Arbeid tar sikte på å gripe parlamentarisk tid for å forsøke å stoppe no-deal #Brexit

| Juni 13, 2019

Storbritannias opposisjon Arbeiderpartiet sa tirsdag at det ville forsøke å ta kontroll over parlamentarisk dagsorden på 25 i juni for å gi lovgivere muligheten til å innføre lovgivningen for å hindre en ikke-avtale Brexit, skriver Kylie MacLellan.

Flere av kandidatene som kjemper for å erstatte premierminister Theresa, kan ha sagt at de ikke ville være villige til å forsinke Storbritannias europeiske union utover slutten av oktober, selv om det betydde å gå uten en avtale.

Flertallet av lovgivere motsetter seg å gå uten en avtale og andre ledere har advart om at parlamentet vil blokkere ethvert forsøk på å gjøre det. En tidligere Brexit-minister Dominic Raab har selv økt muligheten for å suspendere parlamentet til etter oktober 31 for å forhindre at det skjer.

"Debatten om Brexit i Tory (konservativ) lederkonkurranse har steget ned i det forstyrrende, den latterlige og den hensynsløse", sa Labour's Brexit talsmann Keir Starmer (avbildet).

"Ingen av de sannsynlige kandidatene til toppjobben har en troverdig plan for hvordan du kan stoppe dødsfallet før slutten av oktober."

Arbeid sa at det ville bruke en motstandsdagsdebat onsdag for å stemme på en bevegelse, støttet av lovgivere fra flere partier, inkludert Det skotske nasjonalpartiet, de liberale demokrater og et medlem av May's Conservatives, for å ta parti i parlamentet på juni 25.

Hvis det lykkes, kan parlamentsmedlemmer da bruke den tiden til å innføre lovgivning for å forsøke å unngå at Storbritannia forlater X. 31 uten en avtale, sa Labour.

"Parlamentsmedlemmer kan ikke være tilhengere mens den neste statsministeren i Tory forsøker å krasje Storbritannia ut av EU uten en avtale og uten samtykke fra det britiske folket. Derfor tar vi dette siste tiltaket for å stoppe usikkerheten og beskytte samfunn over hele landet, sa Starmer.

Tidligere i år brukte parlamentsmedlemmer en lignende prosess for å passere en lov til tross for regjeringens motstand, som innebar at mai skulle søke mer tid fra EU.

Dette alene ville ikke ha forhindret en no-deal, da EU må godta en utvidelse. Bare lovgivende for å tilbakekalle artikkel 50-avmeldingsmeldingen vil stoppe at Brexit skjer.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, Brexit, Høyre, EU, Arbeids, UK

Kommentarer er stengt.