Kontakt med oss

katastrofer

EU sender fly til å hjelpe #Israel takle #ForestFires

Publisert

on

De EU Civil Protection Mechanism har blitt aktivert for å takle skogbranner, etter en anmodning om hjelp fra de israelske myndighetene i går kveld (23 mai). I en umiddelbar respons har EU allerede bidratt til å mobilisere fire brannslukkingsfly (to fra Italia og to fra Kypros) for å bli sendt raskt til de berørte områdene.

Kommissær for humanitær hjelp og krisehåndtering Christos Stylianides sa: "Den europeiske union står i solidaritet med Israel på denne vanskelige tiden. Europeisk støtte er allerede på vei. Jeg takker Italia og Kypros for deres materielle solidaritet. Våre tanker er med alle de berørte og de første respondentene jobber på bakken. Vi står klar til å gi ytterligere hjelp. "

De European Union's 24/7 Emergency Response Coordination Centre er i jevnlig kontakt med de israelske myndighetene for å overvåke situasjonen nøye og kanalisere EU-bistanden.

katastrofer

EU-solidaritet i aksjon: 211 millioner euro til Italia for å reparere skadene av de tøffe værforholdene høsten 2019

Publisert

on

EU-kommisjonen bevilget 211.7 millioner euro fra EU Solidaritetsfond til Italia etter de ekstreme værskadene i slutten av oktober og november 2019. Denne EU-bistanden vil bidra til å lindre den ekstraordinære økonomiske belastningen av de alvorlige skadene forårsaket av flom og ras, inkludert flom i Venezia. Det vil med tilbakevirkende kraft finansiere restaurering av vitale infrastrukturer, tiltak for å forhindre ytterligere skade og for å beskytte kulturarven, samt rengjøringsoperasjoner i de katastroferammede områdene. Dette er en del av en hjelpepakke av totalt € 279 millioner adressert til Portugal, Spania, Italia og Østerrike rammet av naturkatastrofer i 2019.

Samhørighetskommisjonær Elisa Ferreira sa: ”Denne avgjørelsen er enda et tegn på EUs solidaritet med Italia og medlemsland som lider av uheldige effekter av naturkatastrofer. Det minner oss også om viktigheten av å investere i EUs klimatiltak for å forhindre og håndtere konsekvenser av dårlige værforhold og bivirkninger av klimaendringene.

EUs solidaritetsfond er et av de viktigste EU-instrumentene for katastrofegjenoppretting, og som en del av EUs koordinerte respons på koronavirus-nødsituasjonen, har omfanget nylig blitt utvidet til å dekke store helsetilfeller. Mer informasjon om EUs solidaritetsfond er tilgjengelig på datahistorie.

Fortsett å lese

Kroatia

EUs solidaritetsfond: Kommisjonen gir økonomisk støtte til #Croatia etter jordskjelv

Publisert

on

Kommisjonen har varslet en første utbetaling av økonomisk støtte til en verdi av € 88.9 millioner under EU Solidaritetsfond (EUSF) til Kroatia, etter det ødeleggende jordskjelvet som rammet byen Zagreb og omegn den 22. mars 2020. Dette kommer som et bidrag til landets innsats for å hjelpe befolkningen, gjenopprette viktig infrastruktur og tjenester.

Samhørighetskommisjonær Elisa Ferreira sa: “Kroatia og hovedstaden har hatt en av de alvorligste naturkatastroferne i mer enn et århundre og har forårsaket store skader og forstyrrelser. I tillegg skjedde det i et øyeblikk da befolkningen allerede led av effekten av koronaviruspandemien og låsingen. Dagens beslutning har som mål å lindre den tunge byrden dette har hatt for landet og viser nok en gang EUs solidaritet i så vanskelige tider. ”

Kroatia vil motta forskuddet, som er den høyeste som noen gang er utbetalt under EUSF, i løpet av de kommende dagene. I mellomtiden fullfører kommisjonen sin analyse av forespørselen som er lagt fram av de kroatiske myndighetene, og vil foreslå et endelig støttebeløp som skal godkjennes av Europaparlamentet og rådet.

Bakgrunn

22. mars 2020 rammet et alvorlig jordskjelv Zagreb, hovedstaden i Kroatia, og omgivelsene. I umiddelbar kjølvann, EU Civil Protection Mechanism ble aktivert for å gi beredskap, mobiliserte telt, senger, madrasser, varmeovner og soveposer fra Slovenia, Ungarn, Østerrike og Italia for å kunne sendes raskt til de berørte områdene. Kommisjonen ga også støtte til rednings- og skadevurderingsoperasjoner via EU Copernicus Emergency Management Services. Kroatia sendte deretter inn en fullstendig søknad om bistand fra EUs solidaritetsfond 11. juni 2020, innen forskriftsfristen på 12 uker fra katastrofens inntreden.

EUSF støtter EUs medlemsstater og tiltredelsesland ved å tilby økonomisk støtte etter alvorlige naturkatastrofer. Siden opprettelsen i 2002 har fondet blitt brukt til 88 katastrofer, som dekker en rekke katastrofale hendelser, inkludert flom, skogbranner, jordskjelv, uvær og tørke. 24 land (23 medlemsland og ett tiltredelsesland) har fått støtte så langt, hvorav flere ganger, for et beløp på mer enn € 5.5 milliarder. Som en del av EUs svar på koronavirusutbruddet og den tilhørende folkehelsekrisen, ble omfanget av EUSF nylig utvidet til dekker store folkehelsetilstander og maksimumsnivået på forskudd ble hevet fra € 30m til € 100m.

Mer informasjon

EU Solidaritetsfond

Liste over alle EUSF-tiltak (til slutten av 2019)

Fortsett å lese

katastrofer

Johnson sier: Vi vil fokusere på behovene til # Libanon-folk

Publisert

on

Statsminister Boris Johnson sa torsdag 6. august at han var sjokkert over eksplosjonen i Beirut og at Storbritannia vil fortsette å fokusere på befolkningen i Libanon, skrive Guy Faulconbridge og William James.

"Jeg ble helt forferdet og sjokkert over scenene fra Libanon, fra Beirut," sa Johnson. "Jeg er sikker på at Storbritannia vil fortsette å fokusere på befolkningen i Libanon."

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender