#SecurityUnion - EU og USAs samarbeid om å takle terrorfinansiering gir fortsatt resultater

| Juli 23, 2019

Samarbeidet mellom EU og USA om å spore terrorfinansiering har fortsatt å gi positive resultater med over 70,000 kundeemner generert mellom 2016 og 2018 - noen av dem var medvirkende til å bringe frem undersøkelser knyttet til terrorangrep på EUs jord, inkludert de i Stockholm , Barcelona og Åbo.

I henhold til den felles rapporten er kommisjonen fornøyd med EU-USA-samarbeidet under Terrorist Finance Tracking Program (TFTP), og de essensielle sikkerhetstiltakene og kontrollene, for eksempel databeskyttelse, fortsetter å bli implementert på riktig måte.

TFTP er et sentralt instrument for å gi rettidig, nøyaktig og pålitelig informasjon for å identifisere og spore terrorister og deres støttenettverk over hele verden. EUs medlemsstater og Europol har i økende grad brukt mekanismen og antall potensielle kunder som ble generert av TFTP steget mellom 2016 og 2018 til 70,991 sammenlignet med 8,998 i forrige rapporteringsperiode.

I rapporten foreslår kommisjonen at medlemslandene gir regelmessige tilbakemeldinger på potensielle kunder mottatt fra USA og oppfordrer Europols fortsatte innsats for å gi støtte til medlemslandene. Den neste felles gjennomgangen av avtalen forventes i 2021. Den fulle Rapportere og Arbeidsdokumentet er tilgjengelig på nettet.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , ,

Kategori: En forsiden, Forsvar, EU, EU-kommisjonen, radikalisering, Sikkerhet, Terrorisme, US

Kommentarer er stengt.