#Fishyleaks - Nytt nettsted har som mål å blåse fløyte på #EUOverfishing

| Juli 11, 2019

Et nytt nettsted lansert på 10 juli har som mål å gi en konfidensiell, anonym og sikker måte for personer som arbeider i fiskeindustrien, offentlige myndigheter eller andre områder for å rapportere hva de mener er uriktige, uetiske eller ulovlige fiskepraksis.

"Vi opprettet Fishyleaks for å hjelpe de som vil dele informasjon med oss ​​på en konfidensiell, anonym og sikker måte," sa Our Fish (kampanjen som skapte Fishyleaks) Programdirektør Rebecca Hubbard. "Europas fiskerier er en felles ressurs til fordel for alle borgere, som skal forvaltes bærekraftig og lovlig for å sikre fremtiden for kystsamfunn, matvaresikkerhet og havhelse i møte med klimakrisen. Fishyleaks tar sikte på å gi en plattform for folk som opplever aktivitet som undergraver disse viktige aspirasjonene, slik at de kan dele den informasjonen, samtidig som de minimerer risikoen for seg selv. "

"Fisken vår mottar ofte nyheter om overtredelser, men mangler bevis for å bevise det. Ved å motta informasjon via Fishyleaks håper vi å avsløre problemene i sektoren, slik at vi kan presse på løsninger. "

Fishyleaks.eu gir eksempler på typen rapport som kan vise seg nyttig for å oppnå lovlig og bærekraftig fiskeri. Nettstedet spør om whistleblowers mener at de har vært vitne til ulovlige eller uetiske aktiviteter, eller opplevd ukorrekt praksis på sjøen, som ulovlig kaste eller høykvalifisering. For eksempel, denne videoopptaket, delt med Our Fish, fra 2014 utenfor Skottlands kysten, viser storskala ulovlig bortkastelse av liten pelagisk fisk i strid med forbudet mot høy gradering (hvor den laveste verdi fisken kasseres, og bare de høyeste verdi fangstene registreres og landes ).

Fishyleaks nettsted gir andre eksempler: Har fangst rapportert som landet i porten mislyktes med å matche det som ble fanget til sjøs? Er viktige rapporter, som beskriver dårlig administrasjon eller ledelse av fiskeindustrien, samler støv, i stedet for å bli utgitt for offentligheten?

Fisken vår planlegger å analysere mottatt informasjon, og å verifisere innhold via Fishyleaks sikre meldingssystem og sjekke med andre kilder. Fisken vår kan dele innholdet i rapporter til nasjonale fiskerimyndigheter, nasjonale eller EU-parlamenter, EU-kommisjonen eller andre relevante myndigheter.

På Fishyleaks nettsted er detaljert informasjon tilgjengelig om hvordan potensielle whistleblowers kan beskytte deres sikkerhet og identitet - som for eksempel bruk av sikre nettlesere, sammen med tiltak Fisken vår har tatt for å sikre anonymiteten til de som ønsker å sende rapporter, og whistleblower ressurser i utvalgte EU-land.

Fishyleaks.eu ble opprettet ved hjelp av åpen kildekode GlobaLeaks plattform, som har som mål å muliggjøre sikre og anonyme whistleblowing-initiativer. Globaleaks er utviklet av Milano, Italia-basert Hermes senter for åpenhet og digitale menneskerettigheter, hvis oppdrag "er å fremme og utvikle seg i samfunnet bevisstheten om og oppmerksomheten til åpenhet og ansvarlighet, være de relatert til samfunnet i stor eller ikke. Vårt mål er å øke medborgernes engasjement i forvaltningen av saker av allmenn interesse og for å øke aktiv deltakelse av arbeidere og ansatte til riktig ledelse av selskaper og selskaper de jobber for. "

Fishyleaks nettsted er for øyeblikket publisert på engelsk, med andre språkversjoner er satt til å følge. I mellomtiden inviteres folk som sender inn rapporter via Fishyleaks, til å gjøre slik informasjon på det språket de har mest komfort med - Fisken vår skal gjennomføre oversettelser av rapporter.

Om vår fisk

Fisken vår arbeider for å sikre at europeiske medlemsland implementerer den felles fiskeripolitikken og oppnår bærekraftige fiskebestander i europeiske farvann.

Fisken vår samarbeider med organisasjoner og enkeltpersoner over hele Europa for å levere en kraftig og ubøyelig melding: Overfiske må stoppes, og løsninger etableres som sikrer at Europas farvann fiskes bærekraftig. Fisken vår krever at den vanlige fiskeripolitikken blir håndhevet, og Europas fiskerier styres effektivt.

Fisken vår oppfordrer alle medlemsstatene til å fastsette årlige fiskegrenser ved bærekraftige grenser basert på vitenskapelig rådgivning, og for å sikre at deres fiskeflåter viser at de fisker bærekraftig gjennom overvåkning og full dokumentasjon av fangsten.

Følg vår fisk på Twitter: @our_fish

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, Conference of Peripheral Maritime Regions of Europe (CPMR), EU, ulovlig fiske, Maritime, Oceana, overfiske

Kommentarer er stengt.