#KazakhstanDiplomacy - Betong fordeler til landet, nasjonal virksomhet, alle borgere

| Juli 11, 2019

Kasakhstan Diplomati: konkrete fordeler for landet, nasjonal virksomhet, alle borgere

Det har gått tjuefire år siden det historiske øyeblikket da den første presidenten Elbasy Nursultan Nazarbayev undertegnet et dekret om å godkjenne Utenriksdepartementets bestemmelser i Republikken Kasakhstan, Republikken Kasakhstans ambassade og de viktigste oppgaver og rettigheter til Ambassadør Ekstraordinær og befullmaktig i Republikken Kasakhstan. Dette lanserte begynnelsen på et nytt og interessant kapittel i Kasakhstans diplomati.

I løpet av denne tiden under ledelse av første president Elbasy utviklet Kasakhstan sin egen, unike og pragmatiske utenrikspolitiske modell. Kjernen ligger i sin helhet i vekt og balansert tilnærming til samarbeid med landene i vest og øst, inkludert Europa og Asia. Og uansett hvordan verden rundt oss har endret seg de siste tiårene, fortsetter landet vårt å følge sine tidligere identifiserte prioriteringer på verdensplan.

Fortsatt samarbeid med sine partnere og en forpliktelse til strategiske prinsipper har blitt et anerkjent kjennemerke for nasjonal diplomati. Kasakhstan har vunnet stor prestisje i verden, etablert seg som et fredsbevisende, åpent land, pålitelig og ansvarlig partner i internasjonale saker. Vi vil fortsette å konstruere flere vektorer utenrikspolitikk kurs ".

Kasakhstan har gjennom disse årene sterkt posisjonert seg gjennom en rekke effektive tiltak i internasjonal sikkerhet, dialog og samarbeid, inkludert global nuklear sikkerhet og ikke-spredning av masseødeleggelsesvåpen. Dette inkluderer også deltakelse i å etablere prestisjefylte internasjonale organisasjoner som SCO, CSTO, CICA og etc. samt styrke dialogen mellom religioner, effektiv fredsskaping og humanitær bistand til landene i nød.

Vi kan fortsette å notere våre resultater i lang tid. Men enda viktigere, i løpet av denne meget korte historiske perioden har vi trygt gjort veien for å bli anerkjent for å bli aktiv partner i verdenssaken. Vårt land har gjort og fortsetter å bidra til å løse regionale og globale problemer i den moderne æra. Kasakhstan tar med bevissthet en proaktiv holdning på internasjonalt nivå, og fremmer pragmatiske tiltak og ideer, hvorav mange har lenge blitt implementert.

Kasakhstan har bevisst bygget seg selv et belte med god naboskap og et pålitelig system for relasjoner med alle landene i verden og internasjonale organisasjoner. Som et resultat har vårt land klart posisjonert seg i mange år som en prestisjefylt og pålitelig partner, sterk tilhenger av fred, en søyle for regional stabilitet og forvalter av internasjonal dialog.

Og hele denne konstruktive utenrikspolitiske hovedstaden blir konsekvent forvandlet til konkrete økonomiske fordeler og fordeler for utviklingen av landet vårt. Faktisk, mer enn $ 300 milliarder verdt av utenlandske direkte investeringer brakt inn i Kasakhstan økonomi i de siste tiårene snakker best av alt til tilliten og tilliten som det globale samfunnet har i oss. Kasakhstan har fått denne tilliten gjennom sitt konsekvente arbeid, rasjonelle utenrikspolitiske beslutninger og ansvar i internasjonalt samarbeid.

Samtidig øker vårt lands rolle i de globale geoøkonomiske prosessene hvert år. Takket være konstruksjonen av den moderne silkeveien, er vårt land for tiden i stand til å forbinde de fjerntliggende regionene i Stor-Eurasia og etablere seg som en landbro mellom de tre havene - Stillehavet, Atlanterhavet og Indisk. Dette forandrer vesentlig økonomiske utsikter til kontinentalt isolert Kasakhstan og åpner nye utviklingsmuligheter.

Som et resultat øker den internasjonale interessen i vårt land som en verdifull partner hvert år. Takket være den innenlandske stabiliteten og utviklingen av infrastrukturen tar leveransen av varer til og fra Europa til Asia via Kasakhstan fire ganger mindre enn levering av tradisjonelle sjøruter. Vi ser allerede konkrete resultater - i 2018 har landets inntekter fra transitt overgått $ 1.5 milliarder og forventes å nå $ 5 milliarder i fremtiden.

Takket være det gode naboens belte og gjennomtenkte utenlandske strategien blir Kasakhstan den viktigste flyktningen og hovedtransittlinken i den europeiske kontinentale handel. På grunn av vårt voksende kommunikasjonsnettverk, landet av den store steppen, forener strategisk de store europeiske, asiatiske og Midtøsten markedene og danner grunnlaget for en ny kontinentale geoøkonomi. Dette er et reelt eksempel på hvordan vi konverterer utenrikspolitiske resultater til den reelle økonomiske avkastningen.

Vår verden opplever en periode med rask transformasjon som teknologier, økonomi og sosial orden endres på en komplisert og dynamisk måte. I denne sammenhengen setter statsoverhode oss en klar retning av internasjonal aktivitet. "Vi vil sterkt fremme og forsvare våre nasjonale interesser på verdensplan. Vår utenrikspolitikk vil gi konkrete fordeler til landet, nasjonale bedrifter og alle borgere ", bemerket president i sin innledende tale.

Og takket være den akkumulerte opplevelsen og profesjonaliteten, tilpasser Kasakhstans utenriksdepartement seg raskt til de forandrede globale realiteter. Vi fortsetter konstruktivt samarbeid for å fremme dialog og styrke sikkerheten. Samtidig, for å støtte veksten i nasjonens økonomi, er vår diplomati effektivt fokusert på aktivt å fremme landets økonomiske interesser i det nye internasjonale miljøet.

Det er kjent at direkte investeringer samt industrielle prosjekter og overføring av teknologi er effektive drivkrafter for vekst og diversifisering av økonomien. Investeringer bidrar på en komplisert måte til å skape nye arbeidsplasser, forbedre kvalifikasjoner i Kasakhstan-personell, og introdusere innovasjon samt øke skatteinntektene i statsbudsjettet.

I lys av den økende internasjonale konkurransen om investeringskapital, er Kasakhstan flyttet til en ny taktikk for samarbeid med utenlandske investorer. Som svar på nye verdenstrender bygger landet et nytt økosystem for å tiltrekke seg og beholde investeringer.

Utenriksdepartementet i Kasakhstan har fått oppdraget å samordne investeringsaktiviteter på alle nivåer - regionalt, landsdekkende og internasjonalt. Utenriksdepartementet pragmatisk fokuserer på å synkronisere samspillet mellom alle relevante regjeringsorganisasjoner og avdelinger ved å bruke sin akkumulerte kunnskap og erfaring.

En av hovedavdelingene, Investeringsutvalget, har nå blitt en del av utenriksdepartementet. I dag blir arbeidspotensialet og kompetansen til komiteen integrert i den daglige diplomatiske aktiviteten på alle 93 utenlandske oppdrag i Kasakhstan. Dette gir dem ekstra verktøy og mekanismer for å tiltrekke seg utenlandske investeringer.

Kasakhstan setter seg et seriøst mål for å styrke stabiliteten til FDI-tilstrømningen, noe som gjør landet svært attraktivt for store globale selskaper. Rollen som Rådet for utenlandske investorer under presidenten i Republikken Kasakhstan er betydelig forbedret i den oppdaterte strukturen for samarbeid med investorer. I mer enn 20-år har rådet vært med og effektivt engasjert i å løse strategiske problemer for å sikre et gunstig investeringsklima. Det har blitt en betydelig plattform for direkte utveksling av synspunkter, ideer og forslag for å forbedre investeringsbildet til landet vårt.

Det kommende 32-plenumsmøtet i Rådet for utenlandske investorer med deltakelse av statsoverhodet har til hensikt å bringe Kasakhstans arbeid for å tiltrekke FDI i lands økonomi til et nytt nivå gjennom å utvikle menneskelig kapital. Rådets aktiviteter samordnes nå av utenriksdepartementet, og i disse nye forholdene vil Kasakhstans diplomater igjen gjøre sitt ytterste for å forandre utenrikspolitiske muligheter oppnådd gjennom årene til et lovende økonomisk perspektiv. Som departementets historie viser, er erfaring, kompetanse og kunnskap allerede her.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, EU, Kasakhstan, Kasakhstan

Kommentarer er stengt.