Med en fornuftig #Brexit håper Leadsom å bli PM

| Juni 13, 2019

Andrea Leadsom (Bildet) mener at hennes tonehøyde for en fornuftig Brexit ikke bare vil bryte dødsfallet over Storbritannias avgang fra EU, men også åpne døren til Downing Street for at hun skal bli statsminister, skriver Elizabeth Piper.

En av 10-kandidatene som erstatter Theresa May, sier den tidligere lederen av Storbritannias lavere parlament, hun har lært fra sitt første forsøk på å vinne topp politisk jobb i 2016. Deretter hjalp en misjudged kommentar om hvordan det å være en mor bedre rustet henne til rollen, å drepe sin kampanje.

Leadsom posisjonerer seg selv som "en optimistisk, men realistisk Brexiteer". Å gjøre Storbritannias EU-avreise på 31 oktober en "hard, rød linje" skaper hun en såkalt "Managed Brexit" med lovgivning for å beskytte EU-borgere, britisk territorium Gibraltar og for å beskytte handelen.

Det pisser henne mot de andre Brexit-støttende kandidatene for ledelsen til det styrende konservative partiet, med favoritt Boris Johnson presser også hardt til å forlate i slutten av oktober, men med eller uten enighet med blokken.

For kritikere virker det fantasifullt. EU har tvunget på å godta avtaler om en overgripende Brexit-avtale, og Storbritannias parlament har vist lite ønske om å gå så nært til hvor mange frykt er lite mer enn en avtalefri avgang.

Men Leadsom, 56, som er tredje favoritt for å vinne konkurransen ifølge bookmakere, har få tvil.

"Jeg er utrolig trygg fordi det jeg snakker om er å introdusere to regninger til parlamentet ... som inneholder de veldig fornuftige tiltakene som er så tydelige i Storbritannias interesser og EUs interesser," sa Leadsom til Reuters.

"Så hvem som sier" Oh, du vil bare ikke få det gjennom, ingen vil stemme på det ", det er å anta at ... politikere i EU og parlamentarikere i Storbritannia bokstavelig talt ikke vil hjelpe medmennesker. ”

Nesten tre år siden stemte for å forlate EU, er Storbritannia ikke klarere på hvordan, når eller om Brexit vil skje. Stortinget har avvist en avtale som er forhandlet med EU tre ganger, og det er lite avtal mellom lovgivere på Brexit.

Alle kandidatene som kjemper for å erstatte, kan ha forskjellige løsninger på dødsfallet, men Leadsom sa at hennes erfaring med å styre regjeringens virksomhet i parlamentet ville gi henne kanten i å tvinge politikere til å bevege seg fra deres stadig forankrede stillinger.

Hun har sitt arbeid kuttet ut. Mange pro-Brexit konservative er motvillige til å tilbakebetale det de kaller sin Brexit-lite-løsning, mens EU-tilhengerne i festen ser det så lite mer enn ingen avtale.

På en privat hustings mandag, sa en konservativ lovgiver at hennes tonehøyde ble "hørt høflig".

Men lovende ikke å trekke seg denne gangen fra konkurransen etter at hun overlot ledelsen til mai i 2016, sa Leadsom at hun ville takle parlamentet og foreslo at hun kunne overstyre parlamentet dersom det blir uhåndterlig.

"Den juridiske misligholdsposisjonen er at vi forlater EU den 31ST of October uten noen ordninger på plass, så hvis parlamentet bokstavelig talt ønsket å stemme ned som vi løser usikkerheten for borgere ... så er det et valg for parlamentet," sa hun.

"Men under alle omstendigheter må vi forlate EU og fortsette, så vi kan begynne å snakke om en fantastisk fremtid som ligger foran oss."

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, Brexit, Høyre, EU, UK

Kommentarer er stengt.