EU sender fly til å hjelpe #Israel takle #ForestFires

| Kan 28, 2019

De EU Civil Protection Mechanism har blitt aktivert for å takle skogbranner, etter en anmodning om hjelp fra de israelske myndighetene i går kveld (23 mai). I en umiddelbar respons har EU allerede bidratt til å mobilisere fire brannslukkingsfly (to fra Italia og to fra Kypros) for å bli sendt raskt til de berørte områdene.

Kommissær for humanitær hjelp og krisehåndtering Christos Stylianides sa: "Den europeiske union står i solidaritet med Israel på denne vanskelige tiden. Europeisk støtte er allerede på vei. Jeg takker Italia og Kypros for deres materielle solidaritet. Våre tanker er med alle de berørte og de første respondentene jobber på bakken. Vi står klar til å gi ytterligere hjelp. "

De EUs 24 / 7 nødhjelpskoordinasjonssenter er i jevnlig kontakt med de israelske myndighetene for å overvåke situasjonen nøye og kanalisere EU-bistanden.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , ,

Kategori: En forsiden, katastrofer, EU, EU-kommisjonen, European Union Solidarity Fund, Israel

Kommentarer er stengt.