#Qatar2022 - Undercover-rapporten avslører omfanget av kontinuerlig utnyttelse av VM-arbeidere

| Juni 27, 2019

De fryktelige forholdene for arbeidere som bygger stadionene og infrastrukturen til 2022 World Cup i Qatar, nå litt over to år unna, gjør igjen overskrifter. Denne fornyede kritikken kommer på toppen av den siste utviklingen av uregelmessigheter rundt Qatars opprinnelige bud for å holde turneringen.

Fristelsen og spørsmålet om tidligere UEFA-president Michel Platini fra franske myndigheter forrige uke minnet publikum om den kontroversielle stemmeprosessen som så den lille Gulf-staten valgt som vert for turneringen, til tross for uegnet klima og mangel på eksisterende fasiliteter. Siden tildelingen av konkurransen i 2011 har over halvparten av 22-man-panelet som kastet de skjebnesvangre stemmene møtt anklager om bestikkelser.

Nå kommer rapporter om fortsatt misbruk av utenlandske arbeidstakere som har gjort det mulig for Qatar å fullføre stadionene sine før planen. Lønn på bare 80p en time, konfiskert pass, manglende evne til å unionisere, forferdelige helse- og sikkerhetsstandarder har alle blitt godt dokumentert. De demonstrerer risikoen for å organisere konkurransen i et land som har en underordnet menneskerettighetsrekord. Det har blitt estimert at hvis man skulle organisere et minuts stillhet for hver arbeidstaker som ble drept så langt, måtte de første 44-kampene i 2022 World Cup spilles i stillhet.

Press på landet for å forbedre forholdene og rettighetene til de tusenvis av Nepalis, Filippinere, Pakistans og andre, førte til store offentliggjorte løfter om reform. Åpenbaringer kommer nå til etterretning imidlertid at mange av disse reformene eksisterer bare på papir. Tidligere har journalister som ønsker å dekke spørsmålet blitt ledet på omhyggelig utformede PR-turer, med intervjuer kun gitt i nærvær av minders og de arbeidstakere som kunne stole på å følge den offisielle linjen. På 6 juni var det imidlertid en undersøisk undersøkelse av tysk offentlig kringkaster WDR, som viste at nepalske migrerende arbeidere hadde gått ubetalte i flere måneder og ikke ble forsynt med passende mat eller ly, med åtte arbeidere til et rom og bare ett toalett mellom 200.

I skjulte kameraintervjuer klaget de: "Vi er tatt. Vi lever av vann og brød, vi har ikke råd til noe annet. "Manglende inntekt påvirker også deres familier hjemme, som er avhengige av lønnene for deres overlevelse. "Noen ganger lurer jeg på om det ville være bedre å være død.", Sa en. De bekreftet også at passene deres fortsatt ble konfiskert og plasserte dem i virtuell fangenskap.

Utstillingen viser hvordan til tross for noen forbedringer, har lite endret seg på bakken siden Qatar-regjeringen kunngjorde en innsats for å reformere Kafala-systemet i 2014. Det viser drastisk koblingen mellom hva Qatar-regjeringen ønsket at journalister skulle se og virkeligheten av de grusomme forholdene på bakken.

I lys av disse åpenbaringene har den filippinske kommisjonen for menneskerettigheter (CHR) og Nepals nasjonale menneskerettighetskommisjon allerede annonsert at de har til hensikt å samarbeide om beskyttelse av sine borgere i Qatar. CHR-lederen Chito Gascon sa: "Til slutt var det en forpliktelse fra Qatar at de vil overholde internasjonale arbeidsstandarder og den eneste måten vi kan sikre at det er å overfylle problemene.", Lovende å "jobbe veldig tett med våre respektive ambassader der for å sørge for at eventuelle saker som involverer arbeidstakerrettigheter raskt blir adressert av Qatar-regjeringen. "Pakistans utenriksminister har også lovet å presse Qatar på å forbedre lønns- og helsedekning for sine arbeidere.

Spekulasjon om at verdensmesterskapet kunne bli tatt fra Qatar, er nok en gang på sosiale medier, usannsynlig da dette scenariet kan være. Presset vil sikkert vokse på FIFA for å iverksette tiltak over det pågående misbruk av arbeidere i landet, mens den franske korrupsjonsundersøkelsen viser at granskning av FIFAs interne arbeid, og de av Qatar, er usannsynlig å avta snart.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Human Rights, De forente arabiske emirater

Kommentarer er stengt.