#EDRS - Europeisk teknologi tillater rask og sikker overføring av data fra rom til jord

| Juli 11, 2019

Tjenesten European External Action Service og EU-kommisjonen har arrangert en levende demonstrasjon av det europeiske datasystemet (EDRS), også kjent som "Space data highway". Systemet er verdens første laser-link i himmelen, basert på toppmoderne europeisk laserteknologi. Det tillater overføring av stort volum data, spesielt bilder, fra satellitter i rommet til jorden i sann sanntid. Systemet er et offentlig-privat partnerskap mellom European Space Agency (ESA) og Airbus, og drar nytte av € 90 millioner av EU-finansiering fra Copernicus Earth Observation-programmet og gjennom ESA i 2015-2020-perioden. Takket være systemet, vil Copernicus-bilder bli gjort tilgjengelig opptil syv ganger raskere enn i dag. Copernicus, en ledende leverandør av jordobservasjonsdata over hele verden, tilbyr miljøvennlig overvåking av høy kvalitet, bidrar til å redde liv og håndtere nødsituasjoner, og støtter grense- og maritim sikkerhet. EUs Copernicus Satellite-system fungerer som den første langsiktige kunden til Space data highway. De nye tjenestene vil hjelpe Copernicus til å øke dataoverføringskapasiteten og aktualiteten og forbedre sin verdi for en rekke tidskritiske applikasjoner. Live-demo-arrangementet ble holdt samtidig i EEAS-hovedkontoret i Brussel, Det europeiske sikkerhetsbyrået i Lisboa og EU-delegasjonen i Tokyo.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-kommisjonen, Rom

Kommentarer er stengt.