I september 2017 tok Leila Khaled, en domfelt palestinsk terrorist og et høyt medlem av Popular Front for Liberation of Palestine (PFLP), som er på EUs terroristliste, til en konferanse i Europaparlamentet hvor hun rettferdiggjorde bruken av terrorisme , skriver

Khaled deltok i flykapring i 1969 og 1970.

Hennes nærvær i lokalene til Europaparlamentet trakk fordømmelser fra jødiske grupper og førte til at mer enn 60 medlemmer av EU-forsamlingen skrev et brev til daværende parlamentspresident Antonio Tajani der de ba EUs institusjoner og embetsmenn å etablere en "nulltoleranse" -stilling terrorister og ekstremister, og oppfordrer Europaparlamentet til å være et eksempel i denne forbindelse.

Tajani svarte på MEPene ved å oppgi at “talere med terrorbakgrunn eller koblinger til organisasjoner på EUs liste over terroristgrupper ikke vil få lov til å tale i Europaparlamentet”.

Siden den gang har Tajani sagt at det har vært en godkjenning av forslaget hans om å "systematisk nekte tilgang til alle individer som er nevnt i den oppdaterte [EUs terrorliste], samt til medlem av organisasjonslister der".

”Jeg har påminnet medlemmene av Europaparlamentet så vel som parlamentets generalsekretærer at alle anstrengelser bør gjøres for å sikre at ingen oppført person for representanter og enheter som er nevnt i rådet blir invitert eller innlagt i parlamentet eller fremmet gjennom arrangement eller audiovisuelt betyr, ”sa han.

Til tross for Tajani sitt tilsluttede forslag, 10 juli, mindre enn to måneder etter valget av nytt Europa-parlament, vert en spansk MEP, Manuel Pineda, medlem av den europeiske United Group / Nordic Green Left g-gruppen, vert i det samme parlamentet i Brussel - uten problemer - to andre seniormedlemmer i PFLP, Khaled Barakat og Mohammad al-Khatib, samt Barakats kone, Charlotte Kates, som er internasjonal koordinator for Samidoun, et “palestinsk fange-solidaritetsnettverk”. De snakket om deres støtte til anti-Israel BDS (boikott, desinvestering, sanksjoner), om Israels tilstedeværelse på Vestbredden og mot Tysklands beslutning om å forby Khaled Barakat.

I forrige måned ble Khaled Barakat og Charlotte Kates forhindret fra å delta på en palestinsk solidaritetshendelse i Berlin av tyske sikkerhetsstyrker. Myndighetene hevdet at Barakats antisemittiske taler utgjorde en trussel mot den offentlige orden og kunne undergrave forholdet mellom Tyskland og Israel.

Til tross for at de ble utestengt i Tyskland, ble PFLP-medlemmene invitert til å tale i EU-parlamentet av MEP Manuel Pineda, en kommunistaktivist som er et grunnleggende medlem av Unadikum Association som kjemper for palestinske rettigheter og støtter voldelig motstand. Den spanske politikeren har forbindelser til både PFLP og Hamas.

Basert på International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) definisjon av antisemittisme, vedtatt av Europaparlamentet i juni 2017, kan noen av Pinedas publiserte innlegg muligens betraktes som antisemittiske.

På spørsmål om en reaksjon sa en talsperson for den nye presidenten for Europaparlamentet, italienske David Sassoli, til European Jewish Press (EJP) at han ikke var klar over hendelsen og ville undersøke og be om en forklaring.

I sin første offentlige akt som nyvalgt president, tidligere denne måneden, bestemte Sassoli seg for å hylle alle ofrene for terrorisme i Europa.

”Vi må hylle ofrene i Europas hovedstad. Vi må minnes de europeiske borgere som var offer for disse angrepene. Dette er en hyllest til alle ofrene for terrorisme. Jeg ønsket å starte min tid som president med denne symbolske handlingen, ”sa han.

Han la til: "Vi må forene oss i kampen mot terrorisme, og vi må være resolutte i denne kampen."