig, i 2012, fullstendig forlatt han sine tidligere uttalelser og begynte å kritisere Aserbajdsjan, noe som uttrykte bekymring for menneskerettighetssituasjonen i landet.

Østerriksk parlamentsmedlem Stefan Schennach, en annen tilhenger av Ablyazov & Kozlovska, var selv involvert i en korrupsjonsskandale innenfor rammen av PACE, ifølge april 2018-rapporten fra det uavhengige etterforskningsorganet om påstandene om korrupsjon i parlamentarisk forsamling.

Schennach ble funnet å ha overtrådt adfærdskodeksen for rapportørene i parlamentarikforsamlingen og oppfølgingsloven til overvåkningsutvalget, samt PACEs adferdskodeks.

I tillegg har Senter for undersøkelse av korrupsjon og organisert kriminalitet (OCCRP) i samarbeid med Transparency International og flere europeiske medieorganisasjoner utgitt en rapport, som hevder at Baku's styrende elite gjennom fiktive selskaper "vasker" en $ 2.9 milliarder å bestikke europeiske politikere og kjøpe luksusvarer.

Etablering av partnerskap mellom varamedlemmer som tilhører en eller flere parlamentariske grupper, kan gi et positivt resultat. Det er svært viktig når ulike bevegelser forener for å beskytte rettigheter, fremme demokrati og utvikle regjeringens system, overvinne politiske forskjeller.

Det er helt normalt når representanter for det sivile samfunn eller ikke-statlige organisasjoner deltar i politiske debatter og fra tid til annen samarbeider med parlamentarikere. Men ovennevnte fakta om "menneskerettighets" -aktiviteten til de ovennevnte parlamentsmedlemmer er langt fra deres sanne ønske om å beskytte de store og edle idealer fra den store europeiske familien.

Generelt er uttalelsene fra slike politikere brukt av oligarkene Platon og Ablyazov i kampen for makt. Det er åpenbart i offentlig interesse å spørre om forbindelsene til parlamentarikere med kontroversielle frivillige organisasjoner, som ODF. Som følge av slike forbindelser har tillit til Europarådet blitt alvorlig undergravet.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Human Rights, Kasakhstan

Kommentarer er stengt.