EU satte på å inngå handels- og investeringsavtaler med #Vietnam

| Juni 26, 2019

Ministerrådet har godkjent handels- og investeringsavtalen EU-Vietnam, som baner vei for signaturen deres på søndag 30 juni i Hanoi.

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker sa: "Jeg er glad i beslutningen tatt av medlemslandene i dag. Etter Singapore er avtalene med Vietnam det nest som har blitt inngått mellom EU og et Sørøst-asiatisk land, og representerer stepping stones til et større engasjement mellom Europa og regionen. Det er også en politisk uttalelse fra to partnere og venner som står sammen for åpen, rettferdig og regelbasert handel. "

Handelskommissær Cecilia Malmström sa: "Jeg er veldig glad for at medlemslandene har gitt et grønt lys til våre handels- og investeringsavtaler med Vietnam. Vietnam er et levende og lovende marked med mer enn 95 millioner forbrukere, og begge parter har mye å vinne fra sterkere handelsforbindelser. Utover de klare økonomiske fordelene har denne avtalen også til formål å styrke respekten for menneskerettighetene, samt å beskytte miljøet og arbeidernes rettigheter. Jeg ønsker velkommen Vietnams engasjement i prosessen så langt - deres nylig ratifisering av den internasjonale arbeidsorganisasjonskonvensjonen om kollektive forhandlinger er et utmerket eksempel på hvordan handelsavtaler kan oppmuntre til høyere standarder. "

Avtalene er satt til å gi enestående fordeler for europeiske og vietnamesiske selskaper, forbrukere og arbeidstakere, samtidig som de fremmer respekt for arbeidstakerrettigheter og bekjempelse av klimaendringer i henhold til Paris-avtalen. For mer informasjon, se pressemelding tilgjengelig online, samt dokumenter på dedikerte nettsider.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-kommisjonen, Vietnam

Kommentarer er stengt.